agiltiyträning

Precis hemkommen från en kväll på klubben i Tibro efter 1,5 timmes agilityträning med Jessica. Tänkte lägga upp kombinationen vi körde, men min mobil har dött så den kommer upp senare! Körde den med både Chili och Fokus och gick jätte bra med båda två. De höll uppe farten jätte bra, Fokus var på och med hela tiden. Chili tryckte på som bara den, jätte snäva svängar och snygga slalomingångar. Tränade gungan med båda och även slalom. Med chili använde jag mig själv som störning, jag sprang framför och bakom henne I slalomet, men det var inga problem!

Chess körde jag hopp hinder i ett L + en lång tunnel, körde raksträckor och puch&pull. Även det gick super bra. De har blivit så duktiga alla 3! Innan träningen i Tibro var vi i Mariestad och lämnade min katt på parning, så förhoppningsvis ska det väl ploppa ut några små missar om några veckor.
 
Något jag inte nämde förra helgen när jag var i Katrineholm och tävlade var att vi även lämnade bort mammas saluki Ture på prov hos en familj som bara hade en 9årig salukihane. Det har varit så ganska länge att så fort han blir stressad så går det ut över de mindre hundarna. Och det går inte riktigt att ha det så. Redan i våras bestämde sig mamma, Ingunn och Nicklas (som samäger Ture) att de skulle placera om honom, men vänta tills de hittade rätt ställe. Och det går jätte bra där han är nu, vilket är skönt :)
 
Hittade lite bilder från förra årets Hundmässa!

Underbar helg!

"Fullt ös medvetslös" kan beskriva helgen gansk bra faktiskt. Rullad in på perrongen i Göteborg vid 4 i lördags och möttes upp av Rebecca, Hanna och Pernilla. Fick åka kommunalt till Rebeccas lokal för bilen hade pajat. No problems tyckte Mimmi, allt gick bra, gled runt lite på tåg golvet bara ;)

Ett dygn av träning, skratt och lite sömn! Tur att man drog bak klockan en timme säger jag bara! Blev så chockad när den var någon minut i 3 på natten, och när jag kom ut var den någon minut ler 2. Men äsch, vi rullade på ändå!

Så för att få toppen över i't så har jag och Pernilla ikväll bokat hotellrum inför "Stora Stockholm" (som det inte längre heter jag vet) så nu är det bara anmälan och tågbiljetter som ska bokas så är vi redo. Jag, Pernilla och en jävla massa Qirmizi salukis ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2964560/images/2012/pic_508f06e7ddf2b37354000a59.jpg" class="image">


Handlingskurs i Göteborg!

Yes, imorgon halv 3 rullar tåget mot Göteborg för lite handlingkurs i ett dygn för en tjej som heter Rebecca. Ska bli riktig kul med tanke på att det är ganska nytt för mig. Kommer inte ha med mig någon utan mina egna hundar utan jag kommer ha med mammas salukitik Mimmi. Och det är även henne jag kommer tävla osv med!

Har inte så jätte stor koll på vilka det är som kommer, vet att Pernilla som lånat Mimmis syster Coco kommer komma, så vi för ha lite syskonträff!

Det är iallafall ett stycke sur hund i min säng nu för att inte hon får följa med, pluttan <3


blött..

Har varit på klubben i nästan 2 timmar ikväll med Fokus på agility tillsammans med bl.a Jessica och Kajsa. Körde lite med alla tre med framförallt med Chili faktiskt, då det var en 2-3 kombination/kortare bana Jessica byggt upp. Men jag är super nöjd, jätte fin fart hela tiden och allt gick super. Blev så förvånad när hon tryckte på så i slalomet så det kom fram ett skall! Hon som aldrig skäller på varken rally eller agilityplan, underbart! Med Fokus och Chess körde jag första delen i kombinationen, med Chess förenklade jag det lite. Så när jag och hundarna kom hem var vi aningen blöta då det regnat konstant ändasen vi hoppade in i bilen här hemma.. Med som sagt -finns inget dåligt väder, baaara dåliga kläder! ;)

Håller på och planerar inför helgen då jag och Mimmi (mammas saluki) ska åka till Göteborg, mer om det längre fram! 
 
 

RLD (N) Bennaz' UU Uszih Kru-Nish ♥

 
Igår fick vi yttligare en titel till vår lilla titelhylla! Chili fick sitt sita godkända, uppflytt och titel! Woho, duktiga lilla skutthund. Titta på videon och ni lär se varför, haha. Det gick väl bra men inte mega bra, hon var lite ofokuserad och  jag fick henne inte riktigt att ligga. Att vi fick -1p och 3dje skylten är det ingen som förstår. Är väl kanske mycket sammarbete där, men men..

laddar upp..

Startade upp dagen med en riktigt blöt och lerig valpkurs. Gick riktigt riktigt bra, Chess var verkligen duktig. Idag blev det mestadels kontakt/inkallningar. Inkallningar med störningar, som ex människa med leksak, människa med hund, inkallning sammtidigt som en annan hund, inkallning sammtidigt som två andra hundar! Och Chess kom som ett pistolskott till mig och sket fullständigt i de andra hundarna, lilla ♥
 
Nu laddar i upp i soffan med lite chips och dricka efter att ha badat 6/7 hundar. Chili får vänta med att bada tills imorgon. Kan det bli ett vinnarbad kanske? Kan ju alltid hoppas. Är absolut sista tävlingen överhuvudtaget för i år, Chilis sista innan valparna, och har då en chans att få rally-diplom (N). 4e tävlingen någonsin imorgon, hoppas hoppas!
 
arkivet

lydnadsavslutning

Ikväll var det avslutning på tävlingslydnaden jag och Fokus gick. Så snälla Jennifer kom och hämtade mig efter 5 och vi begav oss till Tibro. Gick igenom lite gamla moment + de nya klass 2 momenten. Gick hyfsat bra, den lille pojken vill ju tydligen inte bli blöt om rumpan har han visat det senaste.. De andra kursrumporna ville inte heller sitta ner så vi gick in och tränade lite olika klickerövningar. 
 
Inte mycket mer har hänt och inte mycket mer kommer hända förns i helgen då det är valpkurs på lördagen och rallytävling på söndagen! :)
 

rutan

Söndag kväll halv 11, dags att gå och lägga sig. Fy f*n för söndagar, måndagar och torsdagar. Värsta dagarna! Har mestadels av dagen suttit vid datorn faktiskt, redigerat bilder, byggt hemsida osv Var ju ensam hemma för att mamma var på utställning, och påvägen hem blev hon en lite superstar. Hände en olycka på andra sidan vägen och hon var den första som kom för att hjälpa, sen kom poliser, ambulanser och brandbilar. Och här hemma satt jag.. Lika bra det!

Här har ni iallafall en video från häromdagen när jag tränade rutan med Fokus och hade Chili som hejarklack. Go Go Go, duktiga lilla pojken ♥
 
 

en paddock är till för hundträning ♥


Mamma skulle ta en bild med sin telefon när hon körde mig till fåren, gick ju mindre bra..
 
Var ju en sväng i fårhagen i middags, det började bra men blev sämre. Haha, han tyckte dom var fruktansvärt fula! Men vi ska traska dit igen och vi ska ha så jäkla kul! Har suttit och pratat med Chess uppfödare i nästan en timme ikväll. Mestadels vallning, så skönt att prata med någon som verkligen vet. Pratade om att åka upp till dom någon dag och valla lite. Skulle vara fruktansvärt kul!
 
Imorgon är det jag som är hundvakt, mamma ska på kattutställning. och även om jag kanske inte har något val så skulle jag nog inte vilja följa med heller.. ;) Tänkte ta en sväng till paddocken med mina fyrbenta och träna lite lydnad/rallylydnad. Efter att jag vart hos fåren med Chess idag tog jag pumisarna och gick till paddocken och tränade lite. Körde mestadels rutan och apportering med Fokus, gick suuuuper! Chili körde jag lite ligg, stå och freestylekombinationer!

duktiga kursare!


får får får

Frågar mig själv vad jag menade med paus från lydnaden. JAG LJÖG! Tränar lydnad varje dag men både Fokus och Chess, men det är så kul! Var ju i Tibro o onsdags på medl. + att jag hann med lite agiltiy med pojkarna. Gick super med båda, Chess suger verkligen vilket är super kul! Fokus springer bara, haha han bara springer och springer! Men det är jätte skönt med tanke på att han vart så osäker och inte vågat springa över huvudtaget. Så det ska vi nog få ordning på.
 
Imorgon e.middag ska jag ta med mig Chess till fårhagen. Han ska få känna på lite, lär väl inte bli så mycket vallning nu, ska vänta tills i vår då jag verkligen sätter igång vallningen. Ska bli så kul!
 
Chess på nöttävling i juli! Efter det var han ju inte ren kan jag lova.. ;)
 
 

DM-loppen!

 
Här kommer både Chilis två ind. lopp från i lördags + alla lag-lopp på alla Tibro ekipage. Där då både Pirri och Chili är med. De ind. gick ju inte så bra för oss men lag-loppen nollade både gamle Pirri och Chili!

paddocksträning

Igår var jag riktigt duktig. Tog en prommenad med alla hundar när jag kom hem från skolan, en timme senare cyklade jag till affären med Fokus och lämnade två paket. Cyklade hem, gick in hämtade godis och tränings lådan/väskan och begav mig till paddocken brevid huset för lydnadsträning med pojkarna! Det gick så bra, med båda två. Verkligen mega nöjd. Fokus sprang som en tok in i rutan och Chess har aldrig haft så fin linförighet ♥'Tränade apportering och svängar också. Sen såg vi inte vad vi gjorde så vi gick tillbaka hem..
 
Idag har det varit fullt upp, skola, sjukgymnast, jobb, möte på tidningen, möte på brukshundsklubben med PR/Ungdom. Planerades halloween fest och spökligheter. Nu ska vi gå till sängs, imorgon kväll är det medl.möte i Tibro och träning om det hinns!
1.Söta Chess som med ett DK la sig snabbt, och brett haha!
2.Dubbel platsläggning

U-DM MÄSTARE I LYDNAD!!

 
Min duktiga lilla stjärnpojke och jag blev igår U-DM mästare (7-18år) med 188p. Vi bara ökar och ökar! Det vore ju inte fel att starta på de poängen i 2an sen och öka ännu mer.. ;) 10or nästan rakt igenom, en 8a och en 8,5. Agilityn där emot kommer det video på imorgon, det ind. gick inte speciellt bra, fusk från min sida. Men både Chilis och Pirris lag-lopp gick super bra. Så jag är ändå nöjd, men inget av lagen fick någor bra resultat. Med vårt U-DM lag kom ju 2a, 4p ifrån vinst, surt haha.. ;)
 
idag har det varit kurs kurs kurs! kl11 valpkurs, 12 agilitykurs och 15 freestylekurs. Valpkursen med Chess gick jätte bra, han skötte sig galant och vi gjorde alla delar med "inslag" av lydnaden. Agilityn som inte blev så mycket med, gick däremot fort. Haha, Fokus bara sprang och sprang, hann inte alls med så fick stanna upp, samla ihop och köra på igen. han har aldrig sprungit så fort, men det gör inget, bara säkerhet och fokus som fattas!

laddar inför dm!

Klockan ringer halv fem, då är det bara upp och hoppa och fara iväg till Tidaholm för DM i både agility och lydnad. U-Dm i lydnad sätter igång kl7, och då bör Fokus fått bli lite hemmastad, rastad och så ska vi väl sätta upp tält. Ska tävla både ind. och lag.
Vid 8 drar agilityn igång med largeklassen, så hinner pusta ut lite innan jag ska köpa ind. med Chili och sen tävla lag 2 med Chili och lag 3 med gamla Pirriskrutt!
 
Badade Chili igår, och ikväll kammade jag igenom henne och mamma klippte henne, så nu är hon tävlingsfin och klar.. ;) Haha, nej nu ska vi ta och sätta på en film och sen sova, ska ju upp om några timmar. Och jag lär väl inte kunna sova på en stund, dags att börja räkna får. Eller varför inte Pumisar? :D
 

Tårtdags igen

Då var det tårtdags igen. Var ju på onsdagsträningen på klubben idag, och eftersom att jag både vann och fick mitt LP i söndags var det ju dags för tårta igen ;)
Tränade tillsammans med lydnadslaget, körde igenom hela 1an med Kajsa och Sanna som är lite grönare.

Fokus har fått för sig att fot inte längre existerar, att man inte behöver sitta vid min vänstra sida och att under linförigheten ska man heller inte sätta sig, han bugar istället för att ligga.. Hur ska detta gå? Haha, vet inte om jag ska träna torsdag-fredag eller lixom "vila oss i form". Med chili funkar det bäst att vila, för då är hon mer taggad. Både hon och Chess fick sig lite agilityträning. Gick så jävla bra med båda, Chess börjar få flyt och stannar inte upp, tränade på lite push-pull, dolda tunnlar och raksträckor. Chili var det lite svårare kombinationer, fart, dold tunnel och framförallt slalom! Men så duktig hon är, inga fel någonstans, dunder fart och super säkert slalom! Vilka hundar jag har ;)

Sitter just nu och fyller i papper om LP som ska läggas på lådan imorgon, spännande!


RSS 2.0