Nat.utställning i Borås

 
1.Mammas Aron
2.BIS (Bir&Bim)
3.BIS uppfödargrupp, Mandinah
4.Jag och Gabrielle
 
Phu, vilken dag! Det var ju knappast torrt i Borås idag iallafall. Regnet öste ner mestadels av tiden, sen fanns det lite tid för uppehåll men det var inte mycket. Jag åkte ju dit för att jag skulle ställa en Faraohund (bror till Ash som jag hade i Ungern), men ägaren fick tyvärr förhinder så blev inget med det. Men mamma hade med sin Pumi Aron och ställde. Han var ensam junior hane men fick CK och blev 2 bästa hane med R-cert. 
 
Jag hängde faktiskt mestadelen vid Afghanringen. Dom är ju så otrooligt vackra, och jag har faktiskt fått den otroligt stora äran att låna en underbar liten dam och tävla junior handling med i år, Gabrielle (Mandinah Irresistable Whisper ). (Den ljusa tiken i mitten-höger). Första tävlingen då jag ska låna henne är inte sagt ännu, men första gången jag ska tävla med en Afghan blir iallafall i Ransäter. Åååh ska bli så himla himla kul. Då ska jag låna en hane vid namn Jason(
Multi Ch Mandinah Impissible is Nothing), och beroende på hur det går för honom i rasen kanske jag kommer få hjälpa till att ställa honom där också!
 

 
 
 

Hemma från grästorp

Sådär, nu var jag och Chess hemma från Grästorp! Nästan 1,5 vecka tillsammans med Pernilla och alla salukisar (+ Cocker Texas såklart ;). ) Ingen vila nu inte, igår kväll var vi iväg på vallkurs för Margareta WIljen utanför Hjo. Det var Chess jag vallade med även fast Fokus var med och kollade på. Han skötte sig mycket fint, bästa vallningen någonsin från hans sida. Mamma tog lite bilder på honom men min dator vill inte sammarbeta så det får komma ut senare! ;)

Nu laddar vi upp inför Borås imorgon, mamma ska ställa sin aron och jag ska ställa en Faraohund och en podenco ibicenco. Och sen får vi idag säga adjö till sista valpen som flyttar, vi hade lovat att hålla honom kvar här hemma ett tag då nya hussen skulle gå i pension nu. Så jag önskar er stort lycka till med lille Jack! :)

Världens finaste Border Collie

 
Som sagt, jag måste vara ägaren till världens finaste BC, jag menar kolla bara? Är han inte helt underbar?
Idag tog vi oss en liten sovmorgon för att sedan ge oss ut på en prommenad med alla hundarna, det är så skönt för har inte varit något problem alls med att ha Chess här. Han gick lös bland de andra hundarna och ingen brydde sig, och om någon kommer mot honom så reagerar han inte alls.
Körde ett lydnadspass idag, körde igenom alla moment utom hoppet och linförigheten. Han är nog snart snart klar för start, han har alla moment utom linförigheten. Och den är ju ganska viktig, så den ska jag se till att fokusera på när jag och Jessica åker iväg till Lillemor!
 
Nä nu ska jag redigera lite bilder till sen soooova ;)
 

Villa Q

 
 
Hamnade i Grästorp till slut, snälle Nicklas kom i måndags och hämtade upp mig och Chess innan de begav sig till Spanien. Så nu har jag och Pernilla hela Villa Q för oss själv + 6 salukis och 1 cocker ;) Vi har hitills hunnit med att klippa gräs, bada, föna och kamma lilla cocker-Texas och en massa prommenader. Än vet jag inte när jag åker härifrån, innan torsdag nästan vecka iallafall. För då ska jag och Chess på vallkurs hos Margareta Wiljen, ska bli riktigt kul. Var så längesedan vi vallade nu och känner sånt sug efter det. Måste bara få tag i får jag regelbundet kan valla på, som det ser ut nu har jag inga på nära håll, vilket är tråkigt :(

Sommarlov!

 
Äntligen! Nu är sommarlovet här, men jag längtar redan tills skolan börjar igen faktiskt. Jag är en sån som inte tycker om att gå hemma så jag har hellre saker för mig. Veckan som kommer får vi se, tanken var att åka till grästorp och vara hundvakt tillsammans med Pernilla, men vi får se hur det går mer det.
Sommarjobb har jag inte förns juli-augusti så det blir väl ändå att ta det skapligt lugnt första tiden ;)
 
Hoppas ni andra får en fin sommar med mycket sol och bad!
 

Sommaren är INTE kort!

Sommarlovet närmar sig med stormsteg, nu är det tre dagar i skolan kvar bara. Kommer bli såå skönt med lov! Och när det är lov finns det mer tid för träning så jag och en träningskompis har bokat in oss hos Lillemor Edström den 3 juli, en vallkurs, ett agilityläger (kommer dock vara i höst), U-SM i Junior handling, några JH tävlingar och snart kommer det anmälas till lite agilitytävlingar. Detta kommer bli en riktigt go hundsommar ♥
 
Sist men absolut inte minst, har fått svar på Chess höfter och armbågar: HD-A AD-UA !!
 

int. utställning - vänersborg

 
'
 
Nuu är vi hemma från Vänersborg. I lördags tävlade jag ju junior handling med Nova, jag är helt klart nöjd med vår prestation även fast det inte ledde till någon placering. Ställde ju även Chess i lördags, han skötte sig jätte fint. Jag kände dock att jag inte riktigt hann få fram honom på det sett jag ville då domaren var väldigt snabb.. Very good blev det iallafall! Sen ställde även mamma sin pumihane i valpklass där han blev BIR-valp men utan placering i BIS.

Idag var det en lugn dag, visade Nova i rasen där hon blev 3a i klassen. Hon åkte på att hon var lite tunn. Vilket hon är!

Utställningsdebut för Chess

Hoppas ni hade en trevlig nationaldag igår för det hade jag. Träffade upp ett gäng kompisar, grillade, spelade fotboll och tältade. så resterande tid av dagen ska jag plocka iordning inför imorgon då vi åker till vänersborg på hundutställning. Chess ska imorgon göra sin utställningsdebut, de va bara 2 i rasen så vi får väl se hur det går. Sen ska jag även tävla junior handling, denna gången med Nova. Vad vi hoppas är en placering och då ev. en kvalbiljett till SM. det är vad vi hoppas, sen vet man ju aldrig hur det går! Jag kommer stanna över natt i grästorp för att på söndag åka tillbaka och ställa mammas salukitik Nova och heja på Pernilla som ska tävla Junior handling. Sen får vi se om det blir något mer ställt ;)
 
saker som inte har med hund att göra men som är mycket viktigt ;) är ju att om exakt en vecka går jag på sommarlov, får mitt slutbetyg för grundskolan och behöver aldrig mer komma tillbaka dit. det betyder lediga dagar, om inte jobb och då alltså mer tid för träning. Jag och en träningskompis ska i juni/juli åka iväg för lite privattimmar inom lydnaden, än är det inte 100 på vem vi ska åka till. 
arkivbild

växjö 1-2 juni

 
Då var vi hemma igen, har nog aldrig åkt hem från en tävling med såhär många disk ;) Men jag är ändå helt klart nöjd, målet var att få sista pinnen i hopp 1 med Chili och det fick vi. Sen gick resten åt skogen, men äsch! Första tävlingen sedan oktober. Målet med Fokus var att bara ha kul, skita i hur det gick och låta honom känna på tävling utan rädsla eller osökerhet. Ärligt talat blev jag förvånad över hur han tog det, vissa av loppen sprang han på snabbare än på träning och utanför planen var det inga problem. UNDERBART! Blev dock disk i alla klasser för honom då han sprang förbi något hiner i varje klass, jag brydde mig inte om det utan fortsatte att springa på för att hålla farten!
 
Så ikväll var jag och Chess på BHK och tränade tillsammans med Lou och Jessica, utan några pumisar alls! Var  ganska tyst kan jag ju meddela haha. Det gick mycket bra, det enda problemet var ju jag som inte riktigt kan hålla armarna där jag borde. Jag kör honom på ett helt annat sätt jämnfört med pumisarna så bara jag kommer in i hans handlingstil så sätter vi det nog. Lou filmade lite och han följer mig så fint och gör exakt vad jag visar, synd bara att jag visar fel.. ;)
 
Filmer från växjö kommer, om vi vågar visa dom vill säga ;)

RSS 2.0