Resultat Ransäter

 
Vilken helg! På lördagen hjälpte jag Niclas Borg vid Afghan ringden, han hade med sig två stiliga pojkar. "Caspian", Mandinah Justifield Jealously och "Jason", Mult. CH Mandinah Impossible is Nothing. Båda vann sina klasser med CK så jag visade Caspian till bästa hane och cert! Riktigt riktigt kul, Jason blev bästa hane 3.
Sen var det fags för junior handlingen då jag hade äran att få låna Jason. Det gick riktigt bra och jag känner att Afghan är verkligen rätt för mig, känner mig så mycket bekvämare att visa det. Vi blev iallafall utplockade till top4 och skulle senare på eftermiddagen in i finalen. Innan dess var det vår egna salukitik "Nova", Qirmizi Nouvelle som skulle in i öppenklass, hon fick bara very good tyvärr.
 
In i finalen sprang jag och Jason iallafall och hamnade på 4e platsen men med ett SM-KVAL! Så stockholm hundmässa, here we come! :D Stooort stort tack till både Niclas, Daniel och Christina för ert förtroende!
Jag gick även in med en pumi-avelsgrupp där modern heter "Okoska Koroscenko" och vi placerade oss som nr4!
 
På söndagen var det SvK Fur som hade special, dvs Pumi, Mudi, Puli och Kommondor. 
Jag började med att visa vår egenuppfödda Berit som blev BIR valp, hon skötte sig riktigt bra och är hur nöjd som helst med henne i ringen!
Sen visade jag mammas Arons bror! "Isek", Mariell De Marque Isek Fylgiabroder i juniorklass utan några vidare resultat. Jag hann även med att visa ett Pumi-Par i parklass, hur kul som helst! Av 4st placerade vi oss som nr1!
Och även i söndags var det avelsklass som gällde, men denna gången blev vi BIS 1!
Berit som åter fick gå in i ringen gick även och blev BIS valp, min lilla pärla ♥
 
Utöver alla dessa fantastiska resultat dömde jag barn med hund på specialen, jag fick in två små pojkar i ringen. Den ena med en Puli och den andra med en Mudi. Fint arbete med dom båda!
 

Ransäter

Nu är väskorna packade och hälften av det ligger i bilen. Imorgon runt 5 rullar vi mot Ransäter för två dagars hundutställning. Imorgon ska jag ställa Nova i Rasen och tävla Junior handling med en Afghan. På söndag är det SvK FUR som har special så då har vi med oss Chilis dotter Berit som ska ställas i valpklass för första gången, sen ska jag även ställa en bror till Aron och ev. en avelsgrupp. Ser verkligen fram emot detta. På lördagkväll ska vi åka en sväng till Chess uppfödare i Sunne eftesom att det inte är så långt till dom från Ransäter. Inte träffat dom sedan vi hämtade CHess för lite mer än ett år sedan. Så då ska vi väl försöka valla lite med honom och så får hon se vad hoon tycker om hono och vad vi ska träna på.
 
Har äntligen fått tag på får här hemma, 3 st oinvallade.. ;) men men, har varit där och testat lite på dom och det går väl sådär. Chess försöker verkliegen vilket va kul att se. Margareta so vi går kurs hos hade lite ankor hon sa att vi kunde får köpa, så har funderat lite på det. Iallafall till en början, och vad jag hört från andra gör det ju hunden mer nogrann osv.
 
Gabbi som jag tränade med i Borås, en av kennel Mandinah´s tikar!

Köping

 
Phuu vilken dag, hade 1 öppen saluki, 1 champion saluki och junior handling. Allt på samma gång! Skulle visat en juniortik, saluki också. Men vi beslutade att ägaren själv skulle ta den då den va ganska bråkig. Nova som jag visade i öppen blev 4 i klassen utan CK. WInston i championklass blev 3a i klassen med CK, oplacerad i bästa hane. I juniorhandlingen gick det väl inget vidare heller, det var riktigt riktigt varmt och det var svårt för både oss och hundarna att orka stå till så Mimmi började krångla lite och flytta bakbenen, så ställde henne lite kortare ( som på bild ) så hon skulle stå still haha, men ingen placering..
 
Ett stort grattis till Pernilla & Steffie som blev 2a, och även Hanna & Winston (hanen jag visar) som blev 3a!
 
Men men, vi laddat upp för ny utställning, härnäst är Ransäter då jag äntligen ska få tävla med Jason, Afghanen. Ska bli såååå kul, ser verkligen verkligen fram emot det!! :D
Har även anmält till lite agility och lydnadstävlingar, så nu är det hårdträning som gäller! Lyd 1 för Chess och lyd 2 för Fokus, agility1 för Fokus och agility 2 för Chili, NU KÖR VI!
 

vallning

 
 
 Min första jobbarvecka på vadsbo veterinär är nu slut. Är faktiskt roligare än jag hade förväntat mig, blir lite dötid då och då men när jag kommer jobba eftermiddag brukar det vara lite mer fart, vilket jag gillar!
Har varit fokus på lydnad och vallning i veckan, har nu fått tag i 3 får, men ovallade.. Så vi får se, de är ju det enda jag fått tag i men jag ska höra med Margareta som jag vallar hos vad hon tror och tycker, eller om vi ska leta oss runt ännu mer.
 
I onsdags var jag iväg till först skövde med buss, åkte med en träningskompis sambo till Tibro och SEN till Hjo haha. Då var det nämnligen lite instruktösmöte för alla instruktörer och assistenter på Tibro BK, som sedan blev en riktig god och mysig middag vid vattnet. Imorgon ska det packas och badas inför söndag då vi drar till köping på hundutställning. Jag ska ställa 2 salukis och Junior Handling! Det lär bli stressigt, men bara det inte krockar ska det nog funka ;)

sommarjobb

okej okej.. nu behöver det inte vara så fint på veckorna längre, jag har nu börjat sommarjobba! Har jag inte nämnt det förut kan jag ju göra det igen. Jag jobbar som semestervikare på vadsbo veterinär, så alla som vill är välkommna och köpa foder av mig eller ringa mig ;)
Ikväll efter att både jag och mamma jobbat ( jag fm hon em) så tog vi oss en tur till Tibro för agilityträning. För pojkarna gick det sådär, det enda som fick bra med dem båda var faktiskt balansen. Men chili fanns det väl inget att anmärka på, jag vill dock få upp farten mer på henne, hon måste springa snabbare snabbare och våga mera!
 
Igår gjorde jag något ifrån hundarna. Jag följde med Kjell, Peter (kennel hickorys) Henke, Jonte och Johan till Liseberg. Vi hade det riktigt trevligt med lagom långa köer och bra väder! Tusen tack igen :)

lydnadstävling

En bild från Båstad, för att se mer www.ebbaleijon.blogg.se
 

Då var det helg igen, Båstad var bra. Blev ju inte så långvarit men det var kul att varit där iallafall. Mer bilder kan ni som sagt se på fotobloggen.
Vallningen härom dagen gick super. Chess utvecklas verkligen med stormsteg var gång, blir så stolt över honom. Både innan vallning, agility och lydnad. Så kul att se hans utveckling och hur duktig han faktiskt kommer att bli!
 
Vi var idag nere i Mariestad och kollade på kvällstävlingen. Spanade mestadels in klass 2 och Elit. Klass 2 för att få lite insikt i det och för att det snart är dags för min och Fokus tur att träda in i 2ans värld, och Eliten för det är så himla häftigt att se dom . Och bl.a Lillemor som jag och Jessica nyligen var och tog provat lektion för. 
 
Jag hade bara med mig Chili och Chess så traskade ner till agilityplanen och tränade lite. Chili och Chess kör exakt samma saker, men det som imponerar mig är att Chess klarar allt så mycket bättre än Chili, svängar runt osv osv. Lite mer säkerhet bara och han kommer bli toppen. Blev endel slalomträning med dom båda. Chili tränade jag lite skick och att hon verkligen ska hålla farten hela vägen. Chess tränade jag nu på 6 pinnar för första gången och det var nemas problemas. Körde att jag står fraför, brevid, att jag skickar och har nu börjat när jag skickar att gå runt på andra sidan. Dvs en början till vänsterslalom, och stödjer jag bara upp med att säga slalom en gång till så sätter han det. Så himla himla kul :D
 
 
 

Agilityträning

 
ÄNTLIGEN! Var alldeles för längesedan jag var iväg och tränade endast agility, eller alldeles för lång tid för mig iallafall ;) hade bara med mig pojkarna då jag skulle åka buss. Men precis när vi skulle ge oss iväg till bussen kom min morfar förbi så vi åkte med honom istället. Stod redan en bana uppe som var lagom klurig för dem båda så den körde vi. Chess fick seg lite S- och runt träning istället för slalomet då vi inte riktigt orkade plocka isär det då han inte kan 12 pinnar ;) Är riktigt nöjd med båda idag, men det var sååå varmt! Höll på att svimma ett tag där då jag körde två lopp med var hund och sedan bytte av, tänkte inte på att jag skulle vila. Det kan jag ju göra nu när jag är hemma hehe..
 
I helgen har det varit lydnadsträning, grillning med andra hundvänner osv. Imorgon är det vallning för Chess skull igen, har ju tyvärr inte haft npgon möjlighet alls att kunnat valla sedan sist då jag fortfarande inte fått tag på några får.. :( Så himla tråkigt! Men men, på onsdag drar jag och morfar på en minisemester ner till Båstad, slappa och kolla på tennis. Kameran ska med så bilder kommer nog komma ut på fotobloggen i helgen - www.ebbaleijon.blogg.se

Kurs för Lillemor

Vilken underbar dag! Jessica hämtade upp mig, Chess och Fokus för att bege oss till Kristinahamn för 3 timmar provatträning för Lillemor Edström. Filade på de moment vi haft lite svårare för och vet nu exakt vad jag ska träna på för att ev starta 30 eller 31 augusti. Ska bli så kul och spännande att få starta CHess, och speciellt Fokus i 2an! Nu väntas ett lite lugnare veckoslut men träning träning och träning ;)
 
Jobbade måndag och tisdag på vadsbo veterinär, ska ju sommarjobba där om två veckor så var med för att få prova på, lära mig kassasystemet osv! Var även igår en sväng hemma hos Helmer för god mat och Afghan bus. Super trevligt!
 
 

.

Yttligare en bild från Borås
 

Ny vecka, fullt upp lär det bli! Har idag varit med mamma på vadsbo veterinär så jag ska lära min allting inför när jag ska semestervicka, gick faktiskt bra idag. Är ju lite klurit med kassa, jounaler och allt vad det är men jag ska vara med imorgon också så då ska det nog allt sitta ;) Fick även idag brev från skolan i Jönköping jag sökte till , och gissa vad? JAG KOM IN! Det ska bli så hila kul, att få börja om ¨på nytt, och hålla på med något man tycker är kul!
 
Sen får jag väl välkomna lille Åke till vår familj, Mamma skaffade sig en Chihuahua medans jag var i grästorp, men den är bara hennes så jag har väl inget större med honom att göra förutom att jag ska ställa ´honom något hehe. 
 

RSS 2.0