Gott Nytt År!

 
Snart är 2012 slut och 2013 närmar sig. Tänker inte skriva värsta sammanfattning om 2012. Men att jag börjat med 3 nya grenar inom hundsporten och alla med goda resulat bör iallafall komma fram. Blivit uppflyttad i agilityklassen med Chili, en pinne kvar i hoppklass. Fått tre godkända resultat och därmed uppflyttad i rallylydnaden. Fått tre 1a;pris och LP1 med Fokus, blivit skaraborgs U-DM mästare i Lydnad. Blivit top 15 av 31 på min allra första Junior Handling tävling. OCH, jag har införskaffat mig ytterligare en underbar arbetskamrat. Chess, som 2013 ska debutera i både lydnad och agility, Fokus ska debutera lydnads kl2 och agility kl1. Och Chili ska starta sitt år med att få sisa pinnen i hoppklassen och sedan debutera 2an. 2013 ska bli ett mycket bätre år på alla sätt och vis.
 
Första tävlingen är redan nu på torsdag, Junior Handling på My Dog. Något mindre tävling än Sockholm (20 st), men vi hoppas på ännu bättre resultat. Inget jag förväntar mig men man kan ju alltid hoppas! Var idag och gjorde iordning mina naglar till nyår, självklart med matchande färger till  min nya kavaj som jag kommer ha på fredagens Junior Handling! Ha nu ett trevligt nyår och ett toppen 2013!

Handlingkurs bokad!

 
Bokade precis Fokus första handlingkurs första helgen i februari. Denna gångnen för Fanny Gott! Mina planer var ju att debutera med Fokus i mars, det återstår ju och se. Har ju inte haft någonstans att träna nu i vinter så de ska väl passa bra med en handlingkurs och sen försöka få in något pass ute i snön innan debuten! ;)
Har en ridhustävling i mars jag hade tänk. Han är precis 18 månader när kursen är så du ska vi fasen vara redo efter det!
 
Idag var vi en sväng i Lyresad så jag kunde träna lite med springer-Mallan inför Göteborg. Om 5 dagar är det juniorhandling med Mimmi som gäller, och om 6 med Mallan. Ska bli så kul :D

Mellandagarna

 
Nu är julen över, bara alla julrester som ska ätas upp. De senaste dagarna har det varit långa skogsprommenader som gällt. Chili har sett ut som jag vet inte vad, haha. All snö fastnar på hennes ben, men inte på varken Fokus eller Chess. Vilket är ganska skönt! Igår var det dock lydnadsträning i ett ridhus i Tibro som gällde. Det gick väl helt okej, Chess var lite ur fokus, men han har aldrig varit i ett ridhus så inte så förvånad. Med Fokus körde jag igenom 1an, vilket gick strålande! Sen repade vi på lite klass 2 moment...

Chess jul på film!

 

chess jul

 
Haha ja, detta har varit Chess första jul och den var svårslagen! Efter frukost tog jag och mamma alla hundarna och gick en skogsprommenad med höga knän genom snön. Sen begav vi oss till Lidköping, mammas bror med familj. Chess och Aron fick följa med då vi inte tycker att dom bör vara ensamma så länge, Chess är ju 9,5 och Aron 3,5 månader. God mat, gott godis och härliga klappar. 
 
Mammas bror Perra skulle vid 3 åka och vara tomte hos en familj, men han blev inte ensam ;) han fick med sig Chess! Han själv hade suttit på en stol med klapparna och gett paket efter paket till Chess som sedan hade gått och delat ut det :') Duktiga lilla bebben, han hade inte brytt sig speciellt mycket. Perra har han väl träffat fåtal gånger när han var riktigt liten, men det var inga problem! Innan vi åkte därifrån tog vi oss en prommenad bland kvateren. Chess, Perra och min lille kusin Erik hade snöbollskrig. En riktigt trevlig och rolig julafton, hoppas ni haft det lika bra! 

nedräkningar

 
Blandade bilder från Stockholm förra helgen, nu är det mindre än två veckor kvar till My Dog. Längtar som bara den! Det är dock mindre än två dagar kvar till julafton. Jag har redan hittat min julklapp (haha ops) men lika glad ändå, behövligt. Från iPhone 4 -> iPhone 5, mycket bra!
 
God Jul på er ♥

Måste bara visa

Måste bara visa er denna. Min riktigt snygga nya kavaj från Calvin Klein. Fick den från snälla Ingunn och Nicklas för att vi hade Rios. Den kommer invigas i Göteborg-My Dog så då får ni ser mer av den då! ;)


Stort grattis!

Foto: A.B, Ebba Leijon
 

Till Ingunn och Nicklas! Dom har varit borta i USA och tävlat med snygga Harley, han vann båda sina "grupper" på lördagen och gick vidare till söndagens final där han slutade som 2a totalt! Riktigt kul massa grattis till er. Och sen hade ju jag och Pernilla med oss Katie som blev BIR och BIG.
 
Vi har ju deras lilla Rios här som agerar hejarklack tillsammans med Aron!

Ikväll var mamma i Kristinehamn igen och parade Chili, andra parningen eftersom att vi var iväg med henne i måndags också. Det har blicigt två superparningar så nu hoppas vi på valpar v.8! Och innan dess hoppas vi på att min lilla kisse får sina kattungar, stora och friska!

Hundmässan 2012

1&2: Sofia Bruse 3&4:Ebba Leijon
 

Vilken helg, underbar! Pernilla rullade in på perrongen i Töreboda torsdagkväll, då hade vi hunnit boka om fredagens tågbiljetter eftersom att SJ ställt in vårt tåg. Tåget gick då två timmar tidigare, det var dock försenat 20 min och under resans gång hann det bli ytterligare 20 min sent. Men efter släpande på all packning på pendeltåg och i snö så kom vi fram till vårt hotell. Vi hade bokat rum med dusch och toalett, det visade ju sig att vi inte fick det. 
 
På lördagen var det SM i Junior Handling och Katie vi hade med skulle ställas. Så jag agerade Pernillas assistent och fotograf. Pernilla kom iallafall 2a på SM så hon ska få åka till Schweiz på VM och representera Sverige. Massa grattis ♥♥♥
Katie blev både BIR och gruppvinnare!
 
På söndagen var det en vanlig (in.off) Junior Handling tävling, det var 31 st med. Och jag blev med i top 15, helt sjukt! Hade inte förväntat mig någonting, fick en superfin kretik jag ska visa imorgon! Åter till lilla Pernilla, hon vann! Duktiga duktiga Pernilla!
Katie var ju med i BIS'et men fick ingen placering. Så efter det var det fort till tåget, tack Linda, Marie + pojkvännerna för hjälpen till tåget. Var ganska skönt att slippa bära dit alla dessa väskor.. ;) 
Hem och direkt i säng, är fortfarande trött efter helgen haha.. Men jag har haft det riktigt kul, och trots omständigheter, skador och sjukdomar så kom vi hem med riktigt bra resultat!
 
Nu laddar vi om inför My Dog då det är Junior Handling både torsdag och fredag! God natt..

inte långt kvar..

Nu är det inte långt kvar, Pernilla sitter på bussen till Falköping och jag har precis packat klart det sista inför imorgon. Tåget skulle gått 12.45,  men pga SJ så får vi ta ett tåg som går 10.45 (ovanligt att SJ krånglar?). Min stackars lilla fot blir bättre och jag kan gå hyffsat bra,  nu hoppas hoppas jag med hjälp av alvedon och ipren att jag ska kunna springa så elegant och fint som möjligt! Önska oss lycka till!
 
Bild från Cut & Coach JH läger

motivation i vinter?

Foto. Jessica Bolander
 
Åh det är så tråkigt med vinter, inget händer! Har väl packat hälften till Stockholm iallafall, har några av Mimmis grejer kvar och jag har lite kläder so har tvättats osv.. det är ju snart dags, Pernilla, Coco och Katie kommer om mindre än två dagar, då är det verkligen fullt hus! 9 hundar varav 5 är saluki, och alla 5 är Qirmizi hundar.. ;)
 
Nu är det bestämt och klart, medans jag är i Stockholm så ska mamma åka och para Chili. Det är ändå ganska skönt att det blir gjort så jag har hela sommaren och hösten att tävla med henne, i vår ska jag ju debutera Fokus så ska väl "fokusera" på det i vinter/vår. Just nu har jag ingen motivation, det ligger på 0. Riktigt tråkigt faktiskt. Jag menar, hur kul är det att gå och pulsa i snön och leta upp någon upplyst plats då paddocken är så full med snö så man inte ens kommer in. Inte kul alls.. Det finns visserligen 1-2 positiva saker med vinter, julen och julborden! Och imorgon ska jag på första julbordet med mamma och hennes jobb, gott, riktigt gott!

en liten update

Arkivet;U-DM i Lydnad då jag och min gosse vann ♥
 

Saknar tävlingssäsongen, både lydnad och agility. Just nu kan jag ju inte träna lika mycket som jag vill. Dels för att jag (vi) fryser ihjäl om jag ens sticker ut näsan genom dörren då jag verkligen hatar vintern och att jag ju skadat min fot. Satt på sjukhuset halva dagen igår, och efter att ha blivit förflyttat från KSS-jour-KSS både röntgen och läkar besök så är det iallafall ingen skada i skelettet. Är aningen stukning eller skada i ledbandet. Men jag tycker stukning blir bra, så ska träna foten denna vecka så jag kan springa så vackert på söndag ;)
 
 

fredagen den 13?

Lille Rios
 
 

Fredagen den 7 är det, men käns mer som fredagen den 13. Har haft både redovisningar och prov i skolan idag + att jag under idrotten trodde jag bröt min fot.. Skulle hoppa över min kompis som låg på glvet och landade helt helt fel. Kom inte upp fråb golvet och kunde inte röra foten.Just nu är den stor som en tennisboll och blå. Kan inte ens stödja på den och det enda jag tänker på är att om exakt en vecka sitter jag i Stockholm och ska på lördagen gå på mässa hela dagen och söndagen springa i ringen.. det lär bli ett x antal alvedon jag knaprar i mig om värken inte är borta..
 
Men men, imorgon kommer lille Rios hit som vi ska vara hundvakt åt. Ingunn och Nicklas ska ju åka till Orlando och tävla med Harley så då får vi passa denna lille gossen. Och på söndag ska jag stappla iväg och fota ytterligare ett julkort, inklusive hundar såklart! :D

Frank och Pirri

Min systers Frank och lilla Pirri
 

Vilket väder vi fått! Nu kan man ju verkligen inte vara ute och träna längre, adjö med paddocksträningarna och adjö med BHK träningarna! Måste hitta någonstans att få träna lite agility, har ju tänkt att starta Fokus i februari/mars men vi behöver ju då träna mera tills dess..
 
Just nu är det lydnadsträning i och från kök till hall som gäller. Det är ju bättre än ingen, right? ;)
Fick ett jag vet inte, roligt besked idag? Har iallafall fått en tid för MR-röntgen den 2 januari, halv åtta! Herregud, ja men så är det. Ska bli skönt ändå, hoppas dom hittar något. Har ju varit på två MR tidigare + opererat mig. Vill kunna springa som en liten galning utan att få ont!

inte långt kvar..

 
Vi räknar ner, snart är det dags för Stockholm och Junior Handling. Både PM, nummerlapp och ett halsband till lilla prinsessan kom på posten idag. Kläder är 100% klara. Vad mer kan jag göra, börja packa väskan? ;)
Hade ju tänkt hjälpa till i Pumimontern på lördagen då jag endast ska fota, men lilla fröken fräken Chili fick för sig att börja löpa! Både positivt och negativt, skönt att det blir av nu så jag har vår/sommar/höst att tävla med henne, men lite synd att hon inte kan följa med till stockholm. Det blir ju den helgen hon ska åka och paras då ju.. 
 
Påtal och bebisar så är även min lilla katt Channel dräktig, spännande detta!

fotofylld-helg

 
Då var denna helgen snart över och den har varit fylld med fotograferingar. Kattens dag igår blev inte bara fotat på katter utan en och en annan hund, eller ja.. 3 pumisar haha ;)
från 9 till halv 3 var vi där och jag hade ju an ingens ont u rygg, fötter och knän!
 
Idag på förmiddagen kom det hit ett par+hund och blev fotade, har nu suttit med det + bilderna från igår + blirder från fredags då jag gjorde jobb åt tidningen. Hej och hå, har även hunnit med en sväng på torget med Chess, mamma och Aron då det var julskylltning, tog inte  lång stund innan vi drog oss hemmåt igen, inte mycket att se med andra ord.. ;)

Nu ska jag fortsätta med alla dessa bilder och sen krypa till sängs, ska till KSS imorgonbitti. Lär väl amputera knät, eller vad annars brukar de göra?

RSS 2.0