LP1 Mariell De Marque Glorious Snowbaby

 
 
WE DID IT! 186p, 1a plats och LP1. Han var ganska seg och  var inte riktigt lika på som han brukar. Så va fast inte 100 på att det skulle bli ett förstapris, var lite besviken nör jag kom ut på plan. Folk som frågade hur det gick svarade jag sådär.´Men pppfff, bullshit! Vi vann med 186p! Ska i  höst lägga lydnaden på hyllan och fokusera mer på agilityn och även sätta igång med spåret (bruks) för vi har tjatat lydnad som bara den nu, så det är dags för en liten paus. Ska dock ta tag ordentligt med Chess lydnad i höst, så för mig blir det ingen paus i lydnadsträningen! ;)

laddar

Bild tagen ikväll, och som egentligen inte alls hör hit, utan hit - www.ebbaleijon.blogg.se
 
Laddar laddar laddar, imorgon är det tävlingsdags igen. Vill så gärna ha sista 1a priset, vårt LP1 och bara få fokusera på klass 2 momenten. Jag vill jag vill jag vill! ;) Men hur det blir får vi helt enkelt se imorgon. Är inte samling förns vid 10, så får ju ganska lång sovmorgon med tanke på alla andra tävlingar då det brukar vara uppstigning runt 5!

det är dags för fredagsmys

Bild från familjedagen, mer bilder - www.mbhk.nu 
 
Ligger i soffan och redigerar bilder till, ja vem vet vad. Kan inte få nog! Sista dagen på praon idag, sorligt men sant. Vill verkligen inte tillbaka till skolan! Igårkväll hade jag mitt nästsista tillfälle på freestylekursen, gick igenom lite programtänk och försvårade rörelser, nästa gång är det tävlingsdags!
 
Imorgon är det tänkt att vi ska åka till Töreboda och kolla lite agilitytävling. Det är en in.off agility, anledningen till att inte jag anmälde var för att jag hellre åker på off och visste inte hur Chili skulle ligga till. I dagsläget har hon iallafall inte börjat löpa. På söndags är det tävlingsdags för mig och Fokus, vi hoppas hoppas på vårt sista 1a pris och då vårt LP1. Man kan inte annat än hoppas..
 
 

PRAO

Prispallen från i lördags
Jag fotar hockey
 
Hemkommen från andra dagen på praon. Praoar ju på MT och storm trivs, vill inte därifrån. Inte så mycket snack om det i hundbloggen men var ikväll och fotade Töreboda-Skara hockey. Det var sjukt kul trots att Töreboda förlorade.. ;) ----> www.ebbaleijon.blogg.se
 
Legat lugnt på hundfronten, på torsdag har jag näst sista tillfället på min freestylekurs, på söndag är det lydnadstävling i Mariestad + ev. ett jobb efter det. Annars är det lugnt!

familjedag

God kväll på er, knappt jag ser vad jag skriver så trött är jag. Var uppe ganska tidigt för att vara i Mariestad vid 9. Själva "familjedagen" satte igång vid 11 men det var ju lite småfix som skulle fixas innan. De andra i PR/Ungodm fixade en del igår men då var ju både jag och mamma (-körde) på tävling så de fick dom andra fixa själva.. ;)
 
Det var späckat schema, det var rallylydnad, lydnad, bruks, skydd, patrullhund, agility, freestyle (Lina som är med i landslaget), jakt mm Sen hade vi försäljare, loppis, lotter och både nya sportbilar och gamla amazoner (?) på plats för visning. Kom inte därifrån vid 4 och då körde vi rakavägen till driven och sen hem..
Så nu ska jag och hundarna krypa till sängs, har en veckas praktik på tidningen denna veckan så måste ta bussen hemmifrån vid 7 så måste gå upp en halvtimme tidigare.. ;)
 
 
Slängde över kameran till Gudrun när det var jag som körde Rally, resten av dagen har jag sprungit runt och fotat. Så ja, har lite träningsvärk i axlar och armar..
 

2+2=Chili

Yes yes yes! Blev två andra platser idag på rallyn, U-DM kom jag 2a (inte koll på poängen där). Och den off. kom jag 2a också med 96p och vårt andra godkända resultat! Pirri var ju med och körde ett lopp för laget. Eftersom att hon aldrig någonsin kört rally förut och är ganska tråkig i sig var hon jätte duktigt. Vårt lag slutade på en 5e plats, men vi hade inte förväntat oss så mycket mer.. ;)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda inför imorgon då det är familjedag på Mariestads BHK!
 
Nova, Chess och Haldor på bild, eftersom att någon *host* glömde batteriet hemma..

the bitch is back!

 
Tog med mig Pirri hem efterskolan igår. Hon fick sig ett bad och ikväll klippte mamma henne. Hon ska ju med och tävla DM imorgon! Eller hon ska bara ställa upp i laget. Chili ska ju köra både off, individuellt och lag. 
 
Idag har jag fått mig en riktig konditionsträning. Hade bara 2 lektioner idag för att sen skulle vi upp till mostugan och orientera. Så cyklade kanske 4km dit, sprang 6 km och åter cykel 4 km. Phuu! Ska ta tag i löpningen igen, ska bara handla mig ett par rejäla skor och sen ska jag ovh vovvarna ur och springa! Något som gjorde mina ben glada idag var mina Lundhaga brallor som kom! 3 gången denna månaden, haha skickade ju tillbaka dom första gången för att dom var förstora, bytte till en mindre, och nu är jag tillbaka i de första igen.. ;)

UA!

 
Woho! Måste börja med att berätta att vi ögonlyst Fokus här i dagarna, UA!

Fick ju (eller ja mamma fick) åka och köpa tårta och ha med på onsdagsträningen. Främst för att jag och Chili förra helgen vann 2 av 3 klasser och helgen innan det fick jag och Fokus vårt andra 1a pris. Så skulle ju vart tre tårtor men det fcik duga med en. En prinsesstårta såklart, efter som Chili är min lilla princess ♥
 
På lördag är det heldag i skövde som gäller. Off rally + DM rally. Har första start i första gruppen, dvs kl 8. Sen sätter inte DM'et igång förns vid 2, så vi får fördriva tiden i skövde under förmiddagen.. Haha!

Kurstårta!

God kvällen! Kom precis hem från lydnadskursen. Fokus var super duktig idag, fick även agera visningshund då vi kommit längre än de andra, vi har ju tävlat osv redan. Men en negativ(dock positiv?) sak som hände var när jag tränade plats med Fokus var att en wippet och en border terrier kom hoppandes på honom. De var inte aggressiva men jag vet ju hur Fokus är och det enda jag tänkte va "nu kommer vi ha 2 st hundar mindre på kursen för Fokus kommer äta upp dem båda två!"
Men hör och häpna, Fokus låg kvar tills bordern hoppade på Fokus. Min lilla stjärna, han visste att han skulle ligga och det gjorde han! Sen drog dom iväg, jag behövde ropa på Fokus två gånger sen kom han.

Jag minns som igår när han gjorde utfall mot allt och alla! Avslutade iallafall att jag la en plats med instruktörerna och de andra tittade på.. ;)

Igår var det ju min tur att hålla kurs, dock bara 2 som kunde komma. Annars gick det bra. Körde ett lydnadspass var med pojkarna och chili hjälpte ju till på kursen ;)

Två gamla gamla bilder på två av mina favoriter! Bara fokus som fattas <3


2 av 3!

WOHOOO! Vinst i agility A, dvs uppflyttad i 2an och startar inte agility B. Vinst i hopp A, den andra pinnen. Blev dock en disk i hopp B. Men jag är sjukt nöjd över min lilla super star! 2 av 3, inte dåligt. Funderar över Ulricehamn den 13/10. Anmälan går ut på måndag. Det är både 1an, 2an och 3an så då slipper jag ju åka för bara en start! :)

Då jag inte sprang så jobbade jag, vi hade över 400 starter. Satte igång en bana 8.30 (banvandring) och en 9.00 (banvandring) och var klara runt 3 tror jag. Bra jobbat!


4 starter..

Ikväll har vi haft Titti med familj här på en fika, och så lånade dom med sig vårt tält eftersom att vi inte behöver det imorgon. Då jag inte tävlar lär jag jobba. Är ju dubbelklass 1 i tibro (hemmaklubben). Jag ska starta alla fyra och jobba så det lär inte bli så mycket sittande.

Lundhaga

Var hemma från skolan både måndag och tisdag då jag inte Kände mig speciellt kry. Men pallrade mig iväg till båda kvällskurserna då jag inte vill missa någon av dem! Lydnaden gick super, tränade fjärr, rutan, linförighet och snabba läggande/ställande. Agility kursen var det lite bana och framför byten. Fokus sprang faktiskt på ganska bra jämfört med förra gången och jag är nöjd med både agilityn och lydnaden!

Skulle vilja träna med Chili innan lördag då det är dubbelklasser och hennes sista off. Innan hon ska paras, men allt hinns inte med.. Nu ska vi snart sova, upp till skolan som tyvärr måste hinnas med..

Juste, beställde ett par lundhaga braller i lördags, fick dom i går, de var för stora, skickade tillbaka och beställde nya, som idag var för små.. Så ska ta och beställa de jag fick hem från första början, igen..


Bruks!

Glömde ju skriva det igår att jag skulle iväg och hjälpa till på en brukstävling idag! Skrev åt en dommare på lydnaden. Det var apellen som gällde idag. Jag var med ute på spåren men då skrev de själva. Är riktigt sugen på att sätta igång med Fokus, eller ja Chess också för den delen. Chili är det ingen idé då hon inte skulle klara lydnaden. Men Fokus har ju lydnadsdelen, är lite ändringar + ett framförgående. Och såklart spåret da, kanske blir det våren? Var iallafall jätte lärorikt, och speciellt att höra dommarna disskutera.
 
När de andra hade prisutdelning tränade jag lite lydnad med Fokus. Sen hjälpte jag Kajsa som kom upp en stund, vi ska ju tävla lag DM den 6 oktober så hon ville ha lite hjälp. De har inte hållt på så mycket med lydnad innan men det ser faktiskt rikgigt bra ut! Nu ska jag sova riktigt djupt, fortfarande förkyld och ont i huvudet. Imorgon är det skola och lydnadskurs på kvällen. god natt!
 

Bjuder på en naturbild då jag inte har en enda liten bild på mina små vovvsingar på datorn!

1a pris!

WOHO! Yttligare ett 1a pris och nu är det bara ett kvar till LP1! Har en start i Mariestad den 30, om det inte blir ett 1a pris har jag några tävlingar senare som jag ev får anmäla till. Vi kommer inte starta 2an (om vi kommer dit) i år, så bara jag får mitt LP1 i höst är jag nöjd :)
181p blev det exakt, från min synvinkel såg det inte så jätte bra ut, men det gjorde det tydligen! 
 
Nu på kvällskvisten har vi tagit det lugnt, var ute och aktiverade Chess lite då han började bli lite smått vild, haha. Videon är dock uppoch ner, men det skiter jag fullständigt i! :D
 
 
 

BHK

Lördag- Örebro BK, Söndag- Tibro BK, Måndag- Tibro BK, Tisdag-Tibro BK, Torsdag- Mariestads BK, Lördag(imorgon)- Falbygdens BK, Söndag- Tibro BK.
 
Ja vad ska man säga, dags att flytta ifrån huset och skaffa husbil? Eftersom att jag aldrig är hemma, bara runt om på olika BHK haha. Imorgon gäller det, igår slog vi till med 182p. Hur blir det imorgon, 182 som igår, eller 142 som sist vi va på Falbygdens? Det återstår och se..
 
Arkivet

Ankungen slog till med 182p!

Var ju lydnadsbertan på Mariestads BK idag. Åkte dit och hem med Rolf (dommaren haha), eftersom att mamma var i Skara och vi i stortsett bor grannar. Det är iallafall en in.off lydnads tävling. Mer som en träning, bedömningarna är dolda och priserna lottas ut till de som vart med och tävlat och hjälpt till. Fokus var som en super star idag! Super nöjd med allt, han höll apporten i 5sek (med hjälp att DK), satte sig dock inte efter en höger sväng och backade på tandvisningen, men inga big big deals. Det är på lördag det gäller. Ska inte träna något imorgon, ev någon apportering men annars ta det lugnt med tanke på att det vart full rulle hela veckan!

Kissen Chanel har kommit hem från parning idag och igår rullade det hit en ny (ny och ny vet jag inte, men ny för oss) bil!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2964560/images/2012/pic_5049055e9606ee5285000cf2.jpg" class="image">


tredje dagen i rad

Tredje gången i rad som vi befinner oss på tibro BK. Både töreboda och Mariestad är ju närmare, men Tibro är så mycket böttre (sorry)! Igår var det ju första gången på min och Fokus lydnadskurs. Var mycket friträning med hjälp av Therese men sen fick man 10 min var hos Jessica och Anna. Han dock bara med Jessicas 10 minutare. Men det var bra nog, hon ser allt! vilket är super bra, så nu vet jag vad jag ska hårdträna på bl.a iallafall.
 
Idag var det Fokus tur igen, men idag var det agility. Och man märker att han tycker lydnaden är roligare. Men det beror nog störstadels på att han fortfarande är lite osäker, att han inte riktigt 100 vet vad han ska göra. Det är så mycket annat jämnfört med lydnaden då du går nästan själv på en megastor apellplan. Men det kommer nog!
imorgon är det en lugn dag, på hundfronten iallafall, jag ska ägna mig åt skolarbete! På torsdag är det lydnads bertan i Mariestad. Det är en klubbtävling där poängen inte visas "offentligt". Och det blir ingen riktig vinnare, priserna lottas sedan ut. men efter får du självklart veta just dina resultat, sen är det ju upp till dig om du vill visa dom för andra eller ej.. ;)
 
Bild;Arkivet

helgens lopp

Här kommer helgens 3 (!) lopp. Inga speciellt lysande lopp, förutom hopp 1an då vi hade kommit 4a och fått pinne om hon inte kraschat in i första hindret.. Men men, du taggar vi för lydnad på lördag och sen dubbla klasser i Tibro helgen efter! 

kurs kurs kurs

 *Suckar över mig själv* Fick som sagt återställa datorn igår, men innan jag gjorde det så skulle jag ju lägga över alla bilder och filmer till min externa hårddisk. Så jag satte i sladden, och sen drog jag ur den och återställde datorn. Vad tänkte jag med!? Herregud, ååååhhh!
 
Så nu sitter jag iallafall och klipper film (igen) så den lär komma ut senare ikväll. Rullade iväg till Tibro ganska tidigt idag, körde två lydnadspass med pojkarna innan jag satte igång min kurs. Båda var jätte duktiga, verkligen! Körde lite "rutan-träning", läggande, ställande och inkallning med Fokus. Med chess blev det sitt och ligg vid sidan. Sitt, ligg stanna kvar och inkallning. Duktiga pojkarna!
Kursen gick också ganska bra, vi var bara 2,5 (3 men en åkte hem efter halva då hon skulle på kalas) så vi slutade lite tidigare. Eller ja, vi bytte ut den sista tiden till en plats och lite lydnadsträning.. ;)
 
Imorgon startar min och Fokus kortkurs i Lydnad med Jessica. Ska bli jättte skönt med en lydnadskurs igen!
 
Lille lille Fokus 8 veckor påväg hem♥

RSS 2.0