good luck ture

Startade dagen med att åka till klubben i Mariestad för lite lydnad(Fokus), rally(Chili) och agility(Fokus, Chili): Fokus var lite "ofokuserad" under lydnaden, men efter ett tag kom han igång. Körde lite inkallningar, lägganden och ställanden. Och medans jag och Chili körde rally fick han faktiskt ligga en lite plats. Det gick bra, fick gå och belöna honom ibland. Men efter en stumd kopplade han av, duktiga vovven. Det har dock Chili inga problem med. 
Medans vi tränade på lekte Chess och Haldor som två små stollar!

Vidare gick vi tilla agilityplan där vi fokuserade på starter med Fokus, försökte lite med gungan. Men den är himla läskig, så vi tar myr steg. Det var en liten bana uppställd. Formad som en 0a. Långa raksträcker med bara hopp, däck, A-et, gungan, tunnel och slalom. Så det var lagom. Sprang som en liten idiot, men hon var väldigt frammåt och det är ju super duper. Hon kunde ju lixom lista ut vägen själv. Men jag la in några S och tog tunneln från olika håll. Slalomet körde vi bakombyte, framförbyte osv. Så jag är helt klart super nöjd med träningen idag!

Imorgon är jag hemma och är hundvakt och nästan alla stollar. Mamma ska iväg på hundutställning i Borås med Ture och Nova så Haldor och Mimmi får hänga med mig hela dagen! :)
Bild1: Vad som idag krävdes för en lyckad träning
Bild2: Agility planen var minst sagt blöt. När vi sprang skvätte det ändå upp på shorsen. Så nu står skorna på tork!

Update: Datorn har lyckats vrida på bilderna så ni får stretcha nacken lite!

klickerkloka

Vilket fint väder vi fått! Äntligen 20+ igen. Har haft fullt upp så det har abra blivigt en massa klickerträning. Men det är ju alltid något! Chili får köra lite "trampa" på lock då jag ska ta tag i kontaktfältsträningen igen. Fokus lite på samma spår+lite roliga saker med skålar och burkar!
Chess har jag börjat klicka in, dvs klick godis klick godis. Han tackar och tar emot!

Han fick följa med till Töreboda själv idag, en fika hos mammas moster och sen tog han och jag en sväng på torget. Han följde med snällt men gick fram och satte sig framför folk och väntade att dom skulle göra något med honom. Haha söt pelle! Han tycker fortfarande det är lite äckligt att åka bil, men nu dregglar han inte lika mycket som förut.. ;) Men eftersom att vi är ute och åker var dag lär han ju vänja sig! Nu ska vi laga oss lite mat och sen köra några klickerpass!


film från rallylydnads km


vi är bäst, vi vann!

Är så stolt över min lilla pärla! Med 98p tog vi oss igenom rallybanan och upp på prispallen till första platsen. Så dutti dutti dutti! Fick 1x2 avdrag på ligg gå runt, och sitt ligg. Då hon är lite osäker på läggandena. Hon är lite trög och vill inte riktigt. Men ska se till att klicka in det! Satt och letade tävlingar för ett tag sedan men det finns inga i sommar! Får hårdträna och sen ut och tävla i höst. Sammtidigt som Fokus-lydnad och Chili.agility. Men äsch, vad gör man inte för sina små troll? ;)

Fokus fick sig lite lydnadsträning. Och det tyckte han var SÅÅÅHÄÄÄÄÄRR KUUULLL! Så han kom med små glädje skall hela tiden. Men det vill vi inte ha! Man ser på honom att han tänker "nej jag vet att jag inte får, men va fan". Haha bubbisen.


inget km pga regn?

Fick ett meddelande på facebook tidigare idag att rallylydnads KM'et idag avr inställt pga det dåliga vädret. Va tusan, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det är ju riktigt hundväder, inte sant? Så det blev iallafall flyttat till imorgon. Om dom nu tror att det skulle vara bättre väder då..
Här har det regnat konstant exakt hela dagen. Var precis ute och kissade hundarna, och jo minsann. Det regnar fortfarande! Har precis "nattat" hundarna. Chess säger ingenting. Han har sin lilla hage vid änden av min säng, så han ställde sig bara upp och typ "jaha, sängdags. Okej!". Och så la han sig ner, vilken hund! Tänk om Fokus vart sån, kommer ihåg att jag inte sov på flera flera nätter för han satt bara och skrek. Han sov också i en liten hage. Ett tag hade jag den så jag låg ner med armarna så jag kunde ligga och klappa på honom. Då var han bara lite pipig. Men då när jag somnade och även slutade att klappa började han skrika igen.. 
Chili var nog relativt lugn tror jag, kommer faktiskt inte ihåg..

Nu ska jag ta och fortsätta med den nya hemsidan. Skulle bara ändra lite och lägga till Chess och vips så var hela sidan borta och jag kan inte få tillbaka namnet. Så www.ebbaleijon.webs.com kan ni alla skrota för gott!
God Natt
Jag och mammas Ture på rallylydnadsuppvisning i Tibro på Upp&Ner festivalen!

söndags nytta

Vilket jävla skit väder det varit idag. Härregud vad det regnat. Men det stoppar oss inte! Chess somnade efter 15 sekunder, var lite gnäll och undran över var jag tog vägen när jag la mig i sängen då han fick ligga i sin lilla hage. Startade upp dagen med lite främmat från min morbror.Sen begav vi oss mot Mariestad för lite agility träning och sen ett möte med Ungdom och PR. Körde mestadels slalom och några svängar med Chili då hon slarvat fruktansvärt med slalomet. Men nu är vi på gång igen! Körde en liten genomkörare med Fokus. Han var lite "ofokuserad" för att mamma och de andra hundarna satt och kollade på.. ;)

Imorgonkvällär det dags för rallylydnads KM i Tibro. Jag kör endast med Chili och vi får se hur det går. ska ju bara vräka ner imorgon också. Haha men det ska nog gå toppen!
Duktiga bebben som låg still och kollade på när jag fotade Haldor!

har blivit med border collie

Uppe med tuppen efter trevligt midsommarfirande. Vi anlände till Sunne och Kennel Eyemarkers vid 12 och åkte inte därifrån förns 3! Var nämnligen och hämtade en liten BC valp. Har ju velat ha en i 5-6 år, men mamma har inte riktigt tyckt att det passat. Men nu när jag är igång, verkligen tränar varje dag och satt igång med vallningen.  Häromdagen sa mamma att hon mailat på en annons och frågade om jag fortfarande ville ha en? Hallå, jaa! Fanns två hanar kvar att välja på. En terfärgad och en två färgad. Och tillslut valde jag den tvåfärgade. Han är redan tänd på fåren så det ska bli jätte kul! Just nu springer han runt och busar efter en liten power nap och efter att ha ätit som en häst!
1/Systern 2/Brorsan 3/Systern och Brorsan 4/Min lilla underbaring

trevlig midsommar

Hundarna har fått sig en långprommenad och jag ska strax iväg. Imorgonbitti rullar bilen mot Sunne, spännande spännande.. ;)
Trevlig Midsommar

3 nybadade pumis

Vallningen gick helt okej, han var väldigt på hela tiden (vilken är jätte bra), så det ledde till skall. Fick gå och små bromsa honom studtals. Men som både Ann och Isi (?) sa, det är bättre att behöva dämpa än försöka få dem intresserade. Så nu ska vi jobba på med vallningen. Fåren jag hade tillgång till 1 km bort blev flyttade och kommer inte komma tillbaka förns i oktober. Och då ska jag kanske få låna dom igen. Så dom skiter vi i. Har ev. fått tag i några nya i Töreboda. Och det innebär ju att mamma måste köra och då finns det inte lika mycket tid till att valla. Men 2 gånger i veckan ska vi iallafall hålla det vid liv.
.
3 nybadade hundar har vi här hemma nu. Badade mina för dom luktade, njaa inte så gott. Och så slängde jag i Haldor i duschen också, lika bra. Imorgon blir det återigen en lugn dag. Ska dra iväg och handla lite för midsommar firande och sen blir det en långprommenad.
.
Bilder kommer senare, är för trött(lat) för att fixa det nu!

tongue out?

Packar fikakorg och hundarna in i bilen. Snart rullar vi mot Mullsjö och Ann Awes för lite vallning. Främst Fokus men hon ska titta lite på Chili också!
.
Har ni sett något sötare än detta! Något jag absolut ska lära mina hundar ;)

kvällstävlingen i örebro

Äntligen hemma från Örebro. Åkte vid middagstid för vi hade tänkt att äta på IKEA osv. Det var ju bara det när vi var klara var klockan 2, och jag hade tänkt mig att vi skulle vara där vid halv 5.. ;) Men vi tog med oss hundarna in i djuraffärer osv, köpte ett valphalsband.. Klockan han bli 3, och vi han köra fel. Men i tid var vi iallafall.
.
Chili hade jätte bra fart och var med på alerten hela tiden. Även fast det inte gick så speciellt bra. Så här dåligt har det nog aldrig gått. Om man bortser från disk.. ;) Ja hej och hå, kolla in videon så får ni se.
.
Tog en jävlans tid hem också, de höll på och arbetade på vägen så vi stog i bilkö i 30-40 min på E20. Tack för den! Nu ska jag natta hundarna som är väldigt trötta. Imorgon ska vi kolla på valpar, spännane!

laddar batterierna

Imorgon drar vi på kvällstävling i Örebro och vi är taggade till 1000! Jag känner verkligen att det kommer gå bra, det har gått så himla bra det senaste och varken jag eller Chili vill vara kvar i 1an längre. Det är dags att gå vidare nu. Men man ska inte hoppas för mycket!
.
Har vioat oss i form. var ju dock och tränade i måndags men det räknas inte! Eller? Idag har det iallafall varit lugnt för matte har haft fullt upp med möten, middag och kalas!
Foto;September-11

var är fåren?

Hade det lugnt igår så tog båda hundarna och cyklade till fårhagen. Men när vi kom dit fanns det inga får där! Dom var putsväck, kollade de andra hagarna. Inga får. Hittade ingen på gården så vi fick hoppa upp på cykeln och cykla hem igen. Hundarna var iallafall trötta efter cykelturen. Måste sätta igång med motionsträningen. Både med Chili, för agilityn. Fokus och mig, det var ett ac kraven för lägret på Marma. Att ha bra kondis, och det har vi ju inte idag kan jag ju lova..
.
Var i Mariestad på jobb idag så var i den nya "hundrastgården". Är en stor inhägnad där folk åker och släpper sina hundar. Är inget big fan av sånna ställen precis, men det är väl bra. Det är ju något som Fokus verkligen behöver eftersom att han kan vara lite bitter.. ;)
Åkte hem och sen vidare till Brukshundsklubben i Töreboda. Körde ett lydnadspass med Fokus och sen en platsläggning. Platsläggningen gick bra, han låg kvar men flyttade sig lite 2 gånger. Det var ett jävla liv, hundar skällde, hundar sprang, huset bredvid borrade, sågade och hej och hå. Men det var super bra, för vilken störning det blev. Men han låg ju iallafall kvar, och det var ju huvudsaken.
.
Han var lite ofokuserad under lydnadspasset men lekte igång honom lite och körde lite smått bara. Gick vidare till agilityplan och klörde en liten kombination med Chili. det gick bra, hon fuskade i slalomet en gång p.g.a att en tand med en helt skogstokig hund ställde sig bredvid slalomet och hunden försökte attackera Chili. Inte så konstigt att hon gick ur, den hunden var aningen knasig. Och tanten också.. Fokus körde jag lite starter, tunnlar och lite svängar med. Det går frammåt! Han tycker iallafall är kul. och det är ju huvudsaken just nu..

Lydnadspoängen


2 2 2

2 hundar, 2 tävlingar, 2 städer. hej vad vi körde efter starten i Töreboda!
Började morgonen med att debutera lydnads kl1 med lille Fokus osm idag är 10 månader och 13 dagar. Allt som vi var lite osäkra på gick hur bra som helst. 10 på platsen, 8 på tandvisningen (han ställde sig) och en 5 på apporteringen. Jag trodde vi skulle få 0 för han kan alltså inte hplla apporten längre än 1-2 sekunder. Men så duktig han var, precis när tävlingsledaren sa åt mig att ta den så släppte han den. Men han satt och höll den i 5 sekunder, amazing! Annars var starterna lite sega. Linförigheten var inte så klockren som den brukar. Men vi fick med oss 158,5 poäng hem. Jag är super nöjd för att vara vår debut. Nästa gång, då ni!
.
Efter lydnaden var det rally på Billingen. Ingen banvandring ed dommare, fick springa igenom banan en gång. Var lite vimsig för visste inte vart jag skulle. Chili hoppade på mig två gånger för att jag velade så. Kunde ju somsagt inte banan, och hade fått fel banskiss också. Jaja så kan det gå.
Vi fick en 9placering, 87 poäng! Shit vad duktiga mina små pärlor är. Två godkända till och vi är uppe i fortsättningsklass!
(Fokus ca 3mån)
Inte trodde jag att jag skulle debutera precis när han var 10 månader. Och inte trodde jag att det skulle gå så bra!

vallning vallning vallning

Är mycket vallning just nu. Men det är kul! Kom hem från skolan, en promenad med hela högen, klippte gräset och sen begav jag mig till fårhagen.
Chili fortsätter förvåna, måste ta med mamma någon dag så hon får filma. Den fegisen är så duktig! Var tredje gången idag och hon är super super! Fokus är inte lika super super.. Han kan ibland vara på fåren. Eller han är det aldrig, men man ser att han vill. Ibland sprintar han bara, han "vallar" inte. Men ska försöka gå till fåren på söndag och måndag/tisdag. Men då får det bli förmiddag, har jobb både måndag och tisdag..
På onsdag är det off.kvällstävling i Örebro. Det är bara chili som ska starta. Vi är super taggade! Var ju på klubben igår och tränade mest lydnad med Fokus. Men endel agility med båda. Det går framåt med Fokus, jätte kul. Fuskandet med Chili gick helt okej igår. Slalomet bara fusk 1 gång.. ;)
Balanshindren ingen, hoppas på 0 fel. Hoppas hoppas..

Imorgon är det lugnt på träningsfronten. Skolavslutning och kalas, så det är vila som gäller! Ska bli skönt med lov nu, känner att jag kan ägna mer tid åt hundträningen. Och speciellt agilityn. Kan ta en buss till Töreboda/Mariestad och träna mitt på dagen, det mina vänner, det är nice!
.
Bild:Påväg till hagen, fick lite publik motsvarande ett 20tal kossor!


middagsvallning

Var ju ledig idag också så tog med mig både Fokus och Chili till fårhagen. Fokus skötte sig jätte bra, han har börjat svänga utåt och håller ihop flocken så att de inte kan breda ut sig. För Chili var det ju 2e gången. 1a gången var ju för flera veckor sen. Men hon var uper duktig. Hon som brukar vara så vek var på´t dirrekt och visade vart skåpet skulle stå. Hon var också ute på sidorna och tryckte ihop dom. Mina duktiga små ♥
.
Imorgon är det lydnads (+agility, såklart) träning på klubben i Tibro. Men på torsdag ska vi återigen till fårhagen. Kanske blir något av Chili också, vem vet?

redy set go!

Glömde ju säga att jag fått mig en ny jacka. Vi beställde jackorna för ganska längesedan men var inne på ett tryckeri i Tibro när jag hade uppvisning och fick klart trycket och tryckt på jackan. Lite dålig bild, men visst är det snyggt? Och så är det reflex också, super smart!
.
Var en sväng på klubben i Mariestad ikväll. Träffade Agneta och Karin som körde igenom 1'an med mig. Kollade lite på apporteringen osv. Gick faktiskt inte speciellt bra, han var lite seg, blev mycket DK osv. Kan berott på att vi körde ett kort agilitypass innan. Men det gick super bra, körde lite balanshinder, gungan är fortfarande lite läskig så det jobbar vi på. Tränade lite svängar och raksträckor + starter. Han var ju lite seg och det verkade som om han tyckte det var tråkigt för ett tag sedan. Så har kört mestadels balanshinder och enkla svängar som han tycker är roligast och nu så, nu är han taggad!
.
Chili fick sig såklart lite träning på klubben också, körde lite rally (utan skyltar, som vanligt haha) lite svängar och ligg, stå. Läggandet går ganska bra, jag kan gå runt henne utan att hon bli orolig och rullar runt eller ställer sig upp. Ställandet går mindre bra. Hon vill gärna sätta sig, så vi har börjat om på 0 så får vi se hur det går på lördag då vi ska ut på rallyplan och tävla igen.
.
Agilityn gick super, springer som en lite raket. Slalomfusket hon börjat med fokuserade vi mycket på. Det är oftast bara när det är 12 pinnars, synd.. För ett tag sedan hade hon super slalom. Men det ska allt komma fram igen! Tränade lite push & pull, S osv. Även det gick bra. Och sablans balansen som hon hoppat kontaktfältet 3 gånger på nu. Hon har fått uppfarten så mycket att hon inte saktar ner, både bra och dåligt. Fram med targetmattan igen!

Bilder från vallningen

Blev inte så mycket fotat i torsdags, men här är 3. Varav 2 på fårskallarna! ;)
På tisdag blir det vallning för vår del, har fått tag på nya får då de jag hade tänkt att valla på (de som vi testade på första gångerna) har åkt på sommarbete. Så kan det gå..

vallningen

Vallningen igår gick jätte bra. Han fattade mer än vad han gjort tidigare. Tror det berodde lite på fåren då dessa gick mer i flock då de han "vallat på" tidigare varit väldigt spridda. Men vallningen är då verkligen något vi ska fortsätta med! Även uppvisningen igår gick bra. Eller bra och bra, skivan var försvunnen så jag fick improvisera lite till två helt okända låtar, haha. Men det gick bra. Ingen som märkte det :)
.
Idag har det inte varit någon hunddag. Varit i skolan och sen student direkt efter. Blir lungt för hundarna lördag och söndag också då jag ska iväg på klassresa med klassen och kommer hem på måndag. Då är det träning! Då är det buss till Töreboda-byte-Mariestad. Först lite agility med Chili (ev. en snabbis med Fokus). Men sen ska jag träffa Karin, min instruktör på den första tävlingslyd.kursen jag gick på. Hon ska hjälpa mig lite. Gå igenom 1an, kolla på apporteringen osv, ska bli jätte kul och nyttigt!
.
Bilder från vallningen kommer imorgon, är helt död just nu.. ;)


nationaldagen i tibro

Har inte kunnat komma in på bloggen så har inte gått att blogga. Uppvisningarna igår gick helt okej, mycket fusk på agilityn dock.. ;) Freestyle programmen var inte lia varandra men folk tyckte det var jätte bra! (Tur det!) Men det var kul, fint väder hade vi också! Idag kör vi på samma, morfar hämtar upp mig vid 1 sen beger vi oss till Tibro.
.
Ikväll är det vallkurs i Mullsjö. Ska bli spännande och se om lille Fokus är någt att ha i fårhagen!

uppvisning i sjötorp

Uppvisningen gick helt okej. Lite små fusk som har varit det samma som på KM'et. Slalomet.. Vi har verkligen hårdtränat på det och hon har haft så fint slalom, har kunnat sprungit runt, tillbaka, framför, bakom. Men inte nu längre, hmm. Dags att börja om!
Min syster och hennes kille var och tittade på, så vi tränade lite tandvisning med Fokus. Går fin fint. Han är så duktig! Körde ett lydnadspass i eftermiddag och nu är ställandet nästan helt klart! Bara setill och träna på att han inte ska sätta sig direkt när jag kommer tillbaka, för det vill han gärna. Men det är 2 veckor kvar så det hinner vi träna bort. Och sen är det ju apporteringen som ska klirras också. Han håller den 2-3 sekunder sittandes vid min sida utan att släppa den. Men det är ju 5 sekunder vi vill ha! Kanske ska träffa min gamla kursledare och gå igenom lite. Hon ska kolla hur det ser ut och ge lite tips osv, det ser vi fram emot!

uppvisningar

Det är uppvisningar åt både höger och vänster. Imorgon är det agility uppvisning i Sjötorp med Mariestads BHK. På onsdag är det både freestyle och agility uppvisning i Tibro på upp&ner festivalen. På torsdag är det samma sak, så då kommer jag vara ledig från skolan. Snacka om lyx! Jobba med hund istället för att jobba i skolan från 8-15. Det gillar jag!
En av julskyltnings-uppvisningarna. Hade ju två den dagen!

RSS 2.0