KM

Hemma från ett mindre bra klubbmästerskap i agility, Tibro. Agilityloppet drog hon iväg till fel tunnelingång, förstår inte vad som hände. Sen sprang hon upp på balansan istället för gungan, som ioch för sig stog brevid varandra. Får skylla på att de ser likadana ut. Annars gick allting toppen. Likaså i hopploppet, fast vi fick ta om slalom 4 gånger, p.g.a att hon drog iväg efter näst sista. Det har hon heller aldrig gjort.. ;)
.
Sen har vi två mallgrodor i huset. Mamma och Pirri slog ju oss såklart. Behöver jag säga mer, förutom att jag kört ca 8 gånger "Jag kanske ska börja tävla med Pirri", "Men Pirri vi kanske ska tävla"...
.
Har ju lovat att vara med på agilityuppvisning i Tibro på upp & ner. Blev även att jag lovade att vi skulle ha två freestyleuppvisningar. Får damma av fårt gammla Grease program och planera yttligare ett. Ska bli kul, men lite nervöst.. ;)
Bild:Lille haldor med sina nyrakade öron!

Platsläggning? Nej

Tog bussen till Töreboda förut. Morfar hämtade upp mig och körde mig till klubben. Ouch va länge sedan jag var i Töreboda och tränade. Nästan alltid i Tibro eller Mariestad som gäller. Men ligger ju i hård träning för ska ju tävla den 16. Och faktiskt i Töreboda, så det är ju bra att han får träna där. Meningen med att jag åkte dit var för att dom har måndags träningar + platsläggning. Men icke sa nicke. "alla har ju två hundar så det blir lite jobbigt". Alla hade också bil så en hade kunnat sitta i bil..
Men fick ett rejält träningspass. Sammanlagt runt 1 timme + pauser. Även chili fick sig lite träning. Tunnelingångar och kontaktfält!
.
På onsdag är det agility km i Tibro och jag har lånat pirri till mamma. Lycka till är allt jag säger. Själv kör jag med chili såklart!


brännboll

Igår var det grillning och brännboll på brukshundsklubben i Tibro som gällde. Vi var runt 25 pers och grillarna tändes strax efter halv sju. Det var riktigt trevligt förutom att mitt bränbolls lag förlorade, men äsch. Vi är ju bättre på hund sport, visst är det så? ;) Haha..
.
Idag har det varit full rulle, varit en sväng till stan. Lunchade med Haldor och Fokus tillsammans med mamma på en uteserviering. Sen hem, då mormor, morfar, Ingrid och Lotta kom på en liten fika. Sen var det bara att byta om för att dra iväg på en fotografering. En av mina kompisar komfrimerades idag och hennes mamma undrade faktiskt om jag kunde fota henne. Och visst kunde jag det! :D Så sen var det mat, tårta osv. Så jag kom precis hem. Nu är det redigera bilder som gäller och sen hoppa i säng. Imorgon är det ungdomsträff på klubben i Mariestad som gäller!

träningar och nya objektiv

Några finingar från kvällsprommenaden då jag testade mitt nya objektiv.
.
I måndags var det super träning på klubben i Tibro. Mamma hade kurs och jag hade med mig båda krullarna. Körde ett kanon lydnads pass med Fokus, lyckades på Chili att kampa!! Hon är omöjlig, men nu så. Hon sprang t.o.m efter den när jag kastade den, det ni! Blev lite agility också (såklart). Fokus var fortfarande lite loj och tråkig men körde mestadels balanshinder, vilket han tycker är kul. Det samma med Chili, dom orkade inte med speciellt mycket eftersom att det var dö varmt. Men Chili fick köra lite balansh. somsagt och WOW vilka kontaktfält. Asså wow wow wow. Jag hoppas att det inte var en tillfällighet för oj va bra det gick. Har ju börjat lite smått med running och det är bannemig as fint!
.
Jag och Fokus har nu anmält oss till vår debut i lydnad. 16/6 tror jag det var, Töreboda. Spännande, nu är det hårdträning som gäller på plats, tandvisning och apport! Samma dag som debuten är det tänk att hinna med en rallytävling med Chili också. Haha, från Töreboda till Billinge. Men äsch, det klarar vi!
.

www.ebbaleijon.webs.com

Har suttit med hemsida hela kvällen. Både mammas och min. På mammas har jag lagt ut Pirris och Chilis kull, och på min ändrat och lagt ut nya bilder + lagt till de två kullarna. Men har inte publiserat min för webs.com ligger nere just nu under några timmar. Så får fixa det senare eller i morgon.
.
Var nere en sväng på klubben förut, tränade lite agility och lydnad innan vi ungdom hade möte med PR. Lydnanden gick okej men agilityn går inte alls bra med Fokus just nu. Förra veckan när vi tränade hade han super fart och det gick jätte bra, men inte idag.. Får se hur det går framöver.
Måste gratulera Ingun, Nicklas och Harley till vinsten. De blev för en lite liten stund sedan världsvinnare. Grattis grattis grattis!

Bild;Stora Stockholm 2011

Huskvarna loppen


Pinnplockare

Bilder;Jessica Bolander - http://www.facebook.com/sighthoundphotos

Wihoooo, har gått super bra idag! Uppstigning vid 5 och vi drog iväg redan kl6. Agility loppet gick jätte bra, hade fint flyt och helt okej tid. Trodde jag, tills jag fick reda på att jag hade n äst bästa tiden och kom då 2a med vår andra agility pinne! Hopp loppet gick nästan lika bra det. Det var en riktig "fart" bana. Hon sprang snabbt men kunde sprungit snabbare om man säger så. Ca 3-4 hundradelar snabbare hade varit helt okej. Eftersom att vi kom 6a med tiden 25.73, ingen pinne. Den som kom 5a med pinne hade tiden 25.70.. Det kändes ju lite surt. Men vi är jätte nöjda ändå! Speciellt när Jessica tog så snygga bilder! Hon har tagit på nästan alla ekipage (tror jag), så kika in på länken längre upp om du finns med!
.
När vi kom hem laddade vi om och drog på kalas för salukin Izor. Bjöds på tårta och vovvarna fick leka. Snackade om Border Collie, ååååh! Har velat ha en BC i 5-6 år, och ska nog banne mig ha en när Fokus blir äldre och jag har mer tid!
Film med dagens lopp kommer!

DPAC loppen!


Vidare till riksfinalen!

Jag och chili är vidare! Sjukt kul. Pirri fick sig 2 disk, första gången tänkte jag enligt gamla reglerna och andra gången sket jag it eftersom att vi ändå inte kunde gå vidare! ;) men chili var den ändå medium hunden som gick vidare. Kul kul kul!

Han inte ens mellanlanda i torsdags efter tävlingen. Bar ju iväg till Kristinehamn och parade pirri, och det gick bra. Återstår bara och se om det blir några små bebisar. Här är iallafall två bilder på honom. Bilder och filmer från DPAC får komma imorgon för nu måste jag sova. Ska upp runt 4 och iväg till elmia!


"pirri pirri pirri pirri"

Idag efter skolan hoppade jag in hos mormor och morfar och hämtade med mig Pirri hem. Dels för att vi (+chili) ska tävla imorgon och dels för att vi i förrgår fick reda på att hon löpte. Så imorgon plockar Lina upp mig, pirri, chili och vi beger oss till Tidaholm för första kvaltävlingen i DPAC. Sen hem, byta bil och iväg till Kristinehamn för att träffa Pirris lilla dejt.

Påtal om det, även fast det inte har med hund att göra så har vi hittat en hane till min Maine Coon brud. Ska bli spännande, en stor svart hane. Jag vill ju inte ha mörka och speciellt inte svart. Men det blir nog så bra så..

Bild;pirri och jag efter en glass i solen med Rebecka!


Vallning på schemat

Igår på "vallningsträffen" kollade vi på lite nötvallning. De rör sig inte lika mycket men ändå kul att se på. Jag hamnade i den lite udda gruppen, dvs inga BC's.. Känns rätt bra faktiskt, men tanke på att pumisarna inte vallar på samma sätt som bl.a BC's. Pumisarna är ju sk. kroppsvallare. Typ det enda jag kan. Men därför ska vi gå kurs, och då resten i min grupp hade lite blandade reser. Ska bli skit kul!
Och på tal om, idag efter ett snabbt lydnadspass med Fokus cyklade vi (för första gången, gick riktigt bra) till Viktor och traskade runt i fårhagen. Denna gången var han lugn, skällde nästan inte alls. Ska försöka gå dit någon mer dag i veckan. Torsdag och lördag är det ju tävling som gäller. Och därför fick Chili sig en lite cykeltur på kvällskvisten också!

 

 

 

 


Vallkurs

Det gick bra för kissarna igår också. Yttligare 3 cert och mammas katt gick till "final" och blev även bis. Och min fix blev champion!
Idag är det faktiskt vallkurs i Falköping på kvällen. Mestadels information osv. Ska bli spännande!
.
Bild;när vi var och hälsade på fåren och kossorna hos Viktor!


götene 12 maj

Blev inga lysande resultat idag, inga resultat alls faktiskt! ;) Disk i båda. Första loppet var agility loppet, allt gick super fint. Sån fart, så duktig. Sen blev det fel i slalomet (det som vi är så säkra på), så jag valde att taom tunnelt och sen på slalomet igen. Men oj vad bra det gick annars.
Hopp loppet var lite värre haha. De första var hopp och sen på slalom och hon ville inte in i slalomet heller. Tog om 3 gånger därav disken. Resten av banan gick skit, brydde oss inte bara sprang lite... ;)
jaja, vi är ju inga världsmästare än, så det kvittar. Vi kommer igen på torsdag!
.
Några det gick bättre för var mina små kissar mamma hade med på kattutställning idag. Alla fick sina cert, och det hoppas vi på imorgon också!

Super taggade!

Ligger i sängen och kollar Sverige-Ryssland. 3e perioden och det står 3-4. Sätter igång nerverna och tävlingsmänniskan i mig med lite hockey. Är så otroligt taggad, ska bli så kul. Imorgon är set off. I götene och det är bara Chili som ska starta. Fokus och haldor är med som hejjarklack! Chili har blivit mycket snabbare, säkrare och allmänt duktigare. Ska bli sjukt kul. Laddat upp med ett par nya skor också. Ett par bättre i skinn, de förra var i plast och kassa..

Nu ska vi hejja på sverige!

 

 


sheepdogs

Lydnadskursen har lidit mot sitt slut. Vi har lärt oss en del och vi ska bara slipa lite så är vi nästan tävlingsklara! Igår var vi och hälsade på i fårhagen, Chili tycker det är lite obehaglit men man ser på henne ibland när hon springer iväg och rundar fåren att hon vet någonstans i bak huvudet vad det är hon ska göra. Fokus är dock mer på, för mycket. Han var några gånger och ville naffsa lite, men har bestämt med Victor som har fåren att komma 1-2 gånger i veckan. Och eftersom att vi snart ska iväg på vallkurs behöver dom ju vara lite kompisar med får.
.
Har kommit med på ett MH-test med Fokus, det ska bli skit kul. Jag vet när jag var iväg med Chili och Pirri hur kul det var, skulle vilja filma. Det får mamma göra! Och han som håller i det håller även på med IPO och jag skulle ju vilja köra det, har ju lite fel hund så ska iallafall få kolla lite på det :D
.
Idag körde vi fårdträning på agilityplan och oj så bra det gick. Körde några kluringar, slalom och lite kontaktfält med Chili. Vi har kommit så långt bara på ett halvår nu, jag märker sån skillnad! Fokus fick sig lite basic. Lite balanshinder och olika svängar. Han börjar också fåtill det. Skulle vilja gå någon handlerkurs med honom. Senare i sommar isåfall när han är mer säker på alla hunder och jag kan lita på honom och skicka honom osv. Men det får vi se..
I höst ska vi ju (ungdom på Mariestads BHK) ta hit Stina Mattsson så får väl växla lite mellan Chili och Fokus, om inte Chili har valpar villsäga.. ;)
Hälsade ju på kossor också!

debuten

I söndags på vår ungdomsträff var det ju inte direkt packat med ungdomar. Det kom en tjej med en ganska "jobbig" Pumi. Så vi jobbade på med den, inte enligt planerna men det blev bra ändå.
.
Kom nyligen hem från sävsjö. Åkte hemifrån vid 10, mötte upp Titti och Hanna i Tibro innan vi brummade iväg till sävjö.  Det var en bit och ingen fick väl några super resultat. Jag fick dock högst av oss, haha alltid något! 63p. fick vi med oss hem. Helt nöjd över poängen för att vara första gången, min lilla fis ♥
(vad är rally? http://www.rally-lydnad.se/ )


Bilder;Hanna B

RSS 2.0