dunderhundar

ja, dunderhundar det är precis vad jag har. Förra helgen var det Chili som kammade hem antalet pinnar hon plockat på ett år, på en helg! Denna helgen var det Chess tur. I lördags var det lydnadstävling i Töreboda. Han kändes lite ofokuserad och poängavdraget som blev var såna där onödiga som kom just pga av att han var ofokuserad. MEN, 2a-plats, 174p och ett 1a-pris blev det iallafall. Söndagen var det en repris från lördagen, men fick en 8a på platsen som rörde till det hela, 170p blev det, sista 1a priset och VINST!!! Tjoho, hej lydnadsklass 2 och hej LP1!
 
Mycket av det var säkert mitt fel, har varit så otroligt trött hela helgen. På lördagen berodde det på att jag var uppe till 12 för att bada Caspian. Och på söndagen berodde det på att jag jobbade nästan direkt efter tävlingen, kom inte i säng förns efter 12 och hoppade upp vid 6 för att åka med Emma Willblad som sov hos oss, eftersom att hon startade redan vid 8a då det var rankingtävling och jag ville se det, så hängde jag på.
 
Annars då? Hade avslutning på min handlingkurs i torsdags, vilket utvekling de gjort på bara 3 tillfällen! Riktigt riktigt kul att se. Många av dom ska till växjö och ställa så kommer få se nästan alla där! Fick faktiskt bara positiv respons på utvärderingen, har även fått meddelanden på facebook från folk som känner dom som gått kursen, som skrivit att de hört att kursen var så bra och klapp på axeln. Hur härligt är inte det att höra!? TACK!

WIN WIN, 3 pinnar 4 lopp

 
WOW vilken helg säger jag bara. Finns det någon tävling som gått dåligt för mig i år? Möjligtvis 2 Junior handlings tävlingar då jag inte blivit placerad, men annars inte, vilket är helt otroligt. Är så satans imponerad av mina hundar. 
 
Helgen bestod av 2dagars agilitytävling för mig och Chili, det var andra gången hon startade klass 2 och vi känner oss mycket mer hemma där än i klass 1, vilket resulterade 3 nollor, 1 3e plats och 2 2a platser, 3 pinnar. Hade det inte varit för en femma på kontaktfältet hade det blivit ytterligare en pinne, men det hade ju varit helt sjukt. Det tog oss 3 år att komma upp i klass 2, men bara 2 dagar att komma halvvägs till klass 3. Det finns inget jag ser fram emot så mycket som att nå vårt mål - klass 3. Det har alltid varit målet men jag har ärligt talat inte riktigt trorr att vi ska klara oss ända upp dit. Efter denna helgen har tankarna helt ändrat sig, vi ska till klass 3, och vi ska dit nu. Låter klippena tala för sg själva, jag är mer än nöjd!!
 
Idag har det varit vallning på schemat iallafall, sista tillfället hos maggan på kurs. Vi vallade tills vi inte längre såg något, då var det dags att rull ahem när man inte såg skillnad på får och hund ;)
Men men, nu blir det paus från vallningen tills våren är här och all satsning på agility och lydnad, KÖR KÖR KÖR!!

U-DM MÄSTARE

 
Kan väl inte göra annat än att låta videon tala för sig själv. VI var enda ungdomsekipaget som gick runt alla lopp i medium, fokus diskade sig tyvärr i båda. Sista loppet på filmen är lagloppet som tyvärr blev en disk då jag kunde visat tydligare, men hade ändå inte räckt till lagplacering. 

Idag var det vallning på schemat, fåren var lite oroliga så Chess blev lite fundersam även han men gick skapligt bra ändå. Man ser tydliga förbättringar för varje gång, så himla roligt!

Junior handling i Högbo

 
Vilken underbar helg jag har haft! Jag mötte upp Pernilla på tåget hem till mig i fredagseftermiddag och vi ägnade mestadelen av den kvällen till att prata om allt och fixa caspian med bad, fön och kammning. På lördagen åkte vi till Mariestad för lunch och sedan möta upp Nicklas för att starta resan upp mot Högbo för tältuppsättning och sen vidare till Gävle för incheckning på hotellet. På söndagen var det tävlingsdags, Nicklas hade med sig deras veterantik - Gucci som blev BIR veteran, grattis! Och till Junior handlingen, det höll på längre än väntat i värmen men alla lyckades hålla i. Caspian skötte sig mycket bra genom allt, vi bytte två hudnar två gånger. Första gången fick jag en sheltie som jag är mycket nöjd över hur jag visade. Andra gången fick jag en springer (den som Pernilla tävlade med), detta var i slutet så han hade tröttnat lite men jag fick ändå till det helt okej. Det blev top 4 för både Pernilla och mig och det betydde ju final. I finalen grep jag tredjeplatsen och Pernilla förstaplatsen.
 
Direkt efter det var det dags att hjälpa kennel Mariell de Marque (PUMI) i avelsgrupp där jag visade Ocoska som blev BIS 3, grattis Lena och Ingemarie!
 
Imorgon är det Rallylydnads-KM med Chili som gäller, ska bli spännande och se hur det går haha.. På torsdag är det jag som håller första tillfället i min kortkurs i ringträning. Rolgit roligt!

CHAMPION!

 
Har haft en otroligt lärorik och rolig helg, åkte ner till stockholm i lördags vid lunch, mötte upp Daniel och åkte till ett trimm där Niclas väntade med 3 afghaner. VI badade fönade och käkade i 7 timmar innan vi åkte till lägenheten för at sova i några timmar innan det var dags att stiga upp för att åka vidare till solvalla. Caspian vann sin klass, blev 3 bästa hane och fick sitt sista cert så nu är han svenska champion, underbart!

Jag visade en dalmatin i Bästa hane som blev 4a, avels och uppfödargrupp som båda blev BIR. Avelsgruppen blev BIS 2 medans uppfödargruppen blev oplacerad i BIS'et. Emellan allt detta hann jag även hastigt och lustigt med att visa en boxer, för första gången! Det gick riktigt bra faktiskt, inget vidare resultat men skulle inte säga nej till boxer igen!

Caspian följde med mig hem och kommer stanna här, på lördag åker han och jag till högbo för att tävla junior handling på söndag!

Igår var det vallning som stod på schemat, Chess förvånade oss alla! Han jobbade verkligen på, vi vallade på en större flock, de ar mellan 15-20 st och vi brukar vanligtvis valla på runt 5 st så nu fick han verkligen anstränga sig. Kul! :D
 

RSS 2.0