Lydnads KM

Goda nyheter, har fått besked från två av sommarjobben jag sökt och fått ja från båda. Jag kommer inte hinna ta båda då de krockar med varandra utan väljer det jobbet som semestervik. på Vadsbo Veterinär! Wish me good luck
 
Imorgon är det dags för årets första tävling(om man bortser från junior handlingen), lydnands KM. Vi startar litet för att sedan gå ut på de offeciella tävlingarna igen. Både Chess och Fokus är anmälda men jag "satsar" på Fokus och får då avstå platsen med Chess. Men med Chess kommer jag bryta och belöna om han skulle t.ex gå linförigheten jätte fint, då det är det moment vi haft problem med. Men men, vi får se hur det går. 
Efter KMét är det hem och lunchdags för att sedan åka tillbaka till klubben för 2,15 timmes agilitykurs. 1.2.3 KÖÖÖR

jobb jobb jobb, och lite plugg..

Phuu, hemma efter att ha serverat på ett bröllop. Var innan dess och ahde 4 olika uppvisningar på hundens dag som VAdsbo vet. annordnade. Det var både agility (Chili, chess, Fokus), lydnad (fokus), freestyle (chili) och rallylydnad (Chili). Det var inte meningen att jag och Chili skulle ha freestyleuppvisning, men killen de hade bokat som skulle ha det hoppade av i sista sekunden.. Det gick faktiskt bra alltihopa, jag förvånades av Chess på agilityn, han hade sånt drag! Visserligen har vi tränat mycket frammåt och raksträckor och det har lönat sig!
 
Har även vart en valp som flyttat idag, lilla Eddie som iförrgår kom tillbaka efter lite ändringar men som nu flyttat till ett nytt hem. Det är annars mycket jobb nu, har fått er serveringstider, fått klart om sommarjobb vilket är riktigt kul. Jag gillar att jobba och ser verkligen fram emot att om 3 år sluta skolan helt och ta mig ut i arbetslivet till 100%!
 
Imorgon är det mycket hemmajobb som gäller, har mycket bilder att redigera + att jag ska passa Hamilton's hundar lite, Men nu - sova, är helt död ;)

9,5 veckor


Stipendium

Arkivbild
 

WOHOO! Fick ikväll ett samtal ang. ett stipendium i Töreboda kommun jag sökt. Det var för ungdomar, åldern är jag inte helt 100 på, det var runt 8-10 stycken som sökt, och Kajsa som ringde sa att alla hade varit eniga om att just jag skulle få det, vilket känns riktigt skönt att höra! :D I mitten av juni ska jag då få komma till en av deras middagar och då ta emot detta. Jag kommer använda stipendiet till bl.a någon agilitykurs, tänken är för Jenny Damm, någon lydnadskurs, oklart vem än så länge och sen får vi väl se. Blir det utökning i kameraväskan eller går det till ännu mer tävlingar och träningar?

Jobb och agilitykurs

Igår varder kursdags igen, gick riktigt bra faktiskt. Chess var verkligen fokuserad och jobbade, vissa tillfällen har han varit lite överallt men nu jobbar han verkligen, vilket är skönt. Både A-hindret och balansen gör han så fint så. Det tränades på bla. Det och kortare kombinationer.

Idag var det jobb för min del, jobbade som servitris på Moholms Herrgård för första gången. Jag fick idag vara själv med hjälp av greven Michael. Det var ett gäng på ca 30 pers som hade haft möte och sedan skulle ha middag. Och kan inte sägs annat att dom gör otroligt god mat!


rallylydnadskurs


 
Åter en valp har flyttat, denna till Stockholm! Dom åkte tåg hem och den resan hade gått jätte bra vilket är mycket skönt att höra. Det är så lugnt är hemma nu, bara 4 stycken kvar. En av hanarna flyttar nästa helg! Idag var vi en stund på klubben, hann träna lite agility med Chess. Tränade främst agilityhindret + lite utåtskick, runt på largehöjd. Hann inte med så mycket mer för jag och Chili skulle hjälpa till några timmar på en rallylydnadskurs som började idag. Vi var med och visade de banor dom hade uppe just då, visade och gick igenom alla nybörjarklass-skyltar och hjälpte deltagarna. Chili var duktigare än jag förväntat mig med tanke på att vi inte tränat rally sedan typ oktober? Men nu är det snart dags att ta tag i fortsättningsklassen, de är så snålt med tävlingar runt om kring i vår och sommar så vi har ett tag att träna upp oss på!
 
Imorgon är det agilitykurs för Chess del igen, men mellan skolan och kursen ska jag hinna med att åka till Mariestad för att göra ett jobb till tidningen, phuu. Nu är det dags att bada både Chili och mig för att sedan hoppa i säng!

P4 skaraborg

Lyssna: 15.00 - 15.30 torsdag 18 apr 2013
 
Idag ringde sverigesradio-P4 skaraborg upp här hemma för en intervju med mig om min resa till Ungern och VM, spolar ni fram till ca. 13:10 kan ni höra den :)

valpflytt

Bilder från bästa helgen på länge då jag och Chess var hos världens bästa Pernilla ♥
 
Nu är valpflyttarna igång, en flyttade i helgen till Mariestad (halv foder) och idag flyttade två stycken till Tibro! Känns skönt att många av dom är såpass nära, att ha två i Tibro känns mycket bra eftersom att vi hänger en del där ;) Har i veckan redan varit där två gånger, i måndags var det kurs för Chess del, hade även med mig Chili en sväng så hon fick testa lite, gick faktiskt bättre än förväntat! Var även där ikväll, startade upp med ett lydnadspass med Chess som gick väldigt bra. Måste se till att träna mer på olika klubbar nu i vår, märker skillnad bara från när vi tränar här i Moholm som på en BHK. Sen skulle mamma åka iväg så bytte ut Chess mot Chili och Fokus istället ;)
 
Körde igenom nästan alla 1ans moment med Fokus + 2ans hopp och lite apporteringsträning. Ska slipa lite till på 1ans eftersom att vi snart ska tävla KM (vilket är klass 1) och så ska vi om två veckor ha uppvisning och då måste det ju vara snyggt. Sen blev det även lite agilityträning för då både Chili och Fokus. Helt klart godkänt för dom båda!
 
Lite annat kul-Har fått besked från Marma nu i dagarna och vi kom med till steg 2!! yes yes yes, men ska i år ha med Chess istället så även han får testa på det! Duktiga Fokus var ju bara 11 månader när han var med mig uppe, men Chess kommer vara 14 månader då.
Sen söker vi en halv-fodervärd i närheten till den sista valpen som är kvar (röd). Hon är min favorit och har varit det sedan hon va ca 2 veckor. Så himla frammåt och go, en riktig kruthund :D

film på de små


Junior Handling-domarutbildning

Vilken underbar helg! I lördags var det 4 timmars agilitykurs med Chess. Det gick riktigt riktigt bra faktiskt, är så nöjd med honom. Vi tränade slutspurter, raksträcka med 4 hopphinder på raken, och sedan utbytt med tunnel. Lite andra övningar med böjdtunnel och sen lite inlärning-däcket slalom och plattetunneln. Både däcket och slalomet har han ju tidigare kört så det fortsatte vi bara att jobba på. Innan vi drog hem fick Fokus även köra en snabbis. 
 
Idag var jag och mamma iväg med Chess och Aron på domarutbildning i junior handling. Vi skulle agera tävlanden och även det gick faktiskt riktigt bra. Super träning för både mig och Chess ju. Till en början var han ganska stimmig och kunde inte riktigt koncentrera sig, men sen skötte han sig mycket bra! I slutet fick alla domare i vår grupp gå igenom alla igen och placera sina favoriter så vi fick oss 3 andraplaceringar och 3 förstaplaceringar! Riktigt stolt över oss båda ;)
Foto: Louse Dufwa, Elin Rose
 

Lammhult

1.Pall placerade på Rallylydnads KM
2.Årets Instruktörer
 

Här kommer två bilder från Tibro BK's årsmöte som hölls för några veckor sedan, men bilderna har inte kommit ut förns nu. Nu har kattungarna börjat flytta, det är bara tre kvar här hemma nu! Och det är väl skönt det med tanke på att valparna börjat bli ganska vilda nu..
Har nu suttit och kollat tågbiljetter till Lammhult och lydnadstävlingar. Jag och Chess ska nästa helg åka ner till Pernilla över helgen (12-14 april) och sen är det ju dags för en lydnadsdebut snart, för Chess del är det nog 1a maj på hemmaplan som gäller!

RSS 2.0