valpar

Idag var vi somsagt uppe i Linköping och kollade på valpar. Det är nämnligen mamma som skaffat sig en Pumi. Det smittar tydligen av sig ;)
En facko vid namn Haldor som samägs med Lena och Ingemarie. Jag har inget med den att göra, utan det är helt mammas.. Blev ingen bra bild på honom men det får komma en annan dag. Så  här är två bilder på hans otroligt söta broder!

manikyr och predikyr

Nu är de små krullen både badade och kammade. Så nu är dom fina och goa. Vissa (Chili) går direkt in i duschen bara man går mot badrummet, men så finns det ju vissa (Fokus) som man får bära in, men ändå smiter han och sätter sig på andra sidan dusch väggen. Haha söten.
Helgen är verkligen fullspäckad, Lördag-Besöka kennel Marielle De Marque Söndag-Rally träning Måndag-Agilitykurs Tisdag-Lydnadskurs. Så ja, det blev ju mer än helgen. Men dagarna framöver, är fullspäckade!
.
Nu är det dags för fredagsmys innan vi kryper i säng :)

Lille tån


naglar och fötter

Idag har det varit en lugn dag för alla vovvarna. Har legat i rätt mycket det senaste så idag var det lite vila. I förrgår när jag och hela flocken var en sväng till skogen så började Chili helt plötsligt skrika. Jag tänkte att hon stukat sig eller något och jag ropade till mig henne och allt verkade okej. Påvägen hem gick det jätte bra. Men igår morses när jag skulle springa till bussen så såg jag att det inte var bra. Så mamma fick kolla på det och hon fick följa med mamma till jobbet så vet. olle fick titta på det. Då hade tydligen klon gått av. Men bara själva klon, så det var skönt. Nu är det filad och fin och allt är frid och fröjd !
.
Men det var ju kurs igår också. Första lydnadstillfället med Fokus. Det gick jätte bra. De tränade/visade inte så jag själv tränat och blivigt visad på kurs.  Men vi testar allt så det kommer nog gå super bra. Han även med ett litet agility pass med Chili för hon var så uppe i varv. Stackarn legat på jobbet hela dagen. Men det gick också bra. Inga smärtor och en duktig hund!
.
På lördag ska vi åka hem till kennel Mariell de Marque. Dvs kenneln som Fokus kommer ifrån. Säger inget mer, jag ska inte ha någon mer hund. Men något ska vi nog ha med oss hem.. Ska även setill att anmäla till min och Chilis debut i rallylydnad. Ska bli spännande, deeet ser vi fram emot!

agilityhelg

Phu, vilket agilityhelg det har varit. Riktigt trevligt. Igår skulle mamma till sin bror efter att vi satt om vårt staket. Högra och starkare! Så då blev det agility och en lite snutt lydnad i dryga 1,5 timme + en prommenad på det. Att dom orkar mina små lurvar.. ;)
.
Idag var det agility i 4 timmar (!!) som gällde. Dock inte non stop. Min agilitykurs började ju idag. för att vara första tillfället var jag rätt nöjd faktiskt, var riktigt kul. Och dom har varit på Jenny Damm kurser så dom körde mycket på hennes tänk, och det gillar jag! Så det kommer nog bli riktigt bra. Vissa veckor är det 2,20 timmars pass på måndagar. Och sen vissa 4 timmars på söndagar. Kul kul!
Haha hittade värsta sköna bilden sen början av oktober. När Fokus bara bott hos mig ett tag, och ja. Det syns väl att han inte kan sitt stanna kvar? ;)

TTT - taggade till tusen!

Jajjemän, har anmält mig och Chili till årets första utomhustävling. Ska bli sååå kul, som vi har längtat. Götene i maj blir det. Blir bara Chili eftrsom att jag ska ha med mig hela flockan (hundvakt, mamma ska jobba(?)). Men detta ser vi så fram emot. Jag märker sån skillnad sen jag började lite mer på henne, pressa henne lite. Och mycket kom på Veronica och Stina helgen.
Just nu (idag och imorgon) byter vi staket på framsidan. Morfar och hans "kompis" kommer hit kl.9 i morgon bitti och fortsätter.  Inte mycket kvar faktiskt. Så när dom har dragit hem ska mamma åka till sin bror, och jag till klubben. Kommer bli ett x antal timmar där, men vi kör lite med varje och vilar lite. Hoppas på bra väder!
.
Hade tänkt att köra lite kombinationer ur denna bana med Chili. En riktig kluring, men som sagt. har börjar töja på henne lite, så innan vi åker hem i morgon ska vi klara hela banan. Med Fokus blir det mer mer hinder träning.
Även mer hinderträning på söndag då jag och Chili börjar på tävlingskurs. Anmälde mig till den just för att få igång träningen och få mer inspiration. Så det ska bli kul, var längesedan jag gick vanlig "vecko-kurs"!
Hittad på OmAgility på Facebook

rally rally

Idag har både jag och mamm vart elever på en examinering för rallylydnandsinstruktörer. Vi var ca 3 stycken som fick gå för flera olika instruktörer och dom hade fått 3 skyltar lottade som vi skulle ha på vår "lilla kurs". Det gick riktigt bra, har ju tänkt att tävla med Chili framöver och det enda vi behöver träna på (bortsett från finslip) så är det ställande och läggande under gång.
.
Och medans Chili vilade körde jag lite lydnad med Fokus. Vi tränade svängar och läggande undergång. Det går verkligen super, jag tror faktiskt vi kan hålla kvar målet på tävling i sommar, iallafall om det fortsätter som det håller på nu! ♥
Han har ju varit lite svår att få kontakten med när vi tränar på olika brukshundsklubbar. Och detta var ju liknande, och det var ju folk som tränade med sina hundar, brevid en storväg, mitt inne i Skövde. Så snacka om störning! Men han fokuserade bara på mig, duktiga killen!

Mamma tyckte att jag skulle skriva med katternas resultat från gårdagen när dom var i Norge på kattutställning. Min lille (9kg) Fix fick sitt första cap. Efter 3 cap blir man premier (motsvarande champion på fertila), Channel fick ett Ex1. Hon var lite tunn och skulle ha "tjockare" benstomme. Men annars var det bra.
;arkivet

freestyleinstruktör!!

Freestyleinstruktöööör! Yes, nu har jag fått mitt lilla diplom och är godkänd instruktör. I går kväll var vi på medl. möte på MBHK mest ang. löptikat och var dom får vara. Har varit hysteri på klubben.. Tidigare idag tog jag och mina små en promenad till konsum. Men när vi gick förbi grannen så kom deras två labradorer och flög på Fokus så jag fick tag i honom precis som den ena fick tag i min hand. Aj säger jag bara.. Det blev ju inget jätte stort men ont gör det! Imorgon drar mamma till Norge på kattutställning med mina kissar så då är vi själva hemma, då blir det städning av garderoben och träning!

Motionsträning

Igår var det träning på klubben som gällde, körde lite rally med chili men satsade på lite slalomträning. Har börjat med (som jag inte tänkt på tidigare att träna så mycket) att jag ska kunna springa iväg mer, byta sida osv. Och det går riktigt bra faktiskt! Hemma har jag ju bara 4 hela slalom pinnar men ska skaffa oss mer. Ska försöka hitta en okej pinne och några hopphinder. Funderar på om det är så svårt att snickra.. ;) morfar får hjälpa oss! Tunnel kan vi dock inte snickra..
Fokus körde lite agility också, bara kört lite tunnel och hopphinder med både bom och utan. Men försöker träna lydnaden mer med honom, och på andra platser. För hemma går det ju super, men inte lika bra på andra ställen. Men vi ligger i!
.
Idag har det ju varit så fantastiskt väder så runt 5 drog jag och Chili ut på en joggning tur. Gick hyfsat bra för oss båda ;) vi ska se till att springa några gånger i veckan, ev. cykla. Har ju varit svårt och tråkigt när det är kallt och blött. Fokus ska nog få följa med på en kortis med cykel, just för att röra på sig lite :)


rally, tårtor och bussar

Visst var min tårta fin? Vi tre har iallafall krypit ner i sängen med våra mätta magar. i morgon bär det av till Tibro för lite rally träning med Chili, och med Fokus blir det agility och lydnad. Har inte tänkt att ge mig in på yttligare en sport med honom än, ska setill att komma igång med hans agility istället. Men med Chili går Rallyn riktigt bra, har bara läggande under gång och ställande kvar. Sen är vi klara för tävling!
.
Påtal om träning, hade ju min sista PRAO dag igår, höll på att inte komma dit, bussen åkte för tidigt så den han jag inte med. Illa för västtrafik, ska nu få både bio biljett och ersättning för att dom åkte 10 min för tidigt.. Men morfar fick köra mig så jag kom iallafall fram.. ;) Igår var det handlerkurs, gick rätt bra. Hon som höll i den tyckte jag skulle vara med nästa kursgång också! Som tack för hjälpen fick jag ett presentkort på en föreläsning, det tackar jag för!

kalasdags

.
Ikväll är det kalas som gäller, kalas för mig. Och vad bjuder jag på om inte en snygg Pumi/Agility tårta? ;)

Som en Pumi eller Mudi?

Ja, vi alla i min lilla flock lever oftast för stunden, och för sisådär 20 min sen fick jag för mig att beställa både färgning och klippning, och det skulle göras imorgon, annars skulle det inte bli något. För om vi skulle väntat några dagar så skulle jag ändrat mig, tro mig..
.
Så vad tror ni, blir det lite mörkare och kalt på huvud och öron, som en liten Mudi, eller lite lurvigare och gråare som en mormor? Eller Pumi då.. Det återstår och se, bara vi vet.. ;)
.
Idag blev det somsagt PRAO, höll mestadels på med att sortera rallyskyltar, så nu kan ni åka till Skövde hundskola och träna rally utan att leta skyltar, eftersom att alla ligger i rätt ordning och är uppmärkta! När mamma kommer hem ska vi hälsa på Anette och hennes alla små katter, fina som fula.. Haha om man får säga så, hon har ju några perser ock exoter som jag inte är speciellt förtjust av. Räcker det med att säga att mamma har 2?


PRAO-vecka

Praoveckan har startat och jag har bara lyckats varit där en gång, det låter ju som om jag skolkar sönder denna veckan, men så är inte fallet. I måndags var jag med på en lydnandskurs och hjälpte till. Det gick bra, kändes dock som om inte alla var där för att träna och få duktiga hundar, men men.. I går skulle jag få vara lite ledig men jag han med ett möte med PR och ungdom angående kommande aktiviteter. Men idag var det dags för kontorsjobb. Men Ulrika som jag skulle jobba med har fått sån otur med sin hund så dom fick åka in med den. Så idag har jag hängt på vadsbo veterinär. Var bl.a med på ett möte med Eukanuba som tyckte att dom skulle börja sälja deras foder. Men det får vi se, kommer få en hög med lite olika prover, och det är man ju tacksam för?
.
Nu ska vi mysa ner oss i sängen och tagga upp för en dag på kontoret i morgon da. Bara inte jag blir sjuk..

Godmorgon på er!

Medans vissa ligger kvar i sägen planerar andra dagens träningspass. Har tänkt att traska ut och köra lite fritt följ, liggande, platslägg bl.a Har ju PRAO denna veckan, så då hinner man lägga in lite mer träningspass. Men nu Fokus Pokus, UPP OCH HOPPA!!!


Hemma och laddar om

Nu är jag återigen här hemma i soffan. Kom hem runt fyra då jag drog med mig lilleman ut på ett träningspass. Nu ligger han här halft död sedan 2-3 timmar tillbaka. Helgen har varit super, kört många roliga svängar som jag nog kommer träffa på och jobbat med farten, och att jag ska lita mer på Chili än vad jag gjorde i torsdags.. ;)
Jag bodde tillsammans med en tjej som hade en Mudi(såg ut som Fokus) vid namnet Pirri(som min Pirri). Så det var lite roligt! Maten har varit god och ridhuset kallt, what else to say? Tack !
.
Andra roliga saker, har anmält mig till tjänstehundslägret på Marma i sommar. Något mindre roligt är att jag är på läger hos Frida Binette till söndagen, samma söndag som läget på Marma börjar.. Så vi fårse hur vi löser detta.. ;)

packar väskan och drar på läger!

Nu har snart en vecka gått och vi har hunnit med endel. I tisdags hade jag både möte på Tidningen och sen direkt vidare till BHK för ett möte i Ungdoms komitén som jag numera är med i. Många roliga beslut som jag ser fram emot att jobba med! Efter det fick jag höra slutet av Lars Fält´s föreläsning på Vadsbo vet. I onsdags var det avslutning på min och Fokus lydnadskurs, lite tråkigt.. Men vi har lärt och en massa nya inlärningsmetoder som vi är mycket nöjda med. Men vi nöjer oss inte med det. Vi har faktiskt anmält oss till yttligare än lydnadskurs som börjar i mitten av mars.. ;)
.
Nu ska jag strax sätta igång att packa väskorna, i morgon är jag ledig från skolan. Jag och Chili drar ju somsagt till Mullsjö på tränigsläger i tre dagar. Detta ser vi mycket fram emot. Lite egentid utan lillskiten måste vi båda få ibland.. ;)

RSS 2.0