Debutdags

Nu är det snart helg igen och det betyder årets första officiella tävling! :D åker ner till Växjö redan imorgon efter skolan och sen blir det tvådagars med dubbelstarter. Förväntar mig inget av fokus men med chili skulle det vara kul att få med sista pinnen hem.

I tisdags var jag ju somsagt på middag och hämtade ut mitt stipendium på herrgården. Ska i höst få komma tillbaka och berätta lite vad jag gjort av pengarna osv. Förutom det har det varit träningar inför helgen som gällt och nu ska jag se till att packa klart allt för imorgon då vi rullar neråt!

Fick en bild av Lena på mig och Alwin från wds, hoppas på att det kommer någon mer då jag inte ställt klart honom på denna bilden. Men men, får hoppas att det blir någon mer gång istället ;)


Redo för tävling!

sådär, nu är helgen snart över har för min del varit jobb jobb jobb! Nästan hela lördagen var det servering på herrgården och lika så idag fast på förmiddagen. Tog men mig hundarna ut på en långpromenad i det fina vädret efter. De får vänta tills imorgon då vi ska köra riktigt hårt på agilityplanen inför helgen. Växjö, 2 dagars och dubbelstarter! Fokus debut och Chilis debut i agility 2an, kan vi få sista pinnen i hopp 1an tro?
 
Körde ett liten "genrep" kan man väl säga i torsdags då det var KM i agility och Chili gick och vann medium klassen! Dock med 10 fel hehe, var alltså inte bara jag som samlade på mig fel ;) Det ena var en slalomingång och det andra var hon lite för snabb och jag hann inte trycka ut henne riktigt. Kolla på filmen och ni lär se!
 
På tisdag ska jag gå på middag för att ta emot mitt stipendie så just nu letas det kurser och privattimmar för fullt, ska även på onsdag försöka locka med mig mamma till klubben igen för en siiista träning innan växjö ;)
 
 

WDS 2013

 
Då var jag hemma igen efter 6 uuunnderbara dagar med fantastiska mäniskor i Ungern. Det jag aldrig trodde skulle hända, hände. Jag kvalade till den stora finalen på första dagen! Helt otroligt, och självklart kvalade även Pernilla på tosdagen. Det var rena drömmen vi båda tillsammans på samma dag. Jag lånade som sagt en helt underbar farao hund vid namnet Ash, kunde inte fått en bättre hund. Hon var perfekt och vi klickade direkt. Tråkigt nog var det något hon blev rädd för under förhandsgranskningen på söndagen innan den stora finalen så jag fick inte riktigt visa henne det bästa jag kunde. Det gick dock mycket bättre igen när det var dags att inta den stora finalringen. Tyvärr blev det ingen top 10 men jag kan inte vara nöjdare. Min fjärde tävling och kvalade av 59 st in till VM.final på första dagen.
Stoooort grattis till Pernilla som på söndagen blev top 6, så stolt över dig ♥
 
Förutom junior handlingen visade jag en Whippet, en Pumi och "assisterade" Katja Rauhut och hennes mamma med deras TT. Detta är verkligen en resa jag aldrig kommer glömma. Skulle kunna skriva huuur mycket som helst, men känner att jag kanske skulle hålla mig till det viktigaste ;)

Mot Ungern!

Då va reasan igång! Är så otroligt taggad inför detta, är just nu påväg till Göteborg för att ta tåget med Rebecca till Ängelholm och sova hos en uppfödare som sedan onsdagmorgon kör oss till Kastrup. Tack tack! Shit, som jag väntat. Sitter och pluggar raskunskap och hoppas att den kommer sitta tills på torsdag!

Förresten, vad tycker ni om mina nya naglar? ;)


utställningshelg

 
 
Detta har varit en riktig utställningshelg. Igår var mamma i Lidköping med hennes Aron, han blev BIR valp men sedan utan placering. Idag var det special i Borås för de ungerska raserna - pumi, mudi, puli & kommondor. Tyvärr var det ingen kommondor med, men av de andra fanns det en hög! Aron slog sina bröder i valpklassen och blev BIM valp! Jag hade som uppgift att fota utställningen åt FUR. Så har nu slängt ihop de viktigaste bilderna och ska strax skicka iväg dom, hinner ju inte göra så mycket åt dom. Imorgon är det fullt upp och sen på tisdag drar jag ju! :D
Men jag fick mig lite träning ändå, Carina från kennel Xaidaz (Puli) behövde lite hjälp så hon frågade mig. Har tidigare aldrig ställt puli men det var riktigt kul faktiskt, de hade sånt go i sig. Ganska enkel ras men ändå en del "päls" att hålla reda på. Det ställer jag mer än gärna upp på igen!
 
 

valpköpare

Min kavaj jag ska ha på WDS som duktiga Patricia sytt!
Har så duktiga och engagerade valpköpare. Så stolt :')
 

Nu är packningen igång, ska imorgon försöka få allt färdigpackat innan jag ska iväg och jobba. Har idag varit hos frissan och klippt o färgat, handlade även lite småsaker som ska med. Snart åker vi, galeeet! :D
Ska även iväg på ytterligare en anställningsintervju imorgon, det är roligt när det går bra. 
 
Igår var det kursavslutning på min och Chess agilitykurs, vi körde först 3 kombinationer som han klarade galant. Och sen körde vi en bana som gick otroligt bra! Han är så duktig min lilla bebis. Hade med Fokus så han också fick köra, 3 veckor kvar tills debut nu. Kommer nog inte hinna träna någon mer agility innan jag åker till Ungern, men två dagar efter hemkomst är det ju Agility KM och efter det måste måste han vara 100 på allt! ;)

Ny vecka

 
Film från onsdagens träning
 
Nu är det snart dags för ny vecka igen. Vi har idag varit ute på en nästan 2 timmars promenad i skogen ( i värsta terrängen, slår vad om att jag kommer ha värsta träningsvärken imorgon.. ) och tidigare var jag iväg och serverade på en stor lunch. Imorgon är det agilitymöte på klubben så ska försöka få min syster att köra dit mig lite tidigare så att jag kan hinna träna lite med pumisarna lite ;)
 
10 dagar kvar tills jag åker till Ungeeern. En ny dress är beställd, kommer få den nere i Ungern för tjejen som syr den åt mig ska också dit, tid hos frisören är bokad är verkligen dags för en klippning och färgning av utväxten. Vad är nu kvar då? Ska boka tid för att få naglarna fina, lite Sverige-tema måste det ju bli nu ;) Och hon som fixar mina naglar ska även fixa till min ena kavaj så det kommer sitta perfeko!

Årets första tävling

Blir ett kort inlägg då jag kommer slockna vilken sekund som helst, hundarna ligger utslagna på golvet. De kunde alltså inte ens ta sig upp till mig i sängen haha. Det var dags att ta sig ur sängen strax efter 7 imorses för att hinna med allt innan vi drog iväg till Tibro på lydnads KM. Jag hade inte förväntat mig något då Chess inte är riktigt 100 och Fokus vet an aldrig hur det går med ;) Men jag fick ju avstå platsen med en av hundarna och det blev Chess för om det skulle gå bra så var Fokus den jag skulle ha störst chans med. Men vi alla gick in och endast gjorde det för skojsskull. Det gick helt okej för båda faktiskt, förutom att de nollade varsitt moment, vilket jag aldrig tror fokus gjort tidigare hehe.. Nej nu är det verkligen dags att ta tag i lydnaden på riktigt så vi kan komma ut på tävlingsplanerna igen!
 
Efter KM'et åkte vi iallafall hem en snabbis innan  min syster kom och hämtade mig, Chess och Chili för att åka tillbaka till Tibro för agilitykurs. det gick också helt okej med Chess, det är jag som är problemet, han sköter sig jätte bra. Film kommer troligtivis ut imorgon så då lär ni väl se vad felet är ;)

RSS 2.0