årsmöte x3

2 av 3 i Pumigängen startade dagen med promenad tillsammans med salukigänget. Ett soligt och tort land är vad vi har. Medans vi var ute fick sig Pirri både kammen och saxen i sig, bokstavligt talat, Pirri hade stått och slickat på saxen och skärt sig, bra jobbat skrutten! Var även på Mariestads BHK, tränade lite hund + årsmöte. Blev invald i Ungdoms komitén eftersom att jag inte är med i Skövde-Tidaholm HU längre. Så nu Mariestad, nu kör vi!!
Var tänkt att först åka på mammas kattklubbs årsmöte, och jag hade tänkt att åka på HU årsmöte. Men närmast blev bäst, eftersom att vi båda blev invalda. Mamma i PR också.

tvåor och sexor

Det var ett tag sedan jag bloggade, mycket har hänt. Löpisen Curry har åkt hem, tok Busan har fått ett nytt toppen hem, och hela pumihögen har åkt på tävling. I morses halv åtta dpackade vi bilen och åkte till Tidaholm för 5 in.off starter. Första agilityloppet med Chili blev det en disk, men hon var så sprallig och taggad. Har ju inte blivigt så mycket träning, startar upp med en tävling för att nästa vecka åka på träningsläger.. ;)
Samma lopp med Pirri gick jätte bra, super fart (för att heta Pirri-Pirri), så vi tog hem sjätteplatsen.
Chilis andra agilitylopp gick bra med en femma, lite slarv men jätte fins flyt. Hopp loppet blev det samma placeringar, Chili tog andraplatsen och Pirri sjätte. Jag är nöjd över dagen och videos lovas. Ca.50 % går att se något av och de andra 50. Haha, mamma skulle filma, och i de sista loppen har hon tydligen lyckats sätta på MF och snurrat runt på den. Bra mamma, bra..
Bild;Arkiv

Söndag och slut på lovet

Nu är söndagen snart över och sportlovet lika så. Tillbaka till verkligheten i morgon. Imorses drog vi oss iväg till Tibro igen och lite rallyträning. Med Chili går det super, ska bara setill att träna in ligg under gång och stående bättre så är vi nästan tävlingsklara! Vi ska minsann ut på rallybanorna i vår! Synd bara att det inte är något i närheten förns i juni juli.
Fokus har det dock inte gått så bra med. Han ville inte söka kontakt, det enda som fungerade var leksak och snurr. Sitt hat han tydligen aldrig gjort, kämpade som tusan med ligg, men fick inte ett enda.. Synd, mycket annat som cirkulerar runt i en snart 7månaders pojke med löptikar runt omkring..
.
Nu har dom iallafall fått varsitt ben att tugga på, det visste fokus hur man gjorde med iallafall.. Vi myser ner oss i sängen och kollar den gamla klassikern Lassie.
Ha en trevlig söndag!


idéer

Såg denna videon runt om på facebook igår, får en massa idéer om vad jag ska träna framöver. Ska ju försöka att inte blanda in freestylen för mycket i Fokus träning, just för lydnaden. Men lite smått och gott. Och chili blir det ju toppen att slänga in i ett program, ska bara setill att hitta en bra låt och sen jobba på ett program. Jag vet ju lite hur jag vill ha det, det är inte det som är det svåra. Det svåra är att hitta den perfekta låten, det har jag fortfarande inte gjort! Får leta vidare..

näst sista gången på lydnadskursen

Linförighet / Hopp / Kursledare Karin Glans och Jenta

Ikväll var nu näst sista gången på lydnadskusen. Kommer sakna det, har nu varit fyra gånger. Om två veckor är det sista gången, och shit vad vi ska träna tills dess. Lilla Fokus är yngst, men han är så duktig. Stolt matte :))) Han fattar så fort, det tar två tre gånger. De tre första är han ett stort frågetecken, men fjärdegången, vad det än har varit så är det "men jaha, detta kan ju jag"! Men jag märker när jag tränar att han tar till lite freestyle.. ;) Så ska setill att bara träna lydnad och sen några tricks som inte har med mig att göra. Alltså inte mellan, slalom, snurr osv Utan mer lite targets osv.
Nu ligger han här bredvid mig i soffan, han ser trött ut. Men tvivlar på att han är, för det är han aldrig.. ;)

sportlov och löptikar

Rubriken är precis vad som gäller just nu. Andra dagen på sportlovet är här. I går kom vår gamla Curry hit, inte för att stanna. Hennes mattar och hussar ska nämnligen åka på semester så då får vi agera lite hundvakt. Både Curry och Busan löper. Så Ture lever just nu i ett himmelrike.. Fokus var lite intresserad när busan kom hit, men nu har det lagt sig. Han han även lyft på benet två gånger! Stor pojke nu minsann. Ena gången ute och andra gången på mammas nytvättade jobbarbyxor som hängde på tork, så kan det gå.. ;)
.
I söndags var vi på rallylydnadsträning på Tibro BHK. Vi är ett gäng som ska träna typ en gång i veckan på lite banor osv. Chili är en riktig rallyhund asså! Det var väl tredje gången jag körde en hel bana och hon är så himla duktig! Jag var med på mammas avslutning på hennes kurs i höstas och körde första gången, och det gick också super bra. det är ju inte så himla svårt. Sitt, ligg, gå runt, framför.. Ja lite sånt, så det går super. I vår och sommar ska vi ut och debutera! Lite synd att det inte finns så många tävlingar häromkring, maj, juni, augusti tror jag det var. 3-4 stycken, så dom får vi se tilla tt åka på. Testade lite med Fokus, men han bara flööög omkring, haha.. Men ska satsa mer på lydnaden med honom, och imorgon är det kurs igen.

Juste, har uppdaterat hemsidan. Har tänkt att para Chili till hösten. Så nu har hane bokad osv. Så kika in och kolla på www.ebbaleijon.webs.com !

Lördags prommenad

Idag på promenaden hälsade hela flocken på grannens hästar. Ture hade nog inte gjort något så spännande i hela sitt liv! Den stors hästen var dock mycket läskigare än den lilla. Som t.om var mindre än stor ture..
Något annat som var läskigt, är min systers schäfer tik som vi tog hem idag. Julia ska nämnligen sälja henne så då tog mamma hem henne och ska fixa allt, och röntgas ska hon göras i veckan. Så någon som vet eller känner någon som är sugen på en mysig, vild men arbetsvillig hund på dryga 1,5. Hör av er!


prao-plats

Nu är prao-platsen helt klappad och klar. v.10 kommer jag vara på Skövde hundskola och hjälpa till. Skulld vara med på några kurser, föreläsningar + lite kontorsjobb i deras nya inomhushall. Så det ska nog bli bra.Lite andra nyheter, Chilis parning är nu planerad. Ska lägga ut mer om det på hemsidan i morgon - www.ebbaleijon.webs.com På instruktörsutb. var det en snubbe där och filmade från Kristinehamns lokal tv, var lite krångligt, men här är iallafall en länk: http://www.kltv.se/v6/kltvonline.asp (tryck på den gröna pilen längst upp till höger, först är det dans, reklam men sen kommer det från kursen!

instruktörsutbildning i kristinehamn

Nu är jag och Chili hemma från två nätter på hotell och två dagar med instruktörsutbildning för Lina och Anita. Det var verkligen jätte kul, trevligt och lärorikt. Så nu inväntas bara provet som skickas från Anita. Spännande, så vi får väl hoppas på det bästa, men jag tror nog jag kommer klara det.. ;)
vi åkte iallafall ner redan på fredagen. Jag, Agnes och Susanna. vi hade bokat ett enkel och ett dubbeltrum, så vi lottade. Och då var det jag som fick enkel rummet. Men när jag kom in så visade det sig att vi fått två dubbelrum. Och det kan jag ju säga, att Chili var minsann nöjd med att sova i en egen säng!
Så ni som vill gå en freestylekurs för mig är hjärtligt välkommna till Tidaholms BHK i vår. Mer info kommer när mer är planerat. Om jag kommer ha den själv eller ihop med ev. Susanna. Om jag hade skrivigt detta för några dagar sedan hade jag velat ha det ihop med någon, men nu är jag nog sugen på att hålla en själv. Vi får se. vi är ju somsagt 3st. Och jag tror inte vi kan fylla 3kurser nu ivår. Men jag ska nog paxa helgerna iallafall! Men det återstår och see...
Tack Royal Canine för de fina halsdukarna och vantarna!

två bilder från lydnadskursen i onsdags


laddar batterierna och packar väskan

I morgoneftermiddag drar jag iväg på instruktörsutbildning i Frestyle och HtM. Ska bli spännande. Utbildningen är lördag-söndag, men dom jag ska åka med ville åka ner redan en dag innan, så då får jag åka med då också.. Vi kommer bo på stadshotellet i Kristinehamn. Det är Anita Axelsson och Karolina Pettersson som håller i det. Karolina är ju riktigt duktig. Anita har jag inte sett köra så mycket Freestyle, men jag har ju tidigare gått 2 agilitykurser för henne, och då var jag heeelnöjd. Och såklart ska Chili med! 

Så idag har jag varit hemma och plockat iordning och packat. Nej jag skulle ju egentligen vara i skolan, men jag kännde/känner mig inte så bra. Förkylning på G. Näsan rinnger i ett! Och halsen svider som tusan. Så vi får se om jag kommer iväg i morgon. Till skolan villsäga, för till Kristinehamn, dit kommer jag absolut !


RSS 2.0