VINST!!!

 
 
Denna veckan har varit en riktig chess-vecka! I tisdags var det vallkurs, det går sakta med säkert frammåt. Igår avslutning på agilitykursen, när vi sammanfattade vad vi skulle träna på nu tills debuten om 1,5 månad är hoppteknik, som kommer bla öka farten och förhoppningsmis minska de rivningar han ibland får till med. Och idag, dam daaaaam. LYDNADSDEBUT! Och det gick mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Vi vann och fick vårt första 1a pris!! Helt otroligt, nu måste vi få vårt LP1 innan året är slut. Det är vårt mål. Önskan är ju att starta lyd.klass 2 i år också, men det får vi se!

Nu ska väskan packas för imorgon åker jag till stockholm för afghanfix och utställning :D

Ny vecka

Ny skolvecka, den förra började och denna startar med en ganska rejäl förkylning. Men nu i början av skolan vill man ju helst inte missa något så det är bara bita ihop. I lördags var en riktig jobbdag, startade strax innan 4 med en familjefotografering vid herrgården jag jobbar på, fotade mingel osv innan jag bytte om för serveringskläder för jobb till kl 12. Var helt slut på söndagen, men då var det bara att ladda om igen för fyra timmars agilitykurs. Lite kämpigt med Chess klarar alltid av det galant, han är så himla duktig. Det är jag som tar lite saker för givet då jag är van vid de andra som jag gör på helt andra sätt på och de andra är ju äldre så de har lite rutin och fungerar på ett annat sätt. Men bara jag gör rätt går det så dunder bra, så nöjd med honom!

Nu i veckan är det gårdträning inför fredagsens debut med Chess i lyd1 och Fokus i lyd2. Chess tror jag kan prestera riktigt bra faktiskt. Fokus är jag inte lika säker på, vi ligger lite efter i träning, han har inte riktigt varit sig själv det senaste. Han har backat tillbaka ocg betett sig om han gjorde när han var yngre. Vilket resulterar till dålig träning och irriterad matte, vilket gör träningen ännu sämre. Men vi får se hur det går, bara vi håller glädjen uppe är jag nöjd! För på lördag åker jag upp till Stockholm och hoppar från lydnadsvärlden till utställningsvärlden då jag ska hjälpa till att fixa afghaner och sedan följa med på utställning på Solvalla på söndagen, spännandeeee. 
 
Nä nu har jag en massa bilder som ska gås igenom!

Bilder från Eskilstuna och Norrköping

 

Eskilstuna och Norrköping

 
4 bilder från helgen som varit. Jag och min fantastiska soulmate tog oss en liten tur upp i Sverige för två utställningar. På lördagen var det Eskilstuna som gällde, jag visade 2 salukis, en ch hane till 4 i klassen, och vår egna Nova till 2 i klassen med CK. Skulle visat pumivalpen Berit också men krockade totalt, men mamma fick rycka in efter att hon visat sin chihuahua till 4 i klassen. Berit blev då Bir valp och mammas egna pumi, aron vann sin klass utan CK. Junior handlingen gick helt okej, fick en fjärdeplats då jag tävlade med salukihanen jag visade i ch klass. ( bilder på oss tillsammans kommer komma!). Men min Pernilla gick och vann tillsammans med sin Aussie, stoooort grattis!

När dag 1 var slut rullade vi vidare till Norrköping för utställning och junior handling på söndagen. Vi startade dagen med att visa min chefs två border terriers, de båda fick exellent men utan ck, vinnare och 2a i klassen. Sen var det dags för Novas tur igen, 4 i klassen (om jag inte minns fel haha, så mycket att komma ihåg). Det som har stått på hennes kritik i helgen är henne front, som är mycket sant, den är inte så vacker. Men men, hon är rolig att visa!

Junior handlingen blev inte mycket förändrad dag 2, Pernilla vann och jag kom fyra. Enda skillnaden var att det var lite mer tävlanden. Jag hade då en lånad bedlington terrier, som jag aldrig någonsin rört. Visste inte så mycket om rasen men det gick otroligt bra faktist. Bättre än på lördagen då jag hade en ras jag var van vid, så det var kul. Hoppas att jag någon gång kommer få visa en bedlington igen. Underbara hundar det där!
 
Nu är skolan startad och det innebär tidiga mornar, så nu ska jag stänga ner och fortsätta med bildredigeringen senare i veckan. Imorgon är det agilitymöte + träning därefter med min syster i Tibro. Det är bl.a lag till DM som ska bestämmas, spännande spännande!

agility

 
 
Ja, låter videon tala för sig själv. Chilis lopp bör ej nämnas. Hon hade fin fart, men ah tror vi stoppar där. Fokus då, otroligt imponerad av honom. Agilityloppet fick han endast 5 fel då han fortfarande tycker gungan är lite läskig, men helt okej tid, hade de inte krånglat där hade vi tagit fjärdeplatsen och sista pinnen i klassen. Riktigt stolt över honom för att vara hans andra tävling. 
Annars då, är ju innne på min sista jobbvecka innan skolan börjar. Skulle åkt och vallat med Chess i tisdags men har haft sådan fruktansvärd migrän sedan söndags, idag har det väl varit okej. Fick ta en alvedon efter jobbet då jag kände att det var på gång.. Igår drog min och Chess agilitykurs igång, kommer vara en kortkurs endast under augusti månad då en av instruktörerna ska få barn. Men jag tänkte att det kunde vara bra för Chess och mig att få hjälp innan vi ska starta vår första tävling. 
 
I helgen är det junior handling som gäller igen, lördag Eskilstuna och söndag Norrköping. 

agility

 

Träning för Lillemor Edström

 
Nu är jag Fokus och Chess hemma efter 2 timmars privatträning hos Lillemor Edström igen. Kan ju säga att vi var ju inte speciellt torra när vi skulle åka hem,  men nöjda, glada och taggade iallafall! Med Chess körde vi igenom alla ettans moment, och det enda vi ska nöta nu innan debuten 30 augusti är linförigheten. Det är det enda som inte sitter, och det vi haft svårast med. Men det kommer, nu blir det minst ett pass om dagen fram till den 30 så ska det fan sitta! ;) Bilderna är tagna ifrån när mamma filmade när vi körde igenom ettan.
 
Fokus då, han har haft två mycket speciella veckor ;) Han har flyttat tillbaka ett år i tänket. Han har nu inte lyssnat, stuckit ifrån mig och varit helt ointresserad. Men idag jobbade han faktiskt, så hoppas han skärper till sig så att även vi kan starta den 30. Men hans är det betydligt mer jobb än med Chess pill. Tyvärr blev det inga bilder då detta är taget från en film.. :(
 
Men för nu får Fokus glömma av lydnaden, iallafall tills på måndag ;) Söndag är det ju som sagt agilitytävling som står på schemat och vi får se hur pojken sköter sig då!
 
Lilla Berit har nu fått ett nytt hem. De som tog en hane men pga sjukdom fick lämna tillbaka honom har testat henne ett tag och har tydligen funkat kanon, så där stannar hon! :D Är bara 3 mil ifrån oss, Tibro där jag brukar träna. Så henne lär vi nog se mycket av ändå. Och hon ska ju med till Eskilstuna nästa lördag då jag ska ställa henne! :D
 

U-SM och kennelläger

 
 
Vilken underbar helg! Startade redan på fredagseftermiddagen efter jobbet att köra upp till Stockholm, hitta vår stuga och sedan rullade vi bara 3km till och hem till Emma och Vidar för grillning. Men varade inte allt för länge eftersom att det var uppstigning 5 på lördagsmorgonen. Vi skulle innan det var dags för U-SM åka nästan genom hela stan, till Bromma iallafall hehe. För att hämta upp Daniel och Caspian. Va så kul att Daniel ville följa med och kolla. Jag och Caspian njöt i ringen, förutom i slutet då det var så fruktansvärt varmt. Tror det låg runt 28, inga moln och ingen vind.. Top 6 blev vi iallafall och jag är absolut nöjd. Framförallt när man kollar på vilka som placerade sig, då kändes det helt okej :)


När vi lämnat av Daniel och Caspian igen var det bara tillbaka till stugan för dusch och klädbyte för att sen åka till kennellägret igen. Under lördagseftermiddagen var det vallning, trix osv osv. Tack alla för en supertrevlig helg!

Nu laddar vi om för en veckas jobb och sen blir det agilitytävling i Köping för Chili och Fokus på söndag. Äntligen some time for agility ;)

 

RSS 2.0