158,5 igen

Var ju både lydnadstävling igår och idag. Tänker inte skriva så mycket om gårdagen, ett 3e pris iallafall.. Not good.
Men det var bara ladda om,ställa klockan på halv fyra och packa in allt i bilen. Vid 5 mötte vi upp Staffan och Lena i Hova för sammåkning och strax efter sju var vi uppe i Ransäter, hundarna (inte Haldor) och jag sov som stockar! Ja vad ska man säga. Åter igen 1,5p ifrån 1a pris. Så surt surt surt! Behöver inte skriva så mycket mer. Titta på videon för att se hela programmet. Det ledde iallafall till en förstaplats. Alltid något.. ;) Imorgon kväll åker vi till Tibro och tränar lydnad med Anna och Jessica. Nästa gång SKA vi sätta det, annars vet jag inte vad jag gör..
 

WE Did it again

Lugn dag här hemma. Blev hämtad av morfar vid 5, packade bilen med 4 små hundar och drog till Mariestad. Tog oss en glass på vägen. I Mariestad var det ju såklart(!!!) brukshundsklubben vi besökte för lite lydnads träning. Körde igenom 1an och tränade på våra "brister". Dvs att när jag tar av kopplet och går fot, lägger/ställer sig fokus efter en stund för att han vet att man ska det.. ;) Även ingångarna i inkallningen och hoppet som är lite snett. Annars sitter allt fin fint och vi är verkligen redo för vår andra och tredje tävling i helgen! Fick ju såklart lite tandvisningsträning också, han brydde sig inte alls och försökte bara kolla på mig men det var ju en hand ivägen.. ;) men han satt hela tiden också. Och det är jag super nöjd över! På tävlingen kommer jag köra DK på tandvisningen, ev apporteringen. Kommer säga "bra" "stanna" osv. Jag vill hellre att han gör det rätt med min hjälp än inte gör det alls. Så det kommer vi få avdrag för, men det räknar jag med. Det är ju bara koff 1 på båda.. Nu har vi krupit ner i sängen efter 5km/37min i skogen. Imorgon är det upp tidigt då jag äntligen fått tid hos ortopeden! Dom ringde tidigare idag och sa att det fått återbud så jag sa bara JA!!!


tack jessica!

Åkte ju somsagt till Brukshundsklubben i Tibro idag. Köde igenom det mesta själv, övade mycket fart och fokus. Alltså att Fokus ska fokusera på mig och inget annat.. ;)
Sen var Jessica där och tränade också så hon hjälpte mig lite. Vi körde igenom hela 1an, hon kommenderade och gick med hela tiden som störning eftersom att han tycker det är äckligt med andra människor. Och det gick jätte bra, och han höll fokusen på mig. Så jag är jätte nöjd med honom idag. Och tack för tipsen och hjälpen Jessica!

Både Chess och Chili var ju såklart med också. Chess körde jag kontakt under gång, kontakt när han sitter "fot" (inget kommando än). Super duktig kille. 
Med Chili körde jag lite rally, våra svårigheter. Har kommit på att det är ett ypperligt tillfälle att ta med sig klickern då! ;) Sen blev det ju såklart slalomträning och KF på balansen. KF på balansen gör hon så fint och felfritt, satans skit hund. Gör det på tävlingarna också!

Arkivet; Skulle suttit fint med ett bad idag när tempen låg runt 26!

3,5

Idag har vi varit sådär aktiva/kreativa vad man nu vill kalla det (jag som har så litet och dåligt ordföråd använder ordet BRA). Vid 12 tiden tog jag hela flocken ut på en skogsprommenad. Sen lite senare kom min syster och hämtade upp mig och mina 3. Vi åkte till BHK i Mariestad, tränade mestadels agility med alla 3. Chili körde mest slalom, gunga och lite skick. Även Julia körde en liten runda också, haha ja.. What to say? Chili körde sitt egna reys, hon tog S svängar sväng, utåt och hej och hå. Haha duktiga lilla snuttan!

Fokus fick sig en omgång tunnelskick och raksträcker, även lite KF-träning på A'et. Och för att inte glömma duktiga lilla Chess som lär sig snabbare än kvickt! Lärde sig tunneln idag, körde även två hopphinder (hinderstöd) på rak och lite S. Så duktig duktig duktig!

Sen tog iallafall jag och Julia driven på Mc D och vidare till mamma för att lämna av pumisarna och vidare till Mormor på en liten fika. Lille Chess bara föll ner på marken så trött han var. Och sen har han sovit sen dess. En jobbig dag med andra ord! ;) Efter att jag målat lite här hemma tog jag Pumisarna ut på en joggingtur på 3,5 km. Har en i koppel åt gången för annars bara de bråkar och leker. Och JAG får ut mer av det när jag har Fokus i koppel för han drar ju lite när vi springer, så jag springer ju snabbare! ;) Stackars lilla halsen bara, kanske kan köra med sele, men det lär ju inte vara så skönt? Aja, imorgon blir det förmodligen Tibro BK för lydnadsträning!
Juste juste, Pirri-prutt hängde ju med efter besöket hos mormor. Endast för lite skönhetsfix. Badade henne efter att jag själv tagit en dusch och i morgon är det saxen som ska sättas i henne. Hennes päls iallafall..
 

måndag och ny vecka

Hundarna har idag fått sig lite lydnads/rallylydnadsträning här hemma emellan jag gjord en massa annat hemma. Kom nyligen hem från Skövde. Var och handlade lite små grejer till mig själv, grisöron och bajspåsar till hundarna. Chess var med när vi var inne på Arken och tittade, och han blev väldigt fascinerad av fåglarna där inne.. ;)

På onsdag ska vi försöka åka ner till klubben i Tibro för att försöka lägga en plats och träna lite. På både lördag och söndag är det ju lydnadstävling för Fokus och mig! Hoppas det går bättre denna gången och inte hamnar på 158.5 som sist.. ;) Falbygden på lördag och Ransäter på söndag!

vinst och pinne

 Vilken dag! Packade in hundarna och oss själva vid kvart i 7 i morses och begav oss till Ulricehamn. Sov som en stock i bilen, lika så gjorde Chili. Och vilka toppen lopp hon gjorde! Safade rejält med slalomen i båda klasserna. Det fick ta längre tid, men jag litar inte riktigt på henne i slalomet längre. Ibland går hon så super fint genom hela snabbt och jag kan springa runt och iväg. Men ibland vet jag inte riktigt vad hon håller på med.. Ska komma med ett skräck exempel på film som mamma filma sist jag tränade i veckan. Och då lär ni förstå varför jag står helt still under slalomet.. ;)

Men tack vare det så kom vi på en 13 plats pga en KF fel på balansen. Annars näst snabbaste tiden!
Hoppklassen VANN VI!! Herregud, lilla Chili. Jag som jämt går runt och säger "vi kommer alltid 2a eller 3a. Men vi är glada för det". Det ska jag äta upp minsann. Duktiga lilla Chili. Pinnen fick vi med oss hem. Har nu 2 i hopp och 1 i agility klassen. Se och njut av videon, älskade lilla Chiliprutt ♥
 
 

miljöträning

Igår kväll blev det att vi åkte en sväng till mammas kompisar kjell och peter på lite middag. Super goda pajer, plock och lite hemmagjordglass. Förutom den goda maten var vi en sväng runt på gården och kollade in alla deras djur. Kommer lägga ut bilder på hemsidan så småning om så kan länka det då. Allt från tåglar till kaniner till katter till gud vet vad. Super mysigt! Och ja, förutom allt det har dom en massa blommer också. Vi satt faktiskt i deras växthus och åt. Det brukar vi göra. Men det är ju såklart inget vanligt växthus, utan ett mycket mycket större som Peter själv byggt. Vill också ha ett! ;)

Idag har det stått miljöträning på schemat. Åkte till Mariestad och handlade lite matsäck inför imorgon så då tog vi en runda på esplanaden med Chess och Haldor. Sen gick vi vidare till en uteservering och åt lite mat. Chess var jätte duktig och lugn. Han ville dock "valla" lite fåglarnär vi satt och åt. Men när jag sa till honom att så fick man inte göra la han sig ner och brydde sig inte mer om det.. Duktiga lilla bebisen ♥ Senare idag åkte vi till Vassbacken och tog en glass och då fick även Fokus hänga med. Duktiga som dom är bryr dom sig inte om något. Mammas Haldor tyckte dock båtarna var lite underliga.. ;)

Har iallafall precis packat bilen och satt upp/markerat tält inför morgondagen då vi rullar iväg mot Ulricehamn. Önska oss lycka till!


chili?

Igår var det lugnt på hundfronten. Chess fick lite socialisering då vi var ute med mormor igen som igår fyllde år. 
Idag åkte vi ner till Mariestads BHK och tränade lite. Mestadels lydnad med Fokus då det snart är dags för tävling igen. Körde igenom 1an själv, sen plats. Då han ställde sig upp efter ca 1 min. Så gick och la honom igen och resten var inga problem. Sen körde Rolf (lydnadsdommare) igenom 1an med mig. Och han tyckte det såg bra ut. Men Fokus tycker fortfarande det är äckligt med folk runt omkring. Så det är någon vi måste träna mer på! Även Chess fick sig lite "lydnad". Han börjar faktiskt fatta lite vad det är vad jag vill :)

Körde lite slalomträning med Chili när vi ändå var på klubben. Har inga ord för hennes slalom idag. Ibland körde hon hela, ibland hoppa hon sista och ibland körde hon bara 2 portar. Då kände jag bara -?????
Får se hur det går på söndag, vilket humör hon är på då..
 
Tog en sväng in på Team Sportia och kollade REAn. Hittade ett par korta löpartights och en t-shirt. Tack mamma, det var välbehövligt!
 

Super chili!

Startade dagen med lite födelsedagsfika för min mormor som i morgon fyller 75! Efter det var det rakavägen hem, byta brallor och fylla fickorna fulla med godis och leksaker. Begav oss till Mariestad där mamma släppte av mig, Fokus, Chili, Chess och Haldor. Fokus, Chess och Chili fick varsitt träningspass på agilityplanen medans Haldor fick titta på. Chili, min lilla stjärna gick det super bra för. Körde lite olika svängar, balansginder och slalom. Vet ni va, hon fuska bara på slalomet 1 gång av, jag vet inte huuur många gånger!! Äntligen, vi är back on track. Gick verkligen super idag, slalomen, hela träningen. Vi är så taggade inför söndag då det är officiell i Ulricehamn! Får ju inte glömma små pojkarna! Fokus-gruder. Mestadels starter och däcket. Lite skick på tunnel. Chess fick såklart också vara med. Rätt över hinderstöd och runda både in/ut. Super bebisen kan vi kalla honom för! På kvälls kvisten tog jag och Chili oss en liten Cykeltur till affären för lite godisköp. Har faktiskt Ingenaning om vilken dag det är idag, men vem bryr sig om det? Här äter vi godis varje dag, eller hur chilivipp? Har fått lite småfunderingar nu igen, kanske ska sätta igång freestyleträningen igen och försöka göra en start? Hon kan ju en massa, det är ju bara jag som ska komma ihåg, och framförallt kunna göra ett dugligt program! Ja vi får se.. Nu kryper vi under täcket, imorgon ska vi åter igen fira mormor och bege oss till BHK. Dagsrutinen.. ;)


kreativa gänget

Idag har det varit full rulle. Vid middagstid tog jag och mamma salukina + Chess och åkte till hennes bror och lekte med alla deras hundar. Sen har jag hunnit med en massa annat idag. Klippt gräset, haft ett kanon lydnadspass med Chess, klickerpass med Fokus och Chess, cykel+bad tur med Chili och Fokus. Inte nog med det så har mamma klippt Chili. Detta kallas jag kreativa gänget!

Imorgon ska vi en sväng till stan. Träna lite (mycket), handla osv. Skulle egentligen på möte på tidningen också men det var så många som var bortresta så vi fick skippa det denna vecka. Men då blir det ju mer tid för träning, right? ;)

-Bilder kommer, fel på uppladdningsprogrammet

home sweet home

Nu är vi hemma från Marma. 6 olika tåg, centralen i Stockholm, Gävle, Marma. Fokus brydde sig inte alls. Det har varit 6 lärorika och roliga dagar. Kan ju sammanfatta det såhär: Lite sömn och mycket mat! I början var han ganska osöker på allt nytt folk och tyckte dom vad läskiga och äckliga. Men redan andra dagen så började han gå fram till Folk då han insåg att man fick godis då.. ;)
De sista dagarna kunde han t.o.m jobba med andra! En natt sov vi på fält i små knäppetält. Ganska kallt men funkade helt okej. Jag ska absolut söka steg 2 nästa år. Och rekomenderar verkligen att gå steg 1! Det enda negativa med det var att det kunde vart mer hundträning. Det var väldigt mycket "teori", det var bra och lärorikt men hade gärna bytt ut det till lite mer hundträning. 

Så efter 11 timmars sömn inatt tog jag Chili och Chess. Packade bilen och åkte till Brukshundsklubben (såklart var det ju mamma som körde) och tränade lite. Blev 1,5 timmes agiility! Chili gick jätte fint. Blev lite repetion på allt. Kontaktfälten är 5 stjärnigt! ***** Duktiga fuktiga lilla hunden. Slalomet var det fortfarande lite slarv, men nu mestadels när jag springer brevid, enkelt. Hon går bättre när jag springer runt, skickar eller springer före. Men jag är ju ändå såklart lite osäker på det eftersom att hon fuskar ibland. Men vi körde hårt och till slut satt det minst 10 gånger i rad!

Chess fick sitt första lilla "pass" på agilityplanen. Körde lite skick över hinderstöd och runt hinderstöden. Han tyckte det var skit kul. Försökte på oss tunneln också, men att vara själv och inte kunna sitt stanna till 100 är lite svårt.. ;) Han har ju bara innan sprungit brevid mig när jag tränat med Fokus och Chili som lite störning. Han har skitigt i hundarna, bara sprungit efter oss. Haha, gullen!

Nu ska hundarna få kvällis och jag ska ta mig en liten tupplur. Har inte varit 8timmars sömn varje natt precis..

 
Bilder; Greta Sköld, Ebba Leijon

nöttävling

I morses innan jag drog iväg och jobbade(fotade) på festivalen var vi en sväng på en nöttävling utanför Moholm. Alltså valltävling på nöt. Det såg svårare ut än vad det är på får. De är ju lite mer envisa och skiter i att gå i flocken om man säger så.. ;) Så jag ska nog hålla mig till får!
Chess brydde sig inte speciellt men han skällde lite på fåren som vi gick förbi.

Sen så fotade jag somsagt ett ungdomsband till tidningen tills på fredag. I morgon gäller det, väskan är packad och Fokus är laddad. Hörs om en vecka!


första egna kursen

Nu är datum bestämda för min freestylekurs jag ska hålla. Kommer efter om och men hålla den i ST-HU regi men på Tibro BHK. Ska bli kul, kommer ha Titti Benjaminsson som lite assistens under kursen och det käns ganska bra med tanke på att hon hållt ett par kurser tidigare. Freestyle bara en, men annars andra kurser. Torsdag-lördag blir det lite ledigt för hundarna för då är det Festival här i Töreboda som jag bl.a kommer jobba på(fota). Men under någon av dagarna ska faktiskt jag bli intervjuad av tidningen. Dels angående detta att jag ska åka till Marma. För det är ju det som är aktuellt just nu. Och på lördag ska vi nog hinna med att åka och kolla på ett vallprov. För att sedan på söndag morgon gå upp tidigt, ta stora väskan och Fokus och bege oss till Marma!

Bild;Arkivet

7 starter

Har nu anmält mina små bebisar till 7 olika starter. Fokus off.lydnad i Falköping Augusti, Ransäter off. lydnad augusti och en in.off lydnads start på SvKFur rasspecial. På rasspecialen ska även Chili få starta. Fast i Rallyn och Agilityn. Samt utställning på specialen. Chili fick även en off. agility start i Ulricehamn. Nu hoppas vi att turen är med oss!

Ska sätta igång med lite packning inför söndag. Ska bli så otroligt kul. Det är ju lägret på marma då. Torsdag, fredag och lördag är det ju festival i Töreboda så ska se till att ha allt klart innan dess. Ska bli sååå kul!
Det var inte längesedan lille plutten var såhär liten. Nu är han stor och fin, 11månader. Redan startat lydnads klass 1 men bra resultat (158,5) och en helt underbar liten grabb ♥

3 km!

Gud vad hurtiga jag och Fokus är. Efter en kort prommenad med Chili, Fokus och Chess. Just för att Chess ska få komma ut lite, inga långprommenader utan bara leka lite utanför hemmet lixom. Chess tycker det är as kul. Plaksade i vattnet som en liten anka(vattenfyllt dike) och spang runt med stora barkbitar i munnen ♥ Medans Chili och Fokus lekte på och sprang som idioter, som vanligt. Och Chili blev tillslut trött på honom, la sig ner, han gav sig aldrig, som vanligt. Haha!

När vi kom hem fixade jag med hemsidan, städade mammas bil och sen tog då jag och Fokus oss ut på en spring tur. Jag kanske springer 4-5 gånger per år. Så ingen dunder kondis här inte. Har ju cyklat endel med både Fokus och Chili. Men det är ju inte lika jobbigt. Och har heller inte velat belasta Fokus så. Men han klarade sig galant! Sprang 0,5 km i koppel, då det var knutet runt min mage så det var ganska kort. Men han sprang på och kollade på mig hela tiden! Sen fick han springa lös då jag visste att det inte skulle komma några bilar, och då sprang han fortfarande så fint vid min sida. Min lille bebis, så stor han blivit!

Påtal om hemsidan. Den är iallafall färdig nu, bara några små detaljer. Har fått ändra lite på planerade parningar men det kommer komma en ny hane till Chili inom kort! Gå in och kika www.ebbas.webs.com


RSS 2.0