Mot Moholm igen

Nu är det snart dags för hemfärd igen, har sedan i torsdags varit i Grästorp medans Ingunn och Nicklas varit i Kista och ställt ut. Katie blev BIR och BIG 3, Lille Rios blev BIR valp och BIS 2 stooorot grattis ♥ Även grattis till fjärdeplaceringen för Wilma Martin och Mette! Det är deras danska vänner som mellanlandat här! ;)
 
Har varit så otroligt fint väder hela helgen så har blivit ett gäng prommenader och det syntes väl ganska väl. En bit av vägen var lite lerig så när hundarna sen kom in och torkade var hela golvet grått! Kommer sakna de små liven..
Men nu hem mot mina egna små liv som lekt rövare medans jag vart borta ;)
 
 

valpfilm

 
Ytterligare en film på de små. Denna är från idag då de fick vara ute för tredje gången. Det är bara korta studer de får vara ute tillsammans med mig och Chili. Alla springer de runt och leker och kollar, de fick även sin middag ute idag vilket inte var några problem alls!
 
Igår var det ju agilitykurs för Chess del. Det gick jätte bra, körde lite inlärning på tunnel, hopp och långhopp. Men eftersom att Chess redan kan det körde jag istället tunnel med doldingång och raksträckor med hopphinder med lite push/pull runt osv. När kursen var slut fick sig även Fokus ett litet pass. Vi körde i princip samma sak + starter och slutsträckor och balans. Lite skick på balans osv, gjorde det hela till en tävling och han är jätte snabb fram till balansen och upp men tappar farten lite mitt på. Men det kommer!

Utställningsträning

 
Startade upp dagen med över 1,5 timmes prommenad i solskenet med hundarna, var riktigt skönt ute även fast det var några minusgrader. Sen filmade mamma när jag och Chess tränade lite handling. Tanken är ju att ev ta med honom till Lidköping, har inte fått klart än om han får ställas eller ej.. Men det tar sig! Han är ju ingen utställnings BC så förväntar mig ju inte så mycket, mest för en kul grej!
 
Sen är det nya bilder på valparna tagna idag också, kommer ut på hemsidan senare ikväll. Dom är redan 5 veckor, helt sjukt. Känns som om dom kom härom dagen ju! Imorgon är det först arbetsintervju för min del och sen dags för agilitykurs med Chess. Woho! Som vi väntat haha, nu är det dags att köra igång på riktigt med både Fokus och Chess, go go go!

Film på valparna

 
Här kommer en liten video på valparna från tidigare idag, de var 4 veckor igår. Så nu har det äntligen blivigt lite fart på dom :D Jag, mamma och några av hundarna tog oss en tur in till Skövde idag (jag körde både dit och hem woho!) för att dels köpa så halsband till valparna. Det går ju inte att se skillnad på tikarna just nu, hanarna går ju bra. Det är ju en fako, en hel svart och en svart med en vit baktass. Men tikarna är helsvarta allihopa...
 
Har i veckan haft både valpköpare och kattungeköpare här och kollat, bl.a en frilans filmare från SVT! Så nu är väl denna lilla film inget jänfört med vad hon brukar göra men. Nu ska vi krypa ner under täcket för att hoppa upp tidigt och iväg mot skolan!

valpbilder

 
Woho, äntligen är min telefon tillbaka från lagningen så jag går nu att nås på mobilen igen!

Här är de nya bilderna (som även ligger på hemsidan) på tikarna jag tog häromdagen, på hemsidan finns även bilder på hanarna. Nu börjar det verkligen bli lite fart i dom, om en vecka är det väl ännu mer krut i dom! :D
Imorgon ska vi åka ända till Linköping för att gå på SvK FUR's årsmöte. Inval i ny styrelse och prisutdelningar, vi får se hur det går.. ;)
 
 

tisdag..

1.Prommenad i vårsolen, 2.Gav Ingunn och Nicklas Cocker ett litet bad 3.En av våra valpar
 
Nu är jag hemma igen efter en helg i grästorp! Har haft en riktigt mysig helg tillsammans med 4 salukis och 1 cocker. Det var prommenader och livestraming från crufts som gällde mestadelen. Ett stort grattis till Ingunn och Nicklas som det gick riktigt bra för. Lille Rios blev BIS-3 valp och Katie BIR + gruppvinnare på lördagen och på söndagen blev hon även BIS 3! Jag kom hem igår vid lunchtid och nästan direkt efter att jag kommit hem kom mina närmaste kompisar för lite födelsedagsfirande med tårta och cupcakes för jag fyllde 16! Imorgon är det dags för skola igen efter lite extra ledigt då vi hade studiedag både igår och idag. Nya bilder på både valparna och kattungarna kommer ut på hemsidan ikväll!

packar väskorna och drar mig till grästorp!

 
Valparna och kattungarna här hemma bara växer och växer! Det är bara två kattungar kvar som finns att tingas och vi har några spekulanter på valparna. Flyttade igår ner som till köket då dom kom på att man kunde klättra över den lilla "hagen" dom hade på mitt rum ;)
Nu är verkligen precis allt klart inför WDS! Alla tågbiljetter är bokade, kommer åka ner redan på tisdag efter skolan. Tar tåget till göteborg och möter upp Rebecca för att sedan åka vidare ner till Ängelholm  och sova hos en där som sedan köra oss till Kastrup på onsdagsmorgonen. Vi måste ju vara där tidigt för att Rebecca har med en hund som ska ställas!
 
Ikväll är det packning, plugg och live streaming från Crufts som gäller! Direkt efter skolan i morgon hoppar jag på tåget till grästorp för att agera hundvakt hos Kennel Qirmizi över helgen. Ska bli så mysigt och kul och få träffa både dom och alla hundarna. Och även lille Rios vi var hundvakt åt i december, inte sett honom sen dess och då var han ju ganska liten :')
 

inga lundhags här inte..

Nej utan här ska det vara rent, snyggt, kjol och kavaj! Har varit ute och letat efter lite dräkter på olika sidor, dels är alla så dyra och det är svårt att hitta snygga i sin egna storlek. Men var nyligen inne och kollade på HM's hemsida där jag snabbs fastnade för några lite vårigare fina. Skulle ju vilja ha något nytt när vi åker till Ungern för WDS. Ska ena dagen låna en jätte fin dräkt av Pernilla (blå) och de andra dagarna har jag väl inte planerat något än.. Har ju ett tag på mig ;) Det lutar iallafall åt den mintfärgade och den gula!
 
Fick idag mail ang. min och Chess agilitykurs som drar igång redan den 25 mars! Kommer nog ha med Fokus någon gång också, han behöver ju träningen också och han ska ju starta innan Chess ska.

2 veckor

 
Nu är dom små liven redan 2 veckor! Det innebär nya kort till hemsidan, där finns även dagsfärska kort på kattungarna som nu är 8 veckor. Det har varit en relativ lugn helg, jag och mamma hade kalas för oss båda igårkväll. Innan dess tog vi en tur till BHK så hundarna fick sitt. Blev en prommenad toppat med lite lydnadsträning :)
 
Idag har det bara blivit en långprommenad och lite handlingsträning, både Chess, Fokus och Mimmi. Ska försöka åka till Micke så jag kan få träna med hans Whippetar någon dag. Skulle ju vara skönt att få träna med någon Farao innan WDS också, men det är väl lite svårare att få tag i..

1 mars


 
1 mars! Innebär det att isen och snön ska smälta medans graderna stiger och solen ska synas mer än den ska vara gömd? Ja det hoppas vi på iallafall. 1 mars har bjudit på läkarbesök med min fot som fortfarande inte blivit bra. Den är svullen och har riktigt ont.. Som vanligt blev det ju inget gjort utan jag fick en tid hos sjukgymnasten nästa fredag igen, det enda dom trodde va att det va ledbandet som problemet satt i.. Tog iallafall alla hundarna till skogen efter skolan, det är så skönt att det är ljust till 6 på kvällarna! Man hinner ju vara ute en stund utan att man får leta sig fram på vägen. I morgon är det kalasdags, både mamma och jag fyller ju snart (mamma imorgon) så då firar vi det tillsammans! 

RSS 2.0