UPPFLYTTNINGSLOPPET

Här kommer en video från helgen som var när jag var i Kumla och tävlade. Fick ju sista pinnen i agilityklassen, och pappa filma. Är ju bara farten som fattas, men vi lyckas rätt bra ändå !


PÅVÄG HEM MED EN BEBIS BREVID

Just nu sitter vi i bilen på väg hem från Linköping och hämtat hem lilla bebisen. Bra temperament, framåt och glad!
Ser verkligen fram emot att sätta klorna i honom och börja träna! Bestämde mig för Fokus istället, hittade inte riktigt något bra kryddnamn som jag fastnade för. Så fokus får det bli! :D


agilitytävling i kumla

Igår var jag iväg på agility tävling i Kumla. Det var endast klass ett men oj så lång tid det tog ! Tävlingen drog igång vid 9 och vi kom därifrån vid halv sex.. ;)
Men det var dubbel klasser. Så Chili fick starta Hopp A-B och Agility A. Och eftersom att Pirri är i Hopp 2an så fick hon starta i Agility A-B.
Jag är relativt nöjd, kunde gått mycket bättre ! Chili var lite seg de två första loppen och slarv i slalom i agility loppet. 5-6 placeringar.
Med Pirri gick det mycket bättre. Tror det blev två femteplatser och sista pinnen i Ag 1an. Tjooohoo !
Nu är det bara Chili vi väntar på här uppe. Riktigt kul, även om det är Chili jag vill ha upp.. ;)Chili fick också en rosett för sin 5plats !

freestyle

I söndags hade Skövde-Tiaholm´s HU ännu en freestyle tävling. Och som jag skrev så var ju jag tävlingsledare. Sjukt duktiga klass 1hundar, även 2 och 3. vi hade även Heelwork klass 1-2-3. Vädret var lite siochså, vissa fick kliva ut på tävlingsbanna i spöregnt, men det fanns ju dom som slapp det..

Jag och Susanna från styrelsen fattade ett snabbt beslut och bestämde oss för att bara med i 6+ bara för skojjs skulle, och jag ville ju träna lite på riktig plan, men riktig musik. Vi var av dom som fick tävla i soöregn. Vi blev tyvärr diskade innan vi han starta, och innan jag han kliva in på planen. För Susannas hund kissade nämnligen på planen.. ;)

Agnes var gullig och filmade, så jag ska se till att få det klippet så kommer det ut här så fortsom möjligt !

agilitytävling i tibro

Idag var det agilitytävling i Tibro som gällde! Endast klass ett så Chili två, och Pirri ett lopp. Inga av loppen gick speciellt bra. Kontaktfälts fusk med Pirri och slalom slarv i slalomet i båda klasserna med Chili. Hon har blivigt både riktigt snabb och säker i slalomet men hon var väldigt flamsig så jag tror bara hon hade för bråttom i slalomen.

I morgon är det freestyle tävling i Tidaholm. Ska vara där vid 8 i morgonbitti, är ju tävlingsledare då. Funderar på att starta godis klassen med Chili lite för träningens skull. Har inget program eller så, men köra runt lite och just på bana med högre musik osv. Jag vet att Chili inte bryr sig, men ändå? ;)


Chili x2

bebisvideo !


5 1/2 v.

Lilla plutten är 5 1/2 vecka nu. Ca 2 veckor kvaaar ! Funderar lite på namn, Pirri, Chili + Curry (som jag tyvärr inte har kvar). Jag har funderat på Jalapeno (jalla). men vi får se :)Bilder:http://pumik.se/mdem

höstrus(k)et

Hemkommen från en regning och otroligt lerig dag på Karlstads BHK där Höstruset höll till. Gjorde fyra off. lopp och nöjd me dagen. Chilis hopp 1 lopp gick riktigt bra, tredje bästa tiden på 35.69. Dock en sjätte placering med fem fel. Men när det är många tunnlar kan det bli lite tokigt. vi blev iallafall inte diskade! Chilis agility lopp gick också riktigt bra. Mycket sug på balanshinderna, ibland lite för mycket. Men idag var hon riktigt fokuserad. Men vi gick imål med en femma även här.. Ärligt talat kommer jag inte ihåg vart jag fick den, måste varit något slarvfel, alla kontaktfält tagna och inga rivna hinder. En tredje plats med tredje snabbaste tiden, 43.67. Något snabbare var tvåan på 43.64 ;)
Det var bara ettan som fick pinne efter som att vi andra hade 5 fel.

Pirris hopplopp gick helt okej, tids fel på 5.34 och en fjärdeplats utan hinderfel. Då det bara var ettan och tvåan som klarade idealstiden. Agility loppet kom vi runt med en sjunde plats och 16.17 fel därav en vägran men annars tidsfel.. Och i agilityklassen var vi bara tre som klarade idealstiden. Så dom var riktigt hårda med tiderna idag..Det var minst sagt lerigt !

backa och sack

En liten bild på beebissen x2

Har tagit det relativt lugnt denna veckan. La pinnarna på hyllan och har mest tränat lite trix. B.la backa och sach, dvs att hunden backar slalom medans jag går bakåt. Kommer komma videos i nästa vecka då Chili borde kunna det helt okej. 3 portar utan problem har vi klarat och vi fortsätter träna !

Något mer vi har kört är ju backa, har små tränat det på olika kurser osv men inte riktigt satsat på att träna in den. De flesta jag gått hos som visat så har det varit mot en vägg, men grindar osv.. Men jag har klickat in det, spännande men också roligt ! Ska se om jag kanske kan fixa en video när jag klickar lite också.

Nu ligger vi alla och myser med lite film, i morgon åker jag och kollar/hjälper till på en rallylydnads tävling. ska bli kul att se lite mer av det, har tänkt köra lite "bara för att". Kan ju vara bra att testa på något annat också ! Men vi lägger all vår kraft på söndagens tävling som äger rum i Karlstad. Önska oss lycka till !

Pinnplockare !

Andra dagen på Tidaholms Brukshundklubb gick toppen ! Hopp tvåan med Pirri trea, dock utan pinne. Var bara ettan som fick, synd ! Hopp ettan med Chili blev det två vägran men ett heelt okej lopp. I agility klassen tog jag hem andra platsen med Chili, pinne. Och sjätte klassen med Pirri, pinne. Chilis första pinne, och Pirris andra i agility klassen.

Kom hem för några timmar sedan från en varm med mycket bra dag, hade med mig riktigt taggade hundar och det gav bra resultat. Blev även kallad Ebba Lion, lite kul.. ;)
Nu taggar vi inför nästa helg då vi besöker Karlstad, vi ska ha mer pinnar !


Skaraborgsräjset

Hej på er, Ebba Leijon heter jag och har två pumis men snart så ska en liten tredje komma hem till mig !
Jag har en från Livet´s i Norge (Pirri) och en uppeifrån Bennaz, Stockholm (chili). Jag tränar väl det mesta men det jag satsar på är agility, freestyle och lydnad. Lite kort om mig och mina hundar..

Idag var det dag 1 av 2 på Skaraborgsräjset i Tidaholm. Blev fyra sjukt bra lopp, men inga placeringar eller pinnar. Pirri var snabbare än någonsin och sjuukt taggad innan snart, så jag hoppas hon är lika taggad i morgon. Hade näst snabbaste tiden, och vi som brukar ha en av dom långsammaste. Dock blev det 15 fel, men det är ju somsagt en dag i morgon så vi hoppas på det bästa.
Chilis hopp lopp gick otroligt bra, men när hon skulle in i ena tunneln så snurra hon in i tunnelns kant så det blev en vägran. Synd, annars hade det blivigt första pinnen! i agilityklassen var hon allmänt flamsig bara, men vi körde på ändå!

Nu ska vi krypa under täcket och tänka på morgonaden, önska oss lycka till!Bild på Chili från KM

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0