Packelipackar

Diskrensningar, formateringar, tömningar. Yes, datorn funkar fortfarande inte! Packar istället väskorna och käkar chips. Får väl vara redig och lägga mig redan nu eftersom att datorn inte funkar. Haha buhu!

Imorgon vd halv sju hämtar Elin upp mig och vi rullar mot Örebro. En agilityklass och en hoppklass, kom igeeeen. Måste sätta detta nu, har ev 2 eller 4 starter. Och vill så gärna komma upp i 2an innan de andra två ska startas! Har iallafall anmält mig och Chili till Rallylydnads DM (+off samtidigt) och har lovat att skriva på en brukstävling. Spännande, önska oss nu lycka till. God natt!

(Chess tycker inte om att jag lämnar honom hemma på mornarna!)


datakrångel och bildbomb!

lite bilder från när vi var i Ljungby förra helgen och tävlade "ras specialen". Min dator är helt knas igen och jag har inte riktigt haft tiden till att blogga. I tisdags var det ju agilitykurs med Fokus. det gick helt okej, men han håller fokusen på mig och börjar få fart på vissa grejer där han känner sig säkert. an ruuusade upp på gungan som han tidigare varit rädd för. Körde den flea gånger den kvällen och deet var inga problem! I onsdags (igår) var vi åter på klubben för lite planering av agilitytävlingen i september. Över 400 starter, så det var inte säkert att jag fick starta alla klaser, buhu.. ;) Men på lördag är det örebro som gäller, vi hoppas på det bästa!
 
Blev även bestämt lag i onsdags. Chili hamna i 2a laget och Pirri hamna i 3e laget. Pirri prutt, sist hon tävlade, eller körde agility över huvudtaget var i maj på doggykvalet. Men äsch, det ska nog gå bra.. ;)
 







paddocks träning

Åter måndag, skola och gymnasieplaner. har tänkt ganska mycket på vart jag vill gå, ganska länge. Under hela sommaren.. Antingen kommer det blI forshaga-inriktning hundsport. Eller något media program, så himla svårt är det! I januari måste jag ha bestämt mig.: Vissa dagar har jag helt bestämmt mig för att det bli hundsport, 100%. Men vissa dagar är det 100% media. Åååååååh
 
Ikväll efter skolan och grädklippning körde jag ett slalom pass med Fokus och ett med Chess. Med Chess kör jag 2 portar och belönar frammåt. Medans fokus kör fyra, kommer stanna på fyra tills han har ännu mer fart i slalomet. Sen fick pojkarna lite lydnad, körda snabba lägganden, starter och svängar med Fokus. Och med Chess blev det sitt, ligg (vid sidan) och sitt, ligg stanna + sitt och kalla in. Mina duktiga små pojkar ♥
Imorgon är det sjukgymnast, skola, möte på tidningen och agilitykurs som gäller!
 
Ser ut som jag snusar, ja.. Men det är inte sant!

Borta bra men hemma bäst

Äntligen hemma i min egna icke hårda(!) varma säng. Ligger och kollar OTH och hundarna är nattade. Väderprognosen under helgen har inte varit vad sen lovat. Vilket var bra för vi har mestadels haft sol och uppehåll. Agilityn i lördags gick SKIT. Var längesen det gick så dåligt faktiskt, haha. Lydnaden var lika kass den. 142p!
Men Rallylydnaden lyckades vi knäppa en seger med 93p. Duktiga lilla skruttan. Idag blev hon 3a i öppenklassen. Fokus var varit "heta ämnet" i helgen. Den ungerska dommaren gick igenom honom och tyckte jätte mycket om honom. Likaså alla andra som har tagit kort, klämt och känt! Min dator är helt Koko så både film och bilder kommer förmodligen i morgon. Nu ska vi släcka lampan för att krypa upp imorgon igen mot skolan!


FF-fega fokus

Hahahaha!
Bra start på inlägget tycker jag. Badade nämnligen alla 3 ikäll efter vi packat bilen inför imorgon. Chili kan man bara säga åt att gå in i duschen så går hon in i duschen med svansen mellan benen men längtar tills jag ska torka henne. För det är skit kul! Chess lockar jag in, han ställer sig och tittar med sina små söta bebis tiggar ögon. Men han står helt stilla och gör ingenting. Eller ja, ikväll när vi nästan var klara så tittade han på mig jätte länge, och sen satte han sig. Haha sötnos.
 
Fokus däremot. Han får jag bära (sparkar som en liten gris gör han) ställa honom i duschen och stå över honom. Feeegis, men när jag väl sätter igång är det okej. Men just att han verkligen INTE vill gå in i duschen.
 
Nu ska jag packa ner lite kläder och sätta kamerabatteriet på laddning. Slutar halv 2 i morgon men mamma skulle hämta mig lite tidigare för att slänga i oss lite mat och sen bege oss ner (?) mot Ljungby. Har ingenaning om vart det ligger, och jag kommer ju ändå sova i bilen så det gör mig inget om vi åker upp eller ner i landet. Önska oss nu all lycka till i alla 4 "grenar". Rally, agility, utställning (chili x3), lydnad (fokus).
 
Foto:Ebba Ö
(När jag och Fokus tävlade i Ransäter och fick vårt första 1a pris!)
 
Update:Det är precis när jag lägger honom under "läggande under gång", så nej jag går inte och typ pratar med honom.. ;)

Chesstime

I tisdags förmiddag tog vi ju en sväng till
Skövde. Chess och mammas Haldor fick hänga med då dom inte kan vara ensamma så länge. Så vi tog en sväng in på djuraffären. Och där hittade vi minst sagt smaskiga saker!

Senare åkte vi till Tibro för agility träning med Chili och Chess. Körde lite tunnelskick och rundningar med Chess. Och att han ska följa min hand och inte stanna upp, ducka och inte komma... Haha vallhund
Chili körde jag lite tunnelskick, rundningar, bakåtsändningar och självklart slalom! Endast fusk en gång, och det var när hon började bli lite trött..

Kursen med Fokus gick jätte bra! Och med tanke på att det var två löptikar med.. Haha. Han har börjat få lite fart och är lite säkrare på vad han gör. Det håller ju lixom ihop.
Ikväll var jag med mamma och hämtade en katt till. För mig är det tack och liv slut med djur på några år.. ;)


rallyrepotage

Har hunnit med mycket idag. Bl.a städat bil, klippt gräs (ofrivilligt x2), vart hos sjukgymnasten, tränat tre hundar och kollat på nyheterna! Rallyrepotaget som de spelade in för 2 veckor sen var äntligen med idag. Men som väntat ca 1 min sändningstid.. ;) Men jo da, jag och Chili var med, en snabbis.
 
Träningen här hemma idag blev det lite slalom med alla 3. Fokus börjar verkligen få kläm på det, är uppe i 4 pinnar och jag låter honom söka själv och belönar på distans. Körde lite "rutanträning" idag också. Mycket fint idag, han vill inte riktigt lämna targetplattan. Bara stå och trampa på den, vilket är bra haha.
 
Imorgon ska vi starta upp dagen med en tur till Skövde då skolan börjar på onsdag så det finns lite saker som behöver köpas in. Sen hem till hundarna och på kvällskvisten är det agilitykurs för Fokus del. Så tänkte åka ner lite tidigare (eftersom att mamma har semester funkar det fin fint) och träna med de andra två!
 
Njut nu av de långa repotaget, god natt!
 
Tr%C3%A4ning%20i%20rallylydnad

början på lydnads kl2

Kurstillfälle nr 1 gick helt okej. Jag gillar pratglada kursare, var väl ganska 50/50. Kollade lite film och tjatade belöningsplaceringar. Haha, dom måste velat skjuta mig där..
Nej men det blev lite olika varianter av slalom, snurr och possitioner. Lunchade i Tibro sen åkte vi hem och knaprade piller. Haft migrän ända sen kursen slutade och nu 10 timmar senare är de fortfarande lite kvar.. DÖ!
 

Åkte till Mariestads BHK vid fem för lydnadsträning med Fokus och PR/ungdoms möte. Körde väl mer eller mindre igenom hela 1an då vi ska tävla i helgen. Körde lite "fjärr och ruta" också. Inget av det har vi kommit speciellt långt med, har precis börjat med det då det väl är de som tar mest tid vid inlärning. Fjärren står jag 1-2 m ifrån. Han kan på längre håll men när han sätter sig upp så flyttar han frammåt. Så har en planka framför honom och belönar bakåt. Så kommer inte backa ifrån honom förns han slutar komma frammåt.. ;)
"Rutan" kör vi target och att han själv får springa fram till den. Det är också något vi precis börjat med, så han är lite osäker än så länge. Men vi har ju säkerligen bara kört det 3 gånger så det ser bra ut!
 
Imorgon ska jag till sjukgymnasten vid 2 för att få lite övningar till mitt knä så jag kan springa super snabbt på agilityplan sen.. ;)
 
Haha, ganska trött efter träningen i värmen! ♥

DPAC-finalen

Nu är vi åter igen här hemma i soffan med datorn i knät framför TV'n.. ;)
De två senaste dagarna har varit skit kul. Jag och Chili tog ju tåget tillsammans med Maja och Zoro som kom uppifrån Stockholm. Självklart blev tåget försenat en timme då det stått still 1 timme i Södertälje. Så fort in på hotellet, lämna väskor för att sen hoppa på en buss och sen stå i kö i 30 min.. Haha herregud. Åkte iallafall till en hundskola (?) gick tipsprommenad och åt god middag och glass. Sen hoppade vi på bussen igen (denna gång tog det bara 40 min.. ;)
Satt inne på Majas rum och kollade Bumbybjörnarna och åt godis innan det var dags för kvällskiss och hopp i säng.
 
Morgonen därpå var vi på plats vid halv 11. Det fanns en uppvärmningsklass innan de hela startade, men hoppade den pga att vi ville spara på energin ;)
Under både hopp och agility loppet hade hon fin fart genom hela loppet men blev en hög med fel. En 5a i agilityklassen, mitt fel då jag stog på felsida och sen helt plötsligt bytte sida och stack iväg. 
I hoppklassen gick hon ur slalom två gånger. Det gav oss 10fel + ca 11 tidsfel. Det skulle vi INTE fått om det inte krånglat i slalomet. Men men, bättre lycka nästa gång? Då hoppas jag på att kvala med 3 hundar, haha! Pirri, Chili och ev Fokus? Det får vi se :)

väskorna packade!

Har lyckats få ner allt (-necessär som inte blivigt nerpackad än) i två väskor. Eller en väska + någon slags väska som jag har bir, filt, täcke osv i. Har alltså fått plats med kamera väska och stativ (!?!?) i min väska som nu väger MINST 10 kg. Haha, Maja och jag har tänkt att vi både ska bli både filmade och fotade därav användningen av stativet. Haha herregud.. Imorgon 10 över 2 avgår tåget från Skövde, ska bli så otroligt kul. Andra året i rad!
 
Tidigare ikväll var vi ju på klubben och grillade lite. Mys, tränade lite lydnad med Chess eftersom att han var med. Duktiga lilla bebisen! Körde sitt och ligg stanna på 10 meter utan problem. Lämnade honom i ganske 5-10 sek. Och detta var då första gången.. ;)
Nu ska vi sova, nattpuss från mig och Nova! ♥
 

tårtkalas och bästa träningen på länge!

Tog oss en tur till Tibro när mamma slutat jobbet. Lämnade lite priser till rallytävlingen som är på lördag och firade Jessica och Lallas fina resultat med tårta! Chess och Chili fick sig lite agilityträning. Gick suuuuuper med båda! Skit kul, Chili var så otroligt jävla taggad, jätte fina starter, bra fart och riktigt sug och INTE EN ENDA GÅNG fusk i slalomet! Ser verkligen fram emot lördag nu. Glömde dock träna på det näst viktigaste, kontaktfält.. ;)
Får se om Chili hänger med imorgon också då vi ska till Mariestad.
 
Chess har sug på allt som vanligt, om han inte står och väntar som en typisk vallhund. Det är nog det enda negativa som finns med honom. Men det får man ju räkna med, och speciellt när jag sätter igång att valla med honom.. ;)

onsdagsmorgon..

God morgon, morgonen startade mindre bra. Ont i nacken pga att någon puttat bort mig på något sätt och lagt sig på mina kuddar. Men hon var superglad för det. Med ont i nacken var det dags för frukost, 2/2 mackor blev gaanska brända. Värdelöst!
Igår var det ju kurstillfälle 1 på min och Fokus agility kurs. Det gick bra, han var lös samtidigt som de andra tränade! helt otroligt + att det var en schäfer tik i höglöp. Ofokuserad var han ett flertal gånger, men han gjorde ingenting och lyssnade på mig. Det som gick bäst var det svåraste. Det var små kombinationer allt ihopa och så fanns det en med utspridda hopphinder i olika vinklar. Och jag körde ju ut, runt skickade, blindbytte, jackos, tyskar. Och det klarade han galant och hade farten uppe hela tiden.. Skit hunden ;)
 
Idag ser schemat ganska lugnt ut, ska bada Chili så att mamma får klippa henne senare och ska såklart testa objekviet jag lånade på MT. Ska setill att plocka iordning lite och börja packa inför riks. Imorgon kväll ska vi nämnligen till BHK i Mariestad för grillning och brännboll. DÅ, ska jag köra genrep, slalom, småsvängar och kontaktfält. 
 

fullfart ultrabak

Blev inget Gröna Lund eller Dead by April i lördags. Istället blev det Liseberg, men det var lika bra det. Eller? Var 40 min långa köer överallt och vi han väl åka allt en gång och uppsvinget 2 gånger.. Lite surt, fint väder var det iallafall.
Kom hem runt 1 då det bara var att hoppa i säng och kliva upp igen vid 6 för att åka till Askersund på hundutställning. Mammas pumi-Haldor blev BIM valp! Efter det tog vi en tur in till Askersund och Lunchade lite.
 
Idag var det en riktig jobb dag för mig. Skulle hänga med fotograferna på MT idag från 8-16. Sjukt kul! Känner att det är verkligen det jag vill jobba med så lär bli media nästa höst (igår hade jag bestämmt mig för forshaga..)! Snappat upp en del PS tips, fotat dagens fråga tills i morgon och vart med ute på rep. Sen var det bara fort hem och ut med hundarna och sen starta igång gräsklipparen, kul kul..
 
Imorgon ska jag in på möte på MT. Collage möte som vanligt, ska prata lite med Charlotte. Hon sa att jag kunde få låna 70-200 för dom använder aldrig det. Och det vill jag verkligen, vet dock inte om jag vågar ha med den till doggy, hade vart kul. Efter  mötet är det racerbil hem för att plocka upp hundar och racer till  Tibro för agilitykurs gång 1 imorgon med Fokus, bäst för honom att han sköter sig.. (Taggar Riksfinal på fredag-lördagNu, planera freestylekurs!
 

full helg!

Idag har det varit en lugn dag. Men ikväll ska ni ev. åka och fira min morfar som fyller år i morgon. Grattis gamlegubbe ♥
Men imorgon kan inte jag då jag ska följa med en kompis till stor stan, Stockholm, gröna lund. Aldrig varit där faktiskt. Eller jag har gått igonom det men aldrig "riktigt varit där". Så ska bli sjukt kul. Vi ska åka tills skallarna ramlar av och sen kolla på Dead by April. Hundarna stannar såklart hemma.. ;)

Jag kommer väl komma hem runt småtimmarna och då är det bums i säng för att följa med mamma till Askersund på hundutställning. Det är bara Haldor som ska ställas så jag agerar fotograf! Chess får iallafall följa med och ev.fokus. Det får vi se. Ha en trevlig helg!
 
Morfarskrutten!

flocken är på turne!

Har vart ute på turne igen. Igår var jag iväg med alla 3 på Tibro BHK. För Chili och Chess gick det toppen. Chess, åter igen. Vilken hund! (Filmade lite idag, får se om det blev något av det) Fokus gick det mindre bra för. Han gör ju små utfall som alla redan vet. Och det hände 2 gånger. Så han åkte in i bilen en sväng och så fick det bli lite lydnad istället. Det gick helt okej, vågade inte ha honom lös. Men han hade super Fokus på mig, snabba både ställanden och lägganden, fint. Idag blev han röntgad, Olle Veterinären sa att det såg bra ut. Men det ska ju skickas iväg på "granskning".
 
Imorses var vi på en fika hos mammas moster, självklart var chess med. Alla mina hundar är hennes favoriter, men inte mammas.. Haha ;)
Han blev matad med små bullbitar och vi apportrade tidningar. Jag sa att hon då skulle ha en liten hund som kunde hämta tidningen, -jo, ja.. det hade ju varit bra. Sa hon då.. Haha kanske får låna ut honom någon dag. ;)

Vid fyra tog jag, Chili och Chess bussen till Töreboda, bytte buss till Mariestad och gick till brukshundsklubben för träning. Det var första gången Chess åkte buss. Har dom nästan alltid i sätet(står ingenstans att man inte får det, så why not? ;) så Chess la huvudet i mitt knä och somnade. Duktiga duktiga bebisen. 
 
Träningen gick helt okej, bättre gick det igår. Har iallafall insett att jag måste ta tag i min löpning. Inte kondition, utan lära  mig springa snabbare. Det går ju framförallt snabbare, men också bättre för Chili om jag springer snabbare. Snälla hjälp mig? Skrik och jaga mig när jag springer för långsamt.. Det skulle nog hjälpa.. ;)
Även Chess träning gick bra, men bättre igår. Men jag är så förvånad över hur bra det går så ska nöja mig med det nu!
 
Två rktigt trötta hundar, Chess ser något tröttare ut.. ;)

best of the best

Har sovit hos en kompis inatt. Så mamma hämtade mig i morses så vi åkte bara hem, bytte brallor och gav oss (ebba+3 4-benta) iväg till Mariestad för lunch och sen släppte mamma av mig på brukshundsklubben i 2,5 timme!
Det var längesedan träningen gått såhär bra med alla 3 samtidigt. 
Körde en liten bana med Chili. Det var lite udda svängar, långa skick, blind och bakombyten. Allt gick super fint, endast fusk i slalomet 1 gång. Hon hade super fin fart, följde mig jätte fint och jag är såååå nöjd med henne idag.
 
Körde lite samma med Fokus och Chess. Fast fokus fick sig lite balans och lydnadsträning också. Hade en kort tunnel följt av ett snett hopphinder så de nästan fick runda det. Blev SÅHÄÄÄÄRRR imponerad av Chess som redan förstod efter första försöket! Fokus gick det ganska bra med också, fast man märker ju att han är osäker. Men annars fint.
Sen körde vi en raksträcka med två hopphinder på rak följt av en lång mörk tunnel. Åter igen, 4månaders grabben fattade det direkt och sprack iväg från mig in i tunneln. Vilken hund! Jag visste att det skulle vara lätt med BC, men inte såhär lätt, kul! Fokus fick jag hjälpa mera då han inte riktigt vill springa in i tunneln, så jag får ta det lite långsammare och verkligen visa in honom i tunneln. Men tränade lite tunnelskick med fokus också och det ser mycket bättre ut. Så ja, super nöjd över dagen!

Sitter nu och planerar lite inför min kurs. Skickat ut mail till alla deltagare och går igenom min planering. Ska ju gå 3 kurser och hålla en själv.. ;)
Tror jag skrivigt det tidigare men det är ju en valpkurs med Chess. En agilityfortsättning med Fokus och en kortkurs lydnad med Fokus. Chili får sig ingen kurs då jag inte riktigt tycker att hon är i behov av det, men hon kommer ju få vara visningshund på min freestylekurs.
 
"Det är väl släppa man ska göra?"

Födelsedagskalas!

Ikväll hade vi mormor, morfar och Ingrid här på tårtkalas. Vi firade min lilla bebis som idag fyller 1 hela år. Att året gått så fort, jag kommer ihåg allt. När vi hämtade honom, första gångerna ute, första tränigspasset, första badet, första natten, första kursen. I födelsedags present fick han brev på posten med två rosetter och ett intäckningskort. Visserligen frön tävlingen men de passade ju in en bra dag. Men det tackar vi för. I morgon fyller Chess 4mån, det firar vi inte lila stort, iallafall inte med hallontårta.. ;)

 


ett 2a pris blev till 1a pris

Var ett tag sedan vi bloggade nu. Senast var vi litte bittra för ett 2a pris. Idag är det andra bullar. Fick ett samtal från VärmlandsKK och det började med att de bad så om ursäkt. Jaha, vad är nu detta tänkte jag? Det var så att de hade räknat fel på mitt protokoll för det var gamla papper. Vi skulle få en rosett och ett intäckningskort, (fortfarande oklart) det var så att jag fått 160,5 och ett förstapris! Herregud, yes! Men det är ett LP1 vi ska satsa på iallafall!

Så i måndags var vi iallafall iväg till Tibro och tränade. Fokus och Chess fick följa med. Var väl Fokus det var "Fokus på". Tränade med Anna och Jessica, vilket är sjukt givande. Båda kan så mycket, kommer med tips och ser allt. Så nu tränar vi starter för fullt här hemma. Såg jätte fint ut idag. Eller ja, vad jag såg iallafall. Ska kolla rakt fram och inte ner på Fokus. För då kollar inte han på mig har de listat ut.. ;)

Idag var vi återigen på klubben i Tibro. Men det var Chilis tur att vara the TV star. Bokstavligt talat. TV4 Skaraborg var och filmade när vi (ett rally gäng) tränade lite och pratade lite. Jag och Chili fick visa våra vänster svängar och en ganska lång intervju med mig. Sammanlagt kommer det väl säkerligen vara i 20 sek. Men vad gör det? ;)

Har betalat till en Off.start i Örebro (agility) den första September. Och anmält till några fler agility, rally och lydnadsstarter. Får ju passa på innan Chili ska paras i september-oktober!

Silaz in action!

RSS 2.0