vallning

 
Det är sjukt vad skolan tar mycket tid nu, sitter här och kom precis på att jag måste ha en inlämning klar tills imorgon. Har ju ingen tid för skolarbeten på helgerna, igår hade ju vi på Tibro BK en agilitytävling. Jag har ju ingen hund att starta så agerade endast funktionär, och det måste nog vara första gången jag endast var funktionär. Jag brukar ju iallafall ha en hund att starta, men mamma kom förbi med Chess så när sista smallklassen var klar lät jag honnom springa i lite tunnlar :)
 
Idag var det vallning som gällde, var uppe hos Erika i Finnerödja. Det var bara Fokus som fick köra då dessa fåren var lite för orörliga för Chess. Dom funkade jättefint med Fokus, men Chess behöver får som rör sig då han gärna lägger sig och endast "eyear". Ska försöka se om jag kan få tillgång till min klasskompis får igen så vi verkligen kan sätta igång!
Ska iallafall ta och beställa hem en vallpipa nu på direkten, känner att om jag ska ha ljud i den när det är dags bör jag nog börja med den nu.. ;)

Träningsdag för Jessica

Liten Chess ♥
 
Idag har vi varit på Tibro BHK nästan hela dagen. En min träningskompis Jessica, som för övrigt hjälpt mig mycket med både agilityn och lydnaden, utbildar sig till "SBK lärare" (tror jag det hette). Och i hennes utbildning skulle hon ha som en kurstillfälle med fokus på belöningsteknik. Idag var det ju då inriktat för oss som tävlar lydnad. Jag hade med mig Chess som träningshund men Fokus var med och lyssnade :)
 
Har lärt mig mycket idag, men framför allt småsaker jag redan visste om,  har fått en större betydelse. Små detaljer man inte riktigt tänkt på är Jessica så duktig på att lyfta fram. Dagen var som en spark i baken och nu har jag verkligen suget att sätta igång med träningen på riktigt! Låt lydnads året 2013 börja!

Valplekis


 
Här är några bilder på Aron och Frank från i tisdag då det var valplekis på Skövde hundskola.

Planering..

På bild; farmorn till chilis kommande valpar!
 
Var ju somsagt planeringsmöte i förrgår för vår agilitytävling den 26. Igår var jag med mamma och min syster med deras valpar på Skövde Hundskolas "valplekis", hade med både Chess för lite socialisering och kameran för att fota alla små valpisar. Kommer säkert en hög med bilder senare då jag bara hunnit fixa några..
 
Sen får vi se hur det blir med Fanny Gott kursen den 2-3, min syster skulle kört mig och om hon inte kunde skulle min pappa köra. Och självklart vill inte min syster nu och  min pappa ska spela bowling istället.. Underbart! 2500 rätt i sjön, får hoppas att jag hittar någon annan som kan köra dit mig på lördagen. Och självklart hem också haha ;)

Valldag!

 
Idag var det vallning som stod på schemat! Var uppe hos Erika igen. Chess fick köra två gånger medans jag bara körde med Fokus en gång. Mamma filmade när jag körde med dom båda, men hade det stora objektivet på som hon inte riktig klarade av och den klassiska "men jag filmade ju jätte mycket" fick jag höra när jag sa att det bara var tre klipp.. ;) Jaja, hon lär sig nog!
 
Det gick faktiskt riktigt bra, båda pojkarna lär sig! Ska se till att få gå till min klasskompis får igen, hoppas hoppas han tillåter det så jag kan komma igång med vallningen på riktigt i år!
På bilderna åvan är det Bozz mamma, dvs hanen som vi parat Chili med, hans mamma. Det är Lotta Arne som har henne och vallar en hel del!
 
Imorgon är det agilitymöte som gäller, den 26 har Tibro BHK en agilitytävling så då ska jag jobba. Har ju ändå ingen hund att starta.. ;)

valpar!

 
Wohooo! Chili var ju med mamma på jobbet idag och dom gjorde ett ultraljud på hene och det fanns en hög i hennes mage! Tror hon är på dryga 22-23 nu så det är lite tidigt, men dom såg klart och tydligt! Efter att Chili hade sin första kull hos Gill så blev hon mer seriös, hon lixom fokuserade och blev riktigt duktig. vart hamnar vi härnäst efter nästa kull? Kan vi nå klass 3 iår? Vi plockade ju nästan alla pinnar i ettan i år, så självklart ska vi upp i trean också! Skynda dig Chili, jag vill tävla!
 
Val av hund till wds är i fullgång, två av dagarna kommer jag iallafall låna en faraohund, så otroligt fina! De andra två har vi inte bestämt än. Nej nu har jag en massa fotojobb att sätta igång med innan jag somnar, första dagen i skolan.. Längtar inte tills nästa..
 
 

Världsutställningen i Ungern

 
Och vips så var en resa tillsammans med goa personer den 15 maj-20 maj bokad. Världsutställningen i Ungern, underbart! Jag och Pernilla kommer tävla Junior handling och hoppas på att bli en av dom 12 som får vara med i VM finalen på söndagen, eller Pernilla iallfall. Tror inte jag har så jätte stor chans haha.. Men nu är det hårtträning som gäller! Inte bara junior handling, utan agility och lydnad också! Denna våren kommer vara full speckad, men det är helt okej för mig, vet inte om plånboken säger detsamma. Nästa lördag kommer jag iallafall vara med på en träningskompis-Jessicas lilla minikurs som kommer handla om belöningsträning med fokus på lydnaden. Men det är inte Fokus jag ska ha med, utan Chess. Fokus kommer säkert med och ska träna lite men inte på just det vi ska göra. 
 
Fick ett mail igår (?) från den som har hand om Furien, SvK FURs klubbtidning. Det var så att i förra nummret som kom ut så hade jag skrivit ihop lite om när jag och Fokus var på militärläger i somras och skickat med lite bilder. Och nu är det så att dom vill att jag ska skriva ihop lite till några nummer, och vad som vad jag förstod. Ska bli riktigt kul, men just nu har jag väl inget jätte aktuellt som händer, så får väl skriva ihop lite när jag och Fokus är iväg på handlingkursen för Fanny Gott! :)
 
Imorgon är det full rulle, första dagen i skolan efter ett riktigt skönt jullov. Jag kommer (tyvärr) vara med i skaraborgsnyheterna och mamma ska ta med Chili till jobbet och göra ultraljud, wihoo. Hoppas på många fina valpisar ♥

Första träningen 2013

I förrgår kom ju 10 underbara kattungar till världen, 10 stycken Maine Coon bebisar. Stackars Channels mage alltså haha.. Alla mår bra och äter som bara den, mer info - http://ebbas.webs.com/kattungar
 
Första agilityträningen för 2013 är gjort! Igår tog jag pojkarna till BHK i Mariestad för lite träning i snön. Med mitt skadade knä och min skadade fot iklädd kängor var det ganska jobbigt.. Men kul! Hade bara ute en lång(böjd) tunnel, 6pinns-slalom och ett hoppstöd för lite grundträning. Det gick helt okej för båda, lite ofokuserade. Eller Chess var väl överfokuserad, hade lite svårt med slalomet men tunnelskick, skicka på hopp hinder, push/pull osv gick super! 
 
Har även bokat in mig och Chess på en liten vallkurs på söndag, hos samma tjej som jag var hos sist med Fokus som då Chess fick joina. Men nu ska det bli fokus på honom ;)

My Dog 2013

Foto: Ewa Granath, Pernilla Lindström
 
Då var årets My Dog över. Tävlade juniorhandling för andra och tredje gången och blev top 10 på torsdagen och top 9 på fredagen! Helt sjukt, hade jag verkligen inte förväntat mig.Att springa i finalringen var ju ganska nervöst men mer innan. Det var en sån skön känsla avv bara få springa, mycket störra yta och härlig publik! Jag själv är mer nöjd över torsdagens prestation med Mimmi då jag kände mig mer säker på uppställanden osv. På torsdagen då jag lånade en springer ställde jag henne inte så snyggt de första gångerna. Ställde henne väldigt kort som drog ner på det hela. Men som sagt, att bli top 10 två dagar i rad är ju en riktigt bra start på 2013!
 
Mer träning som gäller, och ska även setill att komma igång med både agility och lydnadsträningen när det faktiskt går att vistas ute eftersom att vi på landet inte har någon fin inomhushall.. ;)
 
(En liten parantes från hundsnacket, min lilla Maine Coon fick ikväll 10 (!!!) fina kattungar. Ni kan ju förstå att hon var aningen tjock! ;)

resan mot My Dog

 
Tomt..och tyst.. Fokus och Chess är hos min pappa och Chili hos min mormor och morfar. Det är så tyst och lugnt, skönt men så fruktansvärt tråkigt. Mina små gosisar som alltid gör en på gott humör! Får alltså sova helt ensam inatt utan chili i sängen. 
 
Uppstigning halv 5 och vidare mot goa glada Göteborg! Detta med tidiga uppstigningar är vi vana vid nu, gick upp innan 6 idag för jag hade tid på KSS för magnetröntgen på mitt knä, och efter det hem och upp till Säterit för en snabb kik för ev.sommarjobb.. Så antar att det är dags att släcka lampan nu om jag ska överlea 2 dagar på mässan.. ;)

RSS 2.0