gääääsp

Gud så trötta vi är! Satte igång med rallyn vid 10 och höll på till lite innan fyra då alla hundar var döda (ett bra exempel var Chili (bilden nedan)). Har varit en riktigt bra dag och speciellt för att jag ska iväg och tävla på tisdag. Vi skulle åka runt 11 ifrån Tibro. Så sent har jag då aldrig åkt på tävling. Ska bli skönt. Titti ska starta vid 2, mendans jag och Hanna ska starta efter 4.
-
Påvägen hem stannade vi till i Skövde, fick i oss lite mat och inhandlade ett pat nya fotbollsskor. Eller nya för mig. Dom var iallafall superfräsha och i skinn. Så detta ska bli en bra säsong. Imorgon är det upp tidigt igen, ska vara på klubben halv 10!

kurshelg

Denna helgen kommer bli en riktig kurshelg. Imorgon 9.20 kommer Marie och hämtar mig för då ska vi till Tibro på rallykurs. Det är egentligen söndag också, men då är det min tur att hålla kurs. Jag och Malin i ungdomssektorn på klubben i Mariestad ska ha några ungdomsträffar. På söndag är det agility och rallylydnad som gäller och jag står väl först och främst för agilityn.
Har suttit och ritat på två enklare kombinationer med två kluringar i varje (helt för nybörjare) och en liten bana på 12-13 hinder. Ska bli kul, har ju fudnerat på att gå en agilityinstruktörsutb. men har inte varit 100 på om jag känner mig redo för att hålla en agilitykurs. Nu är det ju lite upp till bevis, de flesta är väl inte på så jätte hög nivå, men ändå.. ;)

Lite nyinköpta grejer, ett gult halsband till Fokus och ett rosa (såklart) till Chili och en spårsele som främst är till Fokus eftersom att vi ska köra lite spår. Vill ju starta bruks med honom sen... ;) + ett schampo/balsam!

wow, en 9a!

"wow, en 9a" fick jag i tisdags höra på lydnadskursen när vi körde igenom linförigheten med Fokus. Kul kul kul kul! det går så otroligt bra. Mitt mål i höstas var att debutera i juni/juli. Och både jag och mina kursledare tror på det. Det är ju en sak att själv tro det, men när kursledarna säger att "ja det kommer ni verkligen klara", då blir vi lyckliga! Det enda som behövs är platsläggandet, inte 100 på honom. Och tandvisningen, han är lite rädd för vissa människor. Men det är ju rätt lätt att träna. Vi har jucirkus 2 månader på oss. Kom igen nu Fokus, visa gaddarna! På rätt sätt!
.
Igår var det medl. möte på Tibro BHK. 9 personer ink. ordförande osv. varför ska det alltid vara så dött på medl.möten osv. Tråkigt tråkigt..

timmarna rullar

Har varit en rätt lugn helg, åkte till Mariestad i lördags och kollade en stund på lydnands tävlingen och Fokus fick sig lite träning. Lördags kvällen fick dom spendera med min mamma eftersom jag var ute på andra äventyr. Så på lördagen när mamma hämtat mig tog vi en prommenad, kanske längre än väntat. Mamma gick hem efter ca 25 min. Tillskillnad från mig som fortsätte ett X antal minuter. Uppåt 2 timmar tror jag. Kom iallafall till Tidan, då var både jag och hundarna helt slut och hade sån värk i benen så mamma fick komma med bilen och hämta oss.. ;)
Sen kan vi snacka vilan!
.
Men det tog vi igen idag. Var på klubben i Tibro, körde lite agility, lydnad och godislekar med Fokus då han var helt trög. Ville inte göra något, och det han försökte med som han verkligen kan gjorde han helt fel. Så vid 7 skulle jag, Mia och Evy träna lite agility (två från min agilitykurs som jag gick på). Jag satte upp en lite klurig bana som vi körde och gjorde den sedan ännu svårare genom att vända på den! Ska setill att rita upp den, kan vara bra att ha. Något svår bara, haha..
.
Nu ska vi hoppa i säng, det väntar en dag med en massa lydnad i morgon!

hundtjänstskola-marma

Här är en film från tidigare läger på marma. Ska bli jätte spänannde, söndagen v.28 tar jag Fokus under armen med endast en väska på ryggen tåget till Stockholm och sedan vidare uppåt. 5 timmar sammanlagt, känner att jag kanske måste åka lite tåg med honom innan dess.
Vi kommer bo i baracker och hundarna skulle bo någon annanstans (inte 100 var). Mörka hårtoffsar, nästan ingen packning. Uniform från 06.00-21.00
Detta kommer bli sjukt spännande och roligt! Lille Fokus Pokus och jag..

veckan rullar på

Det går fortfram, i söndags hade jag jobb i mariestad på eftermiddagen och senare på kvällen PR-Ungdom möte. Så jag klämde in en 1,5 timmars träningspass med vovvarna. Mestadels lydnad och agility. Körde även lite rally moment med Chili eftersom att vi snart ska iväg och debutera. På mötet diskuterade vi mestadels om vår familje dag i kommer ha i september. Lina Pettersson och zing kommer bl.a komma hit. Spännande!
.
Måndag var det agilitykurs och sista gången för mig, nästa kurstillfälle är ju jag iväg och tävlar rally. Men har varit sjukt nöjd med kursen iallafall. Mina mål när jag kom dit var framförallt att vi skulle komma snabbare runt. Och det har vi gjort med hjälp av olika träningar. Nu har vi mycket snabbare starter, och det resulterar till att det går snabbare hela varvet runt. Vi har lärt oss bättre tänk när det gäller olika kombinationer och svängar. Så super tack till Anna och Jessica!
.
Igår, tisdag var det ju Fokus tur att gå kurs, det gick super bra. Var nog ett av dom bästa tillfällena faktiskt. Han var super fokuserad och presterade super bra, bättre än vad han brukar och visade mer kunskap än vanligt. Kul kul!
Fick även en bunt med papper från Marma. Sååå kul, jag kom med på lägret i sommar. Ska skriva ett inlägg mer speciellt om det, för ja. Det är lite speciellt.. ;)
Lina och Zing
möte träning
kurs
marma

bruks?

(Mammas bus Haldor, vill också ha valp! Eller inte, nej nej, söta men nej nej !)
Var en sväng i Tibro tidigare idag och kollade på brukstävlingen. Dock bara lydnadsdelen. Är ju inte så stor skillnad, inte alla lyd.kl 1 moment dock + krypande och framförgående. Men det är ju inga super svåra moment. Så jag har redan kollat på spårkurs. Tror det blir Fokus som jag kör Brukset med också. Känns bara så bra med honom men lydnaden och allt. Har alltid tyckt bruks och lydnad är lite tråkigt, men inte med Fokus för han tycker det är skit kul! Chili tycker mer om att hoppa, skutta, snurra och gud vet vad..
.
Vill aldra helst köra rapport, ev sök. Men behövs så sjukt mycket tid till det och skulle behöva ha en hög med träningskompisar också.. Har dock inga som kör bruks.. Får skaffa mig det! ;) Men det kommer i framtiden.
Jag sa till mamma att när jag kommit upp i lyd.kl 2 med Fokus så startar jag apell med honom. Så vi får väl se, jag kanske aldrig startar, eller så har vi en debut i höst? Vem vet..

lydnad

Några bilder från igår på lydnadskursen. Det gick okej, han var lite låg och verkade trött. Men inget gick speciellt "dåligt". Vi körde hopp, ställande och linför. Kände då att mitt knä inte hade det så bra. Har börjat få ont och ibland bara det knäpper till och det gör såååå ont. Vill inte vill inte vill inte. Vill ju springa i 110km/h på agilityplan! Men det ska nog lösa sig kan man ju hoppas. Ska iväg till vårdcentralen och sen vidare där ifrån till KSS eller vart dom nu vill ha mig..
I morgon är det lydnadsBertan för Pirri som gäller. En inoff, lydnadstävling på klubben i Mariestad. Det kvittar hur bra det går, dom lottar ut 1-2-3 pris. Det var nog därför mamma så gärna ville låna Pirri. Så jag ska springa med protokoll medans mamma ska köra med Pirri. Det får vi se hur det går.. ;)

med fokus på jacco

Skit väder, men bortsett från det gick kursen jätte bra plus en lite vurpa ner i leran. Men det var bara hoppa upp och fortsätta! Körde klass 3 bana. Först uppdelad i 2 "kombinationer" och sen tillslut hela banan. Det gick super super super. Farten kommer och naffsar oss i baken. När kursen var slut hjälpte Jessica mig att köra lite kapplöpning. Dvs Klara-Färdiga-Kör och sen springa iväg mot godis skålen. Har ju lite sega starter, men med hjälp av detta blir det faktiskt bättre!
Har anmält oss till Sävsjo nu (rally), så det ska bli spännande. Vår debut. Måste måste träna läggande och ställande. Annars är vi fett redo! :D

påskhelgen

Då är snart påskhelgen slut. Fredagen spenderades ju på BHK. Det var ju inte jätte mycket folk men en hög. De som brukar hänga på klubben. Vi grillade korv, sålde lotter (anna, jag och julia) och hade tipspromenad. Vi i Ungdom höll i det tillsammans med PR. Det sas ju att det skulle bli snö storm, men vädret var lugnt tills vi hade prisutdelning. Dåååå bröt det loss. Jiiisus vad snö det blev. Resten av helgen har jag spenderat med vännerna och nu är det pizza som gäller.
I morgon är det upp tidigt för agility kurs kl 10.

Påskhelg

Jaha, då var det påsk. Idag har hela kvällen tillbringats på BHK och förberett inför morgondagen då det är påskprommenad!
När jag ändå bloggar kan jag ju visa hur det ser ut varje dag i köket runt 5-6 då alla hundarna i huset äter samtidigt. Har ju lite extra hundar nu också.. ;)


RSS 2.0